Autor Wątek: Zamawianie komiksów z Francji  (Przeczytany 395 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline thecrow21

Zamawianie komiksów z Francji
« dnia: So, 12 Lipiec 2025, 21:52:23 »
Witam,
Czy ktoś mógłby pomóc w zamówieniu komiksu z francuskiego serwisu Leboncoin, taki ichniejszy OLX. Próbuję i próbuję, i nie mogę cholerstwa ogarnąć a jest tam coś co bardzo chciałbym mieć i bardzo długo szukałem. Może ma ktoś kogoś, kto tam aktualnie przebywa, mógłby kupić albo pomóc.

Offline komiks

Odp: Zamawianie komiksów z Francji
« Odpowiedź #1 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 22:11:52 »
AI radzi - nie korzystałem, więc ryzykujesz na własną odpowiedzialność
https://www.perplexity.ai/search/jak-zamowic-do-polski-komiks-z-lYUr.pWxS12e7YyUmXpZbw
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline thecrow21

« Odpowiedź #2 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 22:23:53 »
Próbowałem ale za dużo z tym zachodu i słabo to ogarniam(

Offline Xmen

« Odpowiedź #3 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 23:39:08 »
Przygarnij jakiegoś inżyniera, to ci przy okazji podrzuci komiks ;)
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline thecrow21

« Odpowiedź #4 dnia: Nd, 13 Lipiec 2025, 11:05:53 »
Bardzo mądry i merytoryczny komentarz, dziękuję.. Jeżeli to ma iść w tą stronę, to odpuszczam i wątek do zamknięcia.. Pozdrawiam..

Offline Kadet

« Odpowiedź #5 dnia: Nd, 13 Lipiec 2025, 11:21:48 »
Niestety nie wiem, jak pomóc z tą platformą - a to sprzedaje jakaś księgarnia czy osoba fizyczna? Bo różne francuskie księgarnie sprzedają też przez biblio.com i przez abebooks.fr - może tam się coś znajdzie? Ebaya w zasadzie nawet nie polecam, bo zakładam, że sprawdziłeś.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline thecrow21

« Odpowiedź #6 dnia: Nd, 13 Lipiec 2025, 11:38:39 »
Sprawdziłem, no niestety jest tylko tam i sprzedaje tę pozycję osoba fizyczna. Próbowałem logowania na firmach tzw. forwardingowych ale ogólnie tego nie ogarniam, jest problem z podawaniem danych (czego nie lubię), zwłaszcza telefonem, i moim i francuskim, i przede wszystkim z płatnościami( Pomyślałem, że może tu jest ktoś kto tam aktualnie przebywa czy ma kogoś i mógłby mi to ogarnąć. Oczywiście wszystkie koszty pokrywam, nie wspominając o dozgonnej wdzięczności)) Za tą pozycją trochę już "chodzę" a tam jest i jeszcze cena jest dobra.

Offline Kadet

« Odpowiedź #7 dnia: Nd, 13 Lipiec 2025, 11:46:43 »
A to niestety w tym nie pomogę - mogę tylko na wszelki wypadek dorzucić alibris.com - co prawda amerykański, ale są tam też jakieś książki po francusku i wiele tzw. "charity shops" z pozycjami z drugiej ręki.

Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline thecrow21

« Odpowiedź #8 dnia: Nd, 13 Lipiec 2025, 11:54:11 »
Nie ma mojego ale b dziękuję)