Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 313790 razy)

Offline amsterdream

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #2115 dnia: Pn, 13 Październik 2025, 09:22:23 »
W nowej Gidli to najbardziej chyba brakuje mi świeżych opinii, ludzie całkowicie przestali komentować a nieraz tam były lepsze inby niż tu na forum i tylko po to tam wchodziłem.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline komiks

« Odpowiedź #2116 dnia: Pn, 13 Październik 2025, 13:03:50 »
Panie, ale to ruch się robił na stronie, to zjada transfer, serwery nie są z gumy, ludzie sobie robili komentatornie i przeglądarnie, a to sklep jest, ma na siebie zarabiać. Pogonić to tałatajstwo, nie chce kupować to niech nie wchodzi ;)
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Koalar

« Odpowiedź #2117 dnia: Pn, 13 Październik 2025, 13:24:47 »
Po co opinia, jak niektórzy wydawcy już nawet nie wyślą czasem przykładowych stron. Kupowanie komiksu w worku jest prawie tak fajne jak jajko niespodzianka ;D
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2118 dnia: Pn, 13 Październik 2025, 14:26:41 »
Ile ja kupiłem kotów w worku w ostatnim roku to bym sie chyba nie doliczył. Ale są emocje i co ciekawe mało miałem rozczarowań 8)

Offline komiks

« Odpowiedź #2119 dnia: Pn, 13 Październik 2025, 15:23:31 »
Czasami oglądam unboxing na youtube, niektórzy youtuberzy nie wiedzą nawet, czy komiks który kupili jest w kolorze czy czarno-biały. No ale może oni tak naprawdę nie kupują tych komiksów, tylko je dostają.

Offline Popiel

« Odpowiedź #2120 dnia: Pn, 13 Październik 2025, 16:41:30 »
No ale może oni tak naprawdę nie kupują tych komiksów, tylko je dostają.

Też mi objawienie. Przecież to oczywiste, że pitolą o niczym w zamian za darmowe egzemplarze recenzenckie, które - często jeszcze nierozfoliowane - puszczają na allegro i olx. Dyskusja o tych patorecenzentach była jakieś dwa lata temu.

Offline Eyeless

« Odpowiedź #2121 dnia: Pt, 31 Październik 2025, 17:22:54 »
Jak wasze doświadczenia dotyczące responsywności gildii w ostatnim czasie ?
Napisałem do nich prośbę odnośnie połączenia zamówień, dodatkowo podczas drugiego zamówienia wrzuciłem na ten temat komentarz. Minął prawie tydzień, zero odpowiedzi. To już jakiś standard, czy trafiłem w zły okres, macie jakieś "świeże" obserwacje?

Offline PJP

« Odpowiedź #2122 dnia: Pt, 31 Październik 2025, 17:33:16 »
U mnie po staremu, czyli w porządku z zamówieniami, także pod względem zabezpieczenia przesyłek. Raz tylko musiałem nieco dłużej czekać, ale to z winy wydawcy. Co do łączenia, zmieniania zamówień, robię to rzadko, więc się nie wypowiem.

Offline misiokles

« Odpowiedź #2123 dnia: Pt, 31 Październik 2025, 17:44:14 »
Jeśli chodzi o 'zapłacone' zakupy - są responsywni. Jeśli chodzi o maile okołozakupowe - już nie bardzo :)
Dla przykładu - chciałem uzyskać odpowiedź czy Sędzia Dredd Kompletne Akta tom 19 mają jeszcze z dodatkowym, gratisowym zeszytem (był podobno dołączany do pierwszych 300 egzemplarzy). Zero odpowiedzi. 

Offline Łosiek

« Odpowiedź #2124 dnia: Nd, 02 Listopad 2025, 11:49:24 »
Zapytaj w Smaku liter. Mnie szybko odpowiedzieli i kupiłem KA19 z dodatkiem
Wiara nie daje odpowiedzi, tylko blokuje zadawanie pytań. - Frater Ravus

Offline komiks

« Odpowiedź #2125 dnia: Pn, 03 Listopad 2025, 20:34:36 »
O! coś nowego, widać ostro poprawiają.

Offline Melkazir

« Odpowiedź #2126 dnia: Pn, 03 Listopad 2025, 21:30:04 »
Mogliby to już ogarnąć

Offline Leyek

« Odpowiedź #2127 dnia: Pn, 03 Listopad 2025, 22:19:33 »
Jeśli chodzi o 'zapłacone' zakupy - są responsywni. Jeśli chodzi o maile okołozakupowe - już nie bardzo :)
Dla przykładu - chciałem uzyskać odpowiedź czy Sędzia Dredd Kompletne Akta tom 19 mają jeszcze z dodatkowym, gratisowym zeszytem (był podobno dołączany do pierwszych 300 egzemplarzy). Zero odpowiedzi. 

NA FB Ongrysa było, że do 600 egzemplarzy:
"Czyściec" będzie dołączony gratis do pierwszych 600 egzemplarzy "Kompletnych Akt 19". Czytajcie "Czyściec" tuż przed "Inferno".

W KA 20 też jest gratis. Nie wiem jak teraz na gildii, ale widzę, że tutaj np. na allegro go dorzucają: https://allegro.pl/oferta/sedzia-dredd-kompletne-akta-20-martwy-czlowiek-nowa-folia-18037828136

Offline misiokles

« Odpowiedź #2128 dnia: Wt, 04 Listopad 2025, 07:00:14 »
W KA20 gratisowy komiks jest dołączany do całego nakładu, KA19 tylko do części, skąd by być pewny napisałem maila. Ale dzięki za info o 600 egzemplarzach, w głowie mi się wyryło, że 300 ;)

Offline Leyek

« Odpowiedź #2129 dnia: Wt, 04 Listopad 2025, 09:37:55 »
W KA20 gratisowy komiks jest dołączany do całego nakładu, KA19 tylko do części, skąd by być pewny napisałem maila. Ale dzięki za info o 600 egzemplarzach, w głowie mi się wyryło, że 300 ;)

W KA20 też nie jest do całego nakładu. Pisali o kilkuset jeśli dobrze kojarzę.

EDIT. Z FB Ongrysa:

Do pierwszych egzemplarzy tomu 20 także będzie dołączony bezpłatny album. Jaki? O tym już wkrótce.

Do pierwszych kilkuset egzemplarzy "Kompletnych akt 20" dołączony będzie bezpłatny album "Martwy człowiek". Historia ta, pierwotnie opublikowana w numerach 650–662 magazynu "2000AD" dzieje się pomiędzy tomem 13 a 14 głównej serii.
« Ostatnia zmiana: Wt, 04 Listopad 2025, 09:45:01 wysłana przez Leyek »