Autor Wątek: Multiversum.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 349133 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kandor

Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #2085 dnia: So, 26 Październik 2024, 22:41:44 »

Offline marcing

« Odpowiedź #2086 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 17:12:52 »
Przetestowałem ostatnio zamówienie z oferty ekspozycyjnej. Dwa omnibusy, jeden przyszedł w stanie jak nowy (zafoliowany, brak uszkodzeń), drugi z mocnymi obiciami górnej i dolnej krawędzi grzbietu, rozdarciem na krawędzi okładki (przy obiciu) i zagnieceniami obwoluty. Pierwszy zostawiłem, drugi do zwrotu.
Niestety nie można już uzyskać przez telefon informacji o stanie komiksu przed złożeniem zamówienia.

Offline Murazor

« Odpowiedź #2087 dnia: Pn, 02 Grudzień 2024, 14:24:31 »
Na Black Friday Azyl wrzucil info o "najlepszych cenach" podnoszac ceny ;D

Ktos skomentowal i...  juz nie mozna komentowac zadnych postów. Profesjonalisci ::)

Offline xanar

« Odpowiedź #2088 dnia: Pn, 02 Grudzień 2024, 14:33:16 »
Nie były niższe, były wyższe, ale była oferta ekspozycyjna a teraz nie ma.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #2089 dnia: Pn, 02 Grudzień 2024, 15:00:43 »
Na Black Friday Azyl wrzucil info o "najlepszych cenach" podnoszac ceny ;D

Ktos skomentowal i...  juz nie mozna komentowac zadnych postów. Profesjonalisci ::)

To blokowanie komentarzy to taka tania zagrywka ;/

Offline saruman

« Odpowiedź #2090 dnia: Pn, 02 Grudzień 2024, 19:01:59 »
Sklepy nie miały obowiązku wyświetlać najniższych cen z ostatnich 30 dni?

Offline xanar

« Odpowiedź #2091 dnia: Pn, 02 Grudzień 2024, 19:46:38 »
Zluzujcie trochę. I co na policje pójdziesz.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2092 dnia: Wt, 03 Grudzień 2024, 02:51:46 »
Sklepy nie miały obowiązku wyświetlać najniższych cen z ostatnich 30 dni?
Tylko jeżeli pokazują promocję, tzn. w momencie, gdy przy aktualnej cenie masz cenę "przekreśloną", od której jest obniżka. Ceny regularne mogą sobie zmieniać, jak chcą.

Offline Gazza

« Odpowiedź #2093 dnia: Wt, 03 Grudzień 2024, 08:34:27 »
To blokowanie komentarzy to taka tania zagrywka ;/
Ja (po kilku kiepskich zagrywkach sklepu) dziwię się, że chce się Wam jeszcze tam babrać mając Atom do wyboru. Ceny cenami ale szanujmy się.

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #2094 dnia: Wt, 03 Grudzień 2024, 08:57:38 »
Ja na azyl wchodzę tylko jak jest promocja, która mnie zadowala. Nie miałem problemu ani z zamówieniem, ani przy kontakcie telefonicznym ze sklepem, więc całe social media i zagrywki traktuję jako "nieważne jak mówią, byle mówili (i kupowali :P)". Ale może jestem w jakimś nielicznym gronie, które jest omijane przez problemy. Może jest jakaś whitelista, nie byłbym zdziwiony xD

Offline Takesh

« Odpowiedź #2095 dnia: Wt, 03 Grudzień 2024, 09:51:56 »
Ja zrobiłem tam kilka zamówień. Ale zawsze wszystko przychodziło cacy, a ja sam nie miałem potrzeby kontaktować się z nimi. Raz czy dwa wziąłem preorder i przychodziło ok. Towary dostępne od ręki to w ciągu kilku dni miałem. Wszystkie były raczej conajmniej na kilka stówek i zawsze jakiś gratis był dodany.

Ale może miałem poprostu szczęście.

Offline rekin

« Odpowiedź #2096 dnia: Wt, 03 Grudzień 2024, 22:31:24 »
A to ciekawe, bo ja nigdy nie otrzymałem gratisa, mimo że regularnie zamawiam komiksy za te kilka stówek...
Właściciel jest bardzo uprzejmy i można się z nim dogadać, nawet sam potrafi zadzwonić w pilnej sprawie, ale na pewno nie można o nim powiedzieć, że jest słowny. Wydaje mi się, że zbyt dużo wziął na swoje barki i wiecznie nie ma czasu. Ostatnio zbiera zasłużone cięgi, bo kilkukrotnie podniósł ceny. Ostatnią dobrą promocję zakończył bez ostrzeżenia. Najnowszy preorder https://azylkomiksu.pl/c/5962/katalog-preorder-2024-12-do-22-12-2024-.html wszedł już z wyższym przelicznikiem (z 2,2 na 2,3). Na Black Friday nie było żadnej promocji.

Ceny preorderów wciąż są wyraźnie niższe od Atomu, może poza nielicznymi wyjątkami. Za to ten ostatni ma często atrakcyjne promocje.

Offline Murazor

« Odpowiedź #2097 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 08:13:28 »
Dla mnie najwiekszym, powiedzmy, problemem jest brak jakiejkolwiek logiki w cenach. Potrafia rosnac przez jakis czas, pozniej wskoczy ekspozycyjna z niskimi cenami. Powisi ze 2 tygodnie i nagle z dnia na dzien ma wyzsze ceny. Ewentualnie... w druga strone. Jest obnizka przelicznika, kupuje, a doslownie 2 dni pozniej wjezdza ekspozycja z jeszcze nizszymi cenami :o

Komiks za 50 USD w przeciagu ostatnich paru miesiecy mial ceny 135 zł, 110 zł, 115 zł, 135 zł, 165 zł nie majac zadnej promocji :D

Offline xanar

« Odpowiedź #2098 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 08:58:40 »
Nie wiem jak jest teraz z tym Pingwinem ale z Diamentem było tak, że jak się więcej zamawiało to były większe rabaty, czyli więcej zamawiali to robili niższe ceny jak mniej to robili wyższe.

Offline Murazor

« Odpowiedź #2099 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 09:01:34 »
Mysle, ze dalej tak jest. Co nie zmienia faktu, ze system przelicznikow to chaos i jedna wielka tajemnica.