Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 313759 razy)

Offline Castiglione

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #2160 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 00:14:30 »
Może to ja coś źle robię, ale jak przeglądam Gildię na laptopie i naciskam ctrl+lewy przycisk na touchpadzie, to strona otwiera mi się jednocześnie w nowej karcie i w aktualnej. Strasznie mnie to wkurza, bo zazwyczaj otwieram sobie kilka tytułów w różnych kartach i później przeglądam, a tu ciągle mnie wywala z wyników wyszukiwania, które po powrocie znowu trzeba przewijać i przechodzić właśnie przez ten infinite scrolling.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2161 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 11:54:25 »
I tak te 'g' nie zapamiętuje ustawień (podobnie zresztą jak wszystko inne - płatność, dostawa itd) i ciągle trzeba zmieniać z defaultowych 12...
Zresztą, te infinite scrolling to jedno z najgłupszych rozwiązań.
Sklep to nie media społecznościowe ciągnące się w nieskończoność tylko konkretna ilość asortymentu. Chcę wiedzieć czy czeka mnie 5 stron przeglądając ofertę danego wydawcy czy wyszukiwania, czy 50 stron, i w którym punkcie się obecnie znajduję.

Jeszcze ten scrolling jest zrobiony kompletnie z dupy. Na Mangarden jak zjeżdżasz w dół to następne pozycje same ci się ładują a tutaj trzeba w kółko klikać pokaz więcej. Gildia.pl to zdecydowanie najgorszy i najmniej intuicyjny sklep z jakim spotkałem się w sieci. To się nadaje tylko do zaorania.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline orangutan

« Odpowiedź #2162 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 15:37:21 »
Witam, dziś złożyłem zamówienie na ABC Warriors i natychmiast opłaciłem zamówienie, mimo to w polu płatności dalej widnieje opłać zamówienie. Czy to normalne w nowej gildii? Powinienem kontaktować się z nim mailowo w tej sprawie?

Offline Takesh

« Odpowiedź #2163 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 16:48:00 »
U nich nic nie jest normalne. Także to może być ich nowa norma.

Poczekaj do jutra, aż im system załapie. I za dzień dwa napisz maila, jak nic się nie zmieni. Jak tak robię.

No chyba, że ten komiks zaraz zniknie, to pisz od razu.

Offline komiks

« Odpowiedź #2164 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 17:54:01 »
i natychmiast opłaciłem zamówienie
Szczęściarz, ja nie mogłem opłacić, musiałem wybrać płatność przy odbiorze. Na dodatek zmienili mejle - wcześniej w mejlu był link do płatności, gdyby ktoś jednak zdecydował się opłacić - teraz nie ma.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline wilk

« Odpowiedź #2165 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 18:53:18 »
Witam, dziś złożyłem zamówienie na ABC Warriors i natychmiast opłaciłem zamówienie, mimo to w polu płatności dalej widnieje opłać zamówienie. Czy to normalne w nowej gildii? Powinienem kontaktować się z nim mailowo w tej sprawie?
Z mojego doświadczenia to jest "normalne". W dwóch ostatnich zamówieniach też miałem taki status i zamówienia zostały zrealizowane normalnie. Oczywiście to jest bubel ze strony Gildii, jeden z wielu.

Edit:
Ba, nawet teraz w zamówieniach mam informację "Opłać zamówienie   Kliknij tutaj" mimo że zamówienia mają status "Zrealizowane" :)
« Ostatnia zmiana: Śr, 03 Grudzień 2025, 18:58:39 wysłana przez wilk »

Offline FDH

« Odpowiedź #2166 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 19:01:04 »
Powinien przyjść mail z gildii z potwierdzeniem płatności,jak nie przyszedł to dzwoń do nich.Na stronie nie patrz ,ja mam wszystkie zamówienia tak oznaczone,nawet te które już dostarczono :P

Offline Alfman

« Odpowiedź #2167 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 21:58:24 »
Znalazłem jeszcze jeden "ficzer".
Nie wiem czy zauważyliście, że w schowku można zmieniać krotność pozycji...również na minus.
Ciekawe jak to działa  :)

Offline wojtast

« Odpowiedź #2168 dnia: Cz, 04 Grudzień 2025, 00:16:32 »
Znalazłem jeszcze jeden "ficzer".
Nie wiem czy zauważyliście, że w schowku można zmieniać krotność pozycji...również na minus.
Ciekawe jak to działa  :)

Możesz sobie wbić np "-2" i do tego wpisać tam w komentarzu obok tego:
- "kupiłem 2 egzemplarze ale poprosiłem sklep o niewysyłanie i żeby sobie zostawili"
- "wysłałem 2 egzemplarze ze swojej prywatnej kolekcji do sklepu"
- albo np jakaś kombinacja powyższych opcji

I kto teraz powie, że Gildia nie ulepszyła sklepu? W starym sklepie nie mogłeś utrzymywać historii takich operacji. Teraz wreszcie się da.

Może to ja coś źle robię, ale jak przeglądam Gildię na laptopie i naciskam ctrl+lewy przycisk na touchpadzie, to strona otwiera mi się jednocześnie w nowej karcie i w aktualnej. Strasznie mnie to wkurza, bo zazwyczaj otwieram sobie kilka tytułów w różnych kartach i później przeglądam, a tu ciągle mnie wywala z wyników wyszukiwania, które po powrocie znowu trzeba przewijać i przechodzić właśnie przez ten infinite scrolling.

Ja korzystając z myszy na szczęście tego nie mam i mi działa normalnie, ale wiem o czym piszesz bo też tak robię.

Teraz wyobraźmy sobie sytuację, że ktoś przegląda np ofertę egmontu albo jakąś inną większą ofertę z jakiejś promki i przeklikuje się przez 'pokaż więcej' odpowiadające kilkudziesięciu stronom a następnie przez przypadek coś źle kliknie i wejdzie w którąś z pozycji, która otworzy mu się w tym samym oknie.
W normalnej sytuacji zrobiłbyś "back" i tyle. Jesteś tam gdzie byłeś, nic się nie stało.
NeoGildia: Robisz 'back' i..."Witamy w punkcie wyjścia! Przescrolluj i kliknij jeszcze raz 30-40 razy żeby wrócić tam gdzie byłeś."
Genialne rozwiązanie...Premię dać geniuszowi.

Offline Janas

« Odpowiedź #2169 dnia: Pt, 05 Grudzień 2025, 18:09:15 »
Gildia jest cudowna. Teraz działa znacznik pokazujący, że masz pozycję w schowku

Już nie działa, przynajmniej u mnie.