Autor Wątek: Multiversum.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 399666 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Neofita

Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #510 dnia: So, 15 Czerwiec 2019, 16:56:52 »
Jesli chodzi o zrobienie platnosci za egzemplarz, ktory wlasnie wyladowal w sklepie, to chyba jest to normalne, ze jest ona wymagana? W roznych sklepach z pre-orderem robilem zamowienia, i tak to zawsze dzialalo. Przykladowo mam 3 zestawy z roznymi datami wydania - ksiegi laduja na stanie - mejl o zaplacie z kilkudniowym terminem zaplaty, i tak kolejno 3 razy. Z oplaceniem jednej przesylki na sam koniec przed wyslaniem. Chyba, ze zle czytam powyzsze posty i to nie o to chodzilo. Ewentualnie moze jakis sklep potrafi poczekac x dni(tygodni?) na zaplacenie za towar, ktory jest juz u nich na stanie? Jesli tak, to plus dla sklepu, minus dla MVM.

Jesli przelewy nie sa bezplatne (nie wiem jak to jest u Was), to wtedy owszem - bylaby to finansowa niedogodnosc, bo kwestia logistyki zrobienia 3 przelewow (z mojego przykladu) w ciagu miesiaca zamiast jednego, to raczej do przeskoczenia bez zrzedzenia (?). Jeden przelew to raptem nie wiecej niz 5 min roboty (?). No chyba, ze ktos zrobil zakupy 15 zeszytow na 15 osobnych dat w jednym miesiacu, to wtedy i ja bym zaczal kwestionowac sens tych zakupow. But what are the odds?

Zarzut z tego, ze sklep zmusza do zamykania zamowien pre-orderowych co miesiac - tutaj faktycznie jest to utrudnienie - jako klient wolalbym miec wybor, ale nie demonizowalbym tez i tego, bo ilez mozna czekac na swoje zakupy. Ja lubie zapach swiezo wydrukowanej farby co pare tygodni, at least. No, ale szanuje to, ze dla kogos to najwazniejszy argument, zeby przyoszczedzic te 17 zl (jesli to paczka zeszytowa to ewentualnie troche  mniej) co 4 tygodnie kosztem poczekania miesiac dluzej.

Co do tych wad komiksow z MVM - czy moglibyscie wrzucic jakies foto? Zamowilem tam mnostwo stuffu i nigdy nie bylo niespodzianki. Teraz troche pada na mnie blady strach, bo mam duzo zeszytowego (co jest dla mnie nowoscia) pre-orderu w kolejce - chcialbym wiedziec na co sie przygotowac z ich strony. Dzieki z gory.
« Ostatnia zmiana: So, 15 Czerwiec 2019, 20:19:24 wysłana przez Neofita »

Offline Lewaczek

« Odpowiedź #511 dnia: So, 15 Czerwiec 2019, 17:12:49 »
Co do tych wad komiksow z MVM - czy moglibyscie wrzucic jakies foto? Zamowilem tam mnostwo stuffu i nigdy nie bylo niespodzianki. Teraz troche pada na mnie blady strach, bo mam duzo pre-orderu w kolejce - chcialbym wiedziec na co sie przygotowac z ich strony. Dzieki z gory.
Ja niestety nie pomogę. Po odrzuceniu reklamacji moimi brudnymi blankami bawiła się kilkuletnia siostrzenica i... no tego ;)

Offline vision2001

« Odpowiedź #512 dnia: Pn, 17 Czerwiec 2019, 09:32:16 »
Ja niestety nie pomogę. Po odrzuceniu reklamacji moimi brudnymi blankami bawiła się kilkuletnia siostrzenica i... no tego ;)
I wyglądają lepiej niż w dniu ich odebrania? ;)

Offline Lewaczek

« Odpowiedź #513 dnia: Pn, 17 Czerwiec 2019, 17:37:48 »
I wyglądają lepiej niż w dniu ich odebrania? ;)
Zależy jak na to spojrzeć, bo bardzo szybko zrobiły się z tego puzzle :D

Offline sad_drone

« Odpowiedź #514 dnia: Pn, 17 Czerwiec 2019, 17:41:38 »
na stronie mvm news o dniu otwartym, mają być raz w miesiącu i będzie dostęp do specjalnej oferty której nie ma na stronie. Czyżby oferta ekspozycyjna 2.0 ?
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline xanar

« Odpowiedź #515 dnia: Pn, 17 Czerwiec 2019, 18:07:43 »
Trafisz za nimi, dzisiaj jest tak, jutro już może być inaczej.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Gazza

« Odpowiedź #516 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 13:26:57 »
Jesli chodzi o zrobienie platnosci za egzemplarz, ktory wlasnie wyladowal w sklepie, to chyba jest to normalne, ze jest ona wymagana? W roznych sklepach z pre-orderem robilem zamowienia, i tak to zawsze dzialalo. Przykladowo mam 3 zestawy z roznymi datami wydania - ksiegi laduja na stanie - mejl o zaplacie z kilkudniowym terminem zaplaty, i tak kolejno 3 razy. Z oplaceniem jednej przesylki na sam koniec przed wyslaniem. Chyba, ze zle czytam powyzsze posty i to nie o to chodzilo. Ewentualnie moze jakis sklep potrafi poczekac x dni(tygodni?) na zaplacenie za towar, ktory jest juz u nich na stanie? Jesli tak, to plus dla sklepu, minus dla MVM.

Jesli przelewy nie sa bezplatne (nie wiem jak to jest u Was), to wtedy owszem - bylaby to finansowa niedogodnosc, bo kwestia logistyki zrobienia 3 przelewow (z mojego przykladu) w ciagu miesiaca zamiast jednego, to raczej do przeskoczenia bez zrzedzenia (?). Jeden przelew to raptem nie wiecej niz 5 min roboty (?). No chyba, ze ktos zrobil zakupy 15 zeszytow na 15 osobnych dat w jednym miesiacu, to wtedy i ja bym zaczal kwestionowac sens tych zakupow. But what are the odds?

Zarzut z tego, ze sklep zmusza do zamykania zamowien pre-orderowych co miesiac - tutaj faktycznie jest to utrudnienie - jako klient wolalbym miec wybor, ale nie demonizowalbym tez i tego, bo ilez mozna czekac na swoje zakupy. Ja lubie zapach swiezo wydrukowanej farby co pare tygodni, at least. No, ale szanuje to, ze dla kogos to najwazniejszy argument, zeby przyoszczedzic te 17 zl (jesli to paczka zeszytowa to ewentualnie troche  mniej) co 4 tygodnie kosztem poczekania miesiac dluzej.

Co do tych wad komiksow z MVM - czy moglibyscie wrzucic jakies foto? Zamowilem tam mnostwo stuffu i nigdy nie bylo niespodzianki. Teraz troche pada na mnie blady strach, bo mam duzo zeszytowego (co jest dla mnie nowoscia) pre-orderu w kolejce - chcialbym wiedziec na co sie przygotowac z ich strony. Dzieki z gory.
Kolejny tydzień czerwca i kolejne wezwanie do zapłaty. Cały czerwiec (preorder) to dla mnie cotygodniowy przelew z wyznaczoną datą płatności, bo jak nie to zeszyty trafiają na otwartą sprzedaż. Oczywiście - w dobie bezpłatnych przelewów to nie problem (chyba, że nie chce się wykazywać takich transakcji na wspólnym koncie ;) ), ale - czerwiec to 4 cotygodniowe przelewy i kolejny w lipcu ponieważ kilka tytułów już załapało obsuw. Upierdliwe i tyle.

Konkurencja jest pod tym względem nie do przebicia. Chłopaki z Atomu nie dość, że nie wymagają takich cotygodniowych wpłat, to na dodatek sami wychodzą z inicjatywą np dostaję wiadomość, że zamówienie jest niewielkie (10 zeszytów) i czy mają wysyłać czy poczekać na kolejne premiery i wysłać zbiorczo. No i tak właśnie powinno być - wychodzenie naprzeciw oczekiwaniom klienta, a nie robienie pod górkę, a później płacz, że konkurencja jest jakaś tam, a od naszych zakupów zależy dalszy los MVM. Ja już nie dam się nabrać na te lamenty i "rewelacyjne" ceny, które mimo deklaracji do końca roku utrzymane zostały niecały miesiąc. Sorry, RIP MVM!

Offline Neofita

« Odpowiedź #517 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 13:40:14 »
Wiedzialem Gazza, wiedzialem! Zawsze chodzilo o stealth/ninja mode z tymi przelewami!
"Kochanie, co to za dziesiaty przelew bez uzgodnienia ze mna?"
"A nie, slonce mojego zycia, to to.. to o tym wlasnie rozmawialismy wczoraj, jak spojrzalas na swoja pelna szafe ubran i wspomnialas, ze nie masz sie w co ubrac... Chcialem zebys cos sobie kupila i nie czula, ze tylko ty masz nieplanowane wydatki."

Tak juz serio - ja juz kiedys pisalem, ze jestem zapchlonym materialista, i jesli na koniec miesiaca moge byc na duzym finansowym plusie, to wole byc na plusie. Mimo tego, ze przy okazji wspieram dryfujacego po meandrach absurdu Rafala.

Swoja droga brak jego nowych postow na twarzoksiazce wskazuje, ze chyba jakas refleksja ma miejsce w jego glowie. Moze wyciagnie wlasciwe wnioski i stanie sie bardziej client-friendly? Czego sobie i wszystkim zycze. Nie chcialbym, zeby skonczylo sie monopolem jednego duzego gracza, kimkolwiek by nie byl. Wybor jednego sklepu to de facto brak wyboru.
« Ostatnia zmiana: Śr, 19 Czerwiec 2019, 17:45:05 wysłana przez admin »

Offline Pawelek

« Odpowiedź #518 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 13:45:27 »
Swoja droga brak jego nowych postow na twarzoksiazce wskazuje, ze chyba jakas refleksja ma miejsce w jego glowie.
Może przeniósł się na jakieś fora internetowe.

Offline Neofita

« Odpowiedź #519 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 13:48:19 »
Może przeniósł się na jakieś fora internetowe.

Czy sugerujesz, to co wlasnie sugerujesz? :D

Offline starcek

« Odpowiedź #520 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 14:08:12 »
On chyba z tymi zeszytami boi się skończyć jak inne sklepy komiksowe, ale na Zachodzie. Ludziska zamawiają, a potem nie odbierają towaru i jest finansowe kuku. A Atom na to - wiadomo co.  8)
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Hood

« Odpowiedź #521 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 19:54:15 »
Chyba skończył z zeszytówkami, w najnowszej dostawie brak.

Offline xanar

« Odpowiedź #522 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 20:39:45 »
Może dogadał się z konkurencją  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Neofita

« Odpowiedź #523 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2019, 22:16:42 »

Azaliż toć nim-obstalunek upstrzon jest gargantuicznym amalgatem kajetow?

Offline Gazza

« Odpowiedź #524 dnia: Cz, 20 Czerwiec 2019, 09:25:19 »
Od dłuższego czasu sprowadza nakłady tylko na zamówienia preorderowe. Czasami brał tylko keyissues nadliczbowe.