Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 313822 razy)

Offline volker

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #2100 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 09:40:29 »
Mi mieli dostarczyć zamówienie w czwartek, zeszły czwartek i cisza. Ani mru, ani be z ich strony. Wcześniej tak nie było

Sprawdźcie czy jakieś pozycje z zamówienia nie mają opóźnienia, ostatnio obsówę na pewno miały m.in Tablica Wenus i Metal Hurlant 9

Offline stab

« Odpowiedź #2101 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 09:52:35 »
Zawsze tak robiłem, ale kiedyś był taki luksus jak linki w zamówieniu.

Offline Grzesko

« Odpowiedź #2102 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 10:07:10 »
Zawsze tak robiłem, ale kiedyś był taki luksus jak linki w zamówieniu.
Też mnie to denerwuje. Mam nadzieję że ta opcję przywrócą.
.

Offline stempel

« Odpowiedź #2103 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 11:11:24 »
Sprawdźcie czy jakieś pozycje z zamówienia nie mają opóźnienia, ostatnio obsówę na pewno miały m.in Tablica Wenus i Metal Hurlant 9
Wszystko poza Bruno Brazilem tom 3 miało dostępność 1 dzień, a Bruno 3, lecz minęło już 9 dni roboczych. Generalnie nie mam spiny, ale jakaś info co, ile i dlaczego by się przydało, lecz jakoś komunikacja u nich leży

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2104 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 12:38:24 »
ale jakaś info co, ile i dlaczego by się przydało, lecz jakoś komunikacja u nich leży

Ano leży i kwiczy :/ Z doświadczenia wiem, że mejl z pytaniem "A co z moim zamówieniem?" powoduje że zwykle jeszcze tego dnia jest wysłana. Co smutne że najczęściej nie ma żadnej zwrotki "pocałuj nas w d*pę" czy o zgrozo "sorry" tylko realizacja wysyłki.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #2105 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 12:45:41 »
Mi ostatnio połączyli dwa zmówienia jedno, dość szybko bo na następny  się odezwali w odpowiedzi na maila, . ale w panelu tego nie widzę, jedno jest anulowane, a drugie bez zmian. Na starej stronie widziałem zmiany wprowadzone przez mnie.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2106 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 15:56:28 »
Na starej stronie widziałem zmiany wprowadzone przez mnie.

Nowy sklep ma taki dodatkowy bajer że nie widać ŻADNYCH zmian na zamówieniach - produkt doskonały! Kto by takich rzeczy wymagał ;) No najśmieszniejsze (pisałem już o tym), wystawiane faktury mają pozycje z pierwotnego zamówienia a nie to co faktycznie sprzedali. Ciekawe jak oni to (g*wno) księgowo ogarniają :D

Offline Dracos

« Odpowiedź #2107 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 18:30:43 »
Ostatnio podczas targów robiłem zamówienie 27 IX i głowy nie dam ale chyba wszystkie pozycje były dostępne niby w jeden dzień, ale już w mailu była podana data 3 X czyli prawie tydzień później (potem wleciał weekend i ostatecznie wysłali 6 X), nawet się nie zdziwiłem bo targi itd... Warto spojrzeć w mailu jaki jest przewidywany termin wysyłki.

Swoją drogą jak chyba czują dramę ze zwrotem (były dwa artbooki) to nawet w dwa kartony zapakowali sporo folii i jeszcze wypełniacz z papieru, całkiem jak parę lat temu :)

Offline jahred666

« Odpowiedź #2108 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 20:08:54 »
Ja robię kolejne zamówienie z odbiorem osobistym i komentarzem z prośbą o wysłanie z poprzednim zamówieniem. Przeważnie dostaję maila z odpowiedzią o połączeniu zamówień.

prosiłem kilka razy i zawsze odmowa... głupie tłumaczenia logistyką... szkoda, bo zostawiłem w tym sklepie kilka tysięcy

Offline Pocztar

« Odpowiedź #2109 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 20:38:03 »
No mówiłem, że do opłaconych zamówień już się nie da nic dorzucić.
Co jest idiotyczne, bo niejeden raz zwiększałem wartość zamówienia dwu czy trzykrotnie czekając na jakąś opóźnioną premierę.

Offline volker

« Odpowiedź #2110 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 07:37:32 »
Ja nie mam tego problemu, chyba że paczka jest już przez nich spakowana i gotowa do wysyłki/odbioru.

Często zamawiam dodatkowy komiks do innego jeszcze nie zrealizowanego zamówienia, przy zamówieniu wybieram "technicznie" wtedy odbiór osobisty i płatność przelewem. Dzwonię na infolinię tam odbiera miła Pani, podaję jej numer nowego zamówienia i wcześniejszego zamówienia z wysyłką do paczkomatu. Pani potwierdza mi telefonicznie połączenie zamówień, robię brakujący przelew na nowa pozycję i wszystko później w komplecie odbieram w paczkomacie.

Ale prawda, że na stronie w zakładce zamówienia wszystko widać oddzielnie ale dla mnie to nie stanowi problemu, bo wszystko przychodzi w jednej przesyłce.

Ostatnio tak już 4 razy dodawałem nowe pozycje do pierwotnego zamówienia i wszystko przebiegło bez problemu.

Offline Rafa

« Odpowiedź #2111 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 15:07:27 »
Ja często łączę dając adnotację w nowym zamówieniu. Dziala takze w nowej odsłonie sklepu.
Chyba, ze zgapię i już zapakują i startują z wysyłką.
Kontakt mailowy albo telefoniczny.

Offline donT

« Odpowiedź #2112 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 17:56:15 »
Hmm... wyslalem dzis mejla z zapytaniem, ze skoro premiera zamowionej przeze mnie, wraz z kilkoma innymi tytulami, Tablicy Wenus sie opoznia czy moge domowic jeszcze jeden i dolaczyc do oplaconego zamowienia. Zaznaczylem grzecznie, ze juz tak kiedys robilem i nigdy nie bylo problemu. Dostalem odpowiedz, ze jak najbardziej mozna, ze prosze zamowic z odbiorem osobistym i w komentarzu podac numer zamownia, do ktorego chce dodatkowy komiks dolaczyc. Sama odpowiedz byla po 2 godzinach od wyslania zapytania. Oni tam chyba maja wasatego pana Staszka i liste awanturujacych sie klientow, a czy zamowienia mozna / nie mozna modyfikowac zalezy najwidoczniej od przeszlych relacji i wzajemnych doswiadczen. Albo to zwykla loteria. Nie wiem.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Dracos

« Odpowiedź #2113 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 18:36:33 »
Jako że zakładam każdy pisze na bokgildia to obstawiam że zależy od człowieka który akurat to obsługuje. Jednego dnia jest jakaś życzliwa osoba frontem do klienta drugiego ktoś kto ma zły dzień albo stażysta i nie wie co  robić ;)

Offline jahred666

« Odpowiedź #2114 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 20:51:51 »
Hmm... wyslalem dzis mejla z zapytaniem, ze skoro premiera zamowionej przeze mnie, wraz z kilkoma innymi tytulami, Tablicy Wenus sie opoznia czy moge domowic jeszcze jeden i dolaczyc do oplaconego zamowienia. Zaznaczylem grzecznie, ze juz tak kiedys robilem i nigdy nie bylo problemu. Dostalem odpowiedz, ze jak najbardziej mozna, ze prosze zamowic z odbiorem osobistym i w komentarzu podac numer zamownia, do ktorego chce dodatkowy komiks dolaczyc. Sama odpowiedz byla po 2 godzinach od wyslania zapytania. Oni tam chyba maja wasatego pana Staszka i liste awanturujacych sie klientow, a czy zamowienia mozna / nie mozna modyfikowac zalezy najwidoczniej od przeszlych relacji i wzajemnych doswiadczen. Albo to zwykla loteria. Nie wiem.

ja w przeszłości nigdy nie miałem żadnych spięć z Gildią, wzorowa współpraca. Może zauważyli, że moje zamówienia mocno stopniały w ich sklepie...