Autor Wątek: Multiversum.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 352658 razy)

Offline Bushiken

Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #1605 dnia: Cz, 29 Kwiecień 2021, 08:40:14 »
Jak wielu przedmówców wspomniało szkoda, że nie gra po prostu z klientami w otwarte karty.

Widać było, że PPS jest kulą u nogi i obciążeniem, więc teraz sprawi, że nie będzie się on opłacał.
Na moje zdanie, że powinien dać więcej czasu na przestawienie się niż tuż przed kolejnym preorderem zaproponował aby brać limit odnawialny na koncie albo pożyczkę, i tak wyjdzie taniej gdy tym sposobem weźmiemy w cenie preorderowej niż PPS po staremu ale bez rabatu.

Offline xanar

« Odpowiedź #1606 dnia: Cz, 29 Kwiecień 2021, 08:43:30 »
Nie wiem czemu, ale to mi się skojarzyło  :)

Wujek Dobra RADA
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bogumil

« Odpowiedź #1607 dnia: Cz, 29 Kwiecień 2021, 13:16:41 »
Nie wiem, jak Wam, ale nie podoba mi się płacenie gotówką za komiks, który pojawi się dopiero za 6-7 miesięcy (albo się nie pojawi, pamiętam jak DC anulowało lub przekładało premiery komiksów). W przypadku systemu PPS, póki jest taka możliwość, wolę już zapłacić te 10% więcej, ale przy odbiorze, ewentualnie poszukać szczęścia gdzie indziej.

Offline Gazza

« Odpowiedź #1608 dnia: Cz, 29 Kwiecień 2021, 13:28:16 »
W obecnych czasach i przy niepewnej sytuacji amerykańskiego rynku komiksowego (roszady z Diamondem) płacenie z góry za produkt z datą premiery w 2022 to dla naprawdę zdumiewające zjawisko... Nie wróżę sukcesu tej inicjatywie pana Palacza.

Offline eyesore

« Odpowiedź #1609 dnia: Cz, 29 Kwiecień 2021, 13:35:57 »
W obecnych czasach i przy niepewnej sytuacji amerykańskiego rynku komiksowego (roszady z Diamondem) płacenie z góry za produkt z datą premiery w 2022 to dla naprawdę zdumiewające zjawisko... Nie wróżę sukcesu tej inicjatywie pana Palacza.

Mało tego, płacenie za produkt który pojawi się za X czasu w sklepie który od dwóch lat wszem i wobec ogłasza że jest na skraju upadłości wiec należy go wspierać ile wlezie ;) 
no ale łaskawca "5) Pan Rafał robi w komiksowie z racji pasji i w każdej chwili mógłby przerzucić się na inny biznes ale chce dawać polskim klientom jak najtańsze komiksy."

Offline Toranga

« Odpowiedź #1610 dnia: Cz, 29 Kwiecień 2021, 15:39:14 »
Na moje zdanie, że powinien dać więcej czasu na przestawienie się niż tuż przed kolejnym preorderem zaproponował aby brać limit odnawialny na koncie albo pożyczkę, i tak wyjdzie taniej gdy tym sposobem weźmiemy w cenie preorderowej niż PPS po staremu ale bez rabatu.

Po takich tekstach opadywują mi obie rence...
Jak można takie rzeczy mówić klientom...

Kurde, ja naprawdę dobrze życzę MVM i chętnie u nich kupuję, co mi nie przeszkadza pośmiać się z oprawy kolejnych akcji promocyjnych. Ale mówienie takich rzeczy, nawet w "prywatnej" rozmowie to w mojej ocenie brak instynktu samozachowawczego... No jak można.

Sam też rozmawiałem w ostatnich tygodniach z p. Palaczem i większość punktów, które przytoczył Bushiken w tej rozmowie też padły i w sumie było to przekonywujące.

Ale takie kwiatki jak powyżej i to:

5) Pan Rafał robi w komiksowie z racji pasji i w każdej chwili mógłby przerzucić się na inny biznes ale chce dawać polskim klientom jak najtańsze komiksy.

to w najlepszym razie brak wyczucia, a w najgorszym, to się nie będę wypowiadać, tym bardziej, że w rozmowie ze mną takie teksty nie padły. Ale to są niestety samobóje w stosunku do części klientów (ja mam wywalone i liczę kasę, ale są wszystkie płatki śniegu i inni millenialsi, których biznesmen powinien uwzględniać w swoich kalkulacjach i działaniach).
No cóż. Ja tam myślę, że upaść nie upadnie i na pewno w kwietniu - maju zbierze sporo zamówień. I ja za to trzymam kciuki, bo sytuacja, w której Atom zostałby bez dużej polskiej konkurencji to będzie dramat dla nas czytelników.

Offline Voitas

« Odpowiedź #1611 dnia: Cz, 29 Kwiecień 2021, 16:15:03 »
Mi tam Palacz wygląda momentami na tych swoich filmikach na lekkiego psychopatę. Ale co ja tam wiem ;]

Offline Global

« Odpowiedź #1612 dnia: Cz, 29 Kwiecień 2021, 21:59:55 »
Pan Rafal buduje pozycje do negocjacji z nowym dystrybutorem? Ciekawe czy taki dystrybutor chcialby wspolpracowac z firma, ktora upadnie jesli ludzie nie zwieksza ilosci swoich zamowien.

Offline Toranga

« Odpowiedź #1613 dnia: Cz, 29 Kwiecień 2021, 22:29:03 »
Po pierwsze, on nigdzie nie napisał, źe firma upadnie. Chodzi o to, że jak nie zrobi dobrego obrotu w tych dwoch miesiacach to nie wynegocjuje dobrych stawek i biznes mu się przestanie opłacać (w jego mniemaniu). Działać nadal zamierza, ale tylko w oparciu o posiadane stany magazynowe.
Po drugie, żaden dystrybutor się nie dowie co on wypisuje u siebie na fanpeju i stronce, bo ich to wuj obchodzi.🤷‍♂️

Offline xanar

« Odpowiedź #1614 dnia: Cz, 29 Kwiecień 2021, 22:38:00 »
Nie tyle upadnie co przestanie działać, efekt końcowy taki sam:

"Po decyzji o zwijaniu MULTIVERSUM będę z Wami jeszcze przez przynajmniej kilka lat działając głównie w trybie wyprzedaży zgromadzonego stocku magazynowego komiksów z USA ale już bez jego uzupełniania o nowe tytuły w naszym magazynie."

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1615 dnia: Cz, 29 Kwiecień 2021, 22:51:57 »
Hey Intereusje mnie Madman Library Edition Volume 1 ale niema go na MVM tylko w tym Azylu, nie kupowalem  z Multi z kilka lat, ten Azyl to jakis odlam, warto tam zamowic (w Azylu 310 a w atomie 380)?

Offline xanar

« Odpowiedź #1616 dnia: Cz, 29 Kwiecień 2021, 23:10:27 »
Napisz do nich z zapytaniem w jakim stanie jest, bo to różnie może być.
« Ostatnia zmiana: Cz, 29 Kwiecień 2021, 23:20:06 wysłana przez xanar »

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1617 dnia: Cz, 29 Kwiecień 2021, 23:15:21 »
w azylu jeżeli jest coś nie tak to wysyłają zdjęcia albo dzwonią. 95% komiksów od nich w stanie idealnym. raz dostałem zenith z złe nabita okładka, ale wysłali mi wcześniej zdjęcie. na zdjęciu niestety nie było widać ze ciężko się ta okładka otwiera itd.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1618 dnia: Pt, 30 Kwiecień 2021, 08:05:05 »
Tylko ta pozycja jest w preorderze.

Offline xanar

« Odpowiedź #1619 dnia: Pt, 30 Kwiecień 2021, 08:26:35 »