Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 313928 razy)

Offline rapr

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #2055 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 17:08:57 »
Nie mogę już edytować, ale informacyjnie: Dostałem wiadomość, że w tym tygodniu odeślą mi nowe komiksy.

Offline starcek

« Odpowiedź #2056 dnia: Cz, 11 Wrzesień 2025, 14:40:05 »
Panikarze mogą zluzować frotki - Bruno Brazil tom 3 powrócił.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Spiff

« Odpowiedź #2057 dnia: Pt, 12 Wrzesień 2025, 01:01:13 »
Moja pierwsza paka z neo Gildii.

Ludzie pisali że Gildia pakuje pancernie, więc się odpowiednio przygotowałem.

Powiększony "Hernan Cortes" (zabezpieczony bąbelkami) miał kupę szczęścia, że nie trafił na kuriera narwańca.

jedyne takie foto w sieci :

"Cortes w promieniach zachodzącego wrześniowego słońca"

Neo Gildia - poprawne pakowanie, ale bez fajerwerków.

- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline eyesore

« Odpowiedź #2058 dnia: Pt, 12 Wrzesień 2025, 09:11:12 »
Pakowanie jak pakowanie ale fajne okoliczności przyrody tam masz  8)

Offline Spiff

« Odpowiedź #2059 dnia: So, 13 Wrzesień 2025, 12:45:31 »
(...) fajne okoliczności przyrody tam masz  8)
Dzięki.
Napisałbym coś więcej, ale pogoda sie psuje a mam hordy goblinów do rozłupania. :D

Spoiler: PokażUkryj

- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2060 dnia: Śr, 17 Wrzesień 2025, 17:48:30 »
Ha! Dopiero teraz zauważyłem jak zaj*biście działa wyszukiwarka na neoGildii: gdy wpiszę frazę "W imieniu Polski Walczące" nic mi nie pokaże. Łapie dopiero przy pełnym tytule "W imieniu Polski Walczącej" albo "W imieniu Polski W". Taki kolejny kamyczek do ogródka (tylko że to teraz bardziej kamieniołom niż ogródek;).

Offline zarombisty

« Odpowiedź #2061 dnia: Cz, 18 Wrzesień 2025, 18:21:21 »
Kurvva, ta neogildia jest niesamowita, nie dość że robiłem jakoś 12 reklamacje to teraz robię już reklamację z reklamacji z reklamowanego zamówienia.
Nie wiem czy im któryś raz z rzędu ten sam komiks - Conan z Cymerii 4 odsyłać bo ułom z neogildii znowu wyśle wadliwy egzemplarz.

Najlepsze jest to, że na kolejną reklamację Conana musiałem czekać tydzień bo się okazało, że wszystkie Conany są wadliwe i czekają na egzemplarz od wydawcy.
A ja dostałem ... i tak wadliwego.

Kurvva mać, co za zjeby tam pracują to głowa mała !!!
Sorry za przekleństwa, ale to już są reklamacje od reklamacji z mojego ostatniego zamówienia z początku sierpnia i tyle czasu czekam na normalny nowy komiks !!!

Żeby robić reklamację od reklamacji od reklamowanego zamówienia ? Masakra.

P.S. Dodam, że tym razem paczka była solidnie zapakowana, lecz komiks wadliwy z rysami na okładkach (z tyłu dużo rys) był włożony - pewnie bez sprawdzenia.
Skąd oni biorą tam pracowników ? Bo normalni to oni napewno nie są.

A tu typowy pracownik gildii u innego pracodawcy na rozmowie o prace:

A tu jak pracownik gildii - Bubbles - traktuje komiksy przed pakowaniem (pokazane na wózkach w zastępstwie):

« Ostatnia zmiana: Cz, 18 Wrzesień 2025, 18:49:43 wysłana przez zarombisty »
Wymarzone:
1. Nemesis the Warlock
2. Zenith
3. Solomon Kane

Offline Murazor

« Odpowiedź #2062 dnia: Cz, 18 Wrzesień 2025, 18:53:17 »
Na obronę Gildii powiem, że te Conany rysują się od patrzenia na nie. Kupowałem od wydawcy komplet 4 tomów na promocji i wysyłali mi chyba 3 razy, z czego za 3 razem odfoliowali kilka pozycji i wybrali mi najmniej porysowane :P

Tych kropkowych wgnieceń nie miałem, to akurat specjalność Gildii.

Offline zarombisty

« Odpowiedź #2063 dnia: Cz, 18 Wrzesień 2025, 19:05:59 »
Na obronę Gildii powiem, że te Conany rysują się od patrzenia na nie. Kupowałem od wydawcy komplet 4 tomów na promocji i wysyłali mi chyba 3 razy, z czego za 3 razem odfoliowali kilka pozycji i wybrali mi najmniej porysowane

Tych kropkowych wgnieceń nie miałem, to akurat specjalność Gildii.

Tak, wiem - ja na takie okładki mówię lakierowane, bo łatwo się rysy robią.
Niektóre komiksy takie są, nawet od Lost in Time takie miałem.
Nie wiem po co robią takie okładki - dla mnie to bez sensu.
Idealne okładki to chyba z epiców od Egmontu - matowe i nie zdarzyła mi się jeszcze na nich rysa.

Tu niestety od neogildii za dużo tych rys mam, dlatego dałem już im ultimatum:
albo obniżyć cenę i zwrot kosztów przesyłki albo robię kolejną reklamację.

Im łatwiej byłoby zrobić to pierwsze bo przy drugim i tak stracą za zwrot za przesyłką i muszą znowu wysłać mi nowy komiks (po odesłaniu wadliwego).
Niech robią co chcą, ja się dostosuję do ich decyzji.

Następne Conany już i tak planuje kupić u kogoś innego.
Wymarzone:
1. Nemesis the Warlock
2. Zenith
3. Solomon Kane

Offline Wintermute

« Odpowiedź #2064 dnia: Nd, 21 Wrzesień 2025, 11:11:52 »
Te wszystkie uwagi to moim zdaniem nie tak do końca wina pracowników. Aczkolwiek jak napisalem poniżej niektórzy wybijają się w tej dziedzinie. Obstawiam nowe standardy w sklepie których pracownicy muszą się trzymać. Strona spierdzielona, kasa w plecy, gdzieś trzeba zaoszczędzić. Widać efekty i w komunikacji ze sklepem i sposobie pakowania i w postaci wysyłania już zniszczonych komiksów. Zapewne będzie tego coraz więcej.
Ten kto pakował komiks u kolegi, na styk z pudełkiem, powinien mieć zakaz zbliżania się do stanowiska pakowaczy.
« Ostatnia zmiana: Nd, 21 Wrzesień 2025, 11:14:06 wysłana przez Wintermute »

Online Castiglione

« Odpowiedź #2065 dnia: Nd, 21 Wrzesień 2025, 12:48:49 »
Idealne okładki to chyba z epiców od Egmontu - matowe i nie zdarzyła mi się jeszcze na nich rysa.
Błagam, komiksy Egmontu strach wziąć do ręki, żeby na tej zjebanej powłoce soft-touch nie zostały odciski. Nie mówiąc o przecieraniu się tego nawet od wyciągania z półki.

Offline Xmen

« Odpowiedź #2066 dnia: Nd, 21 Wrzesień 2025, 13:50:22 »
To prawda. Okladki soft-touch niszczą i brudzą się od samego patrzenia na nie.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online Lobo

« Odpowiedź #2067 dnia: Nd, 21 Wrzesień 2025, 14:04:12 »
Popieram, najbardziej nie trawie tych matowych okładek od Epic Collection
Jeszcze bardziej od tych czarnych z obwolutą z DC Deluxe

Offline eyesore

« Odpowiedź #2068 dnia: Pn, 22 Wrzesień 2025, 13:43:30 »
Fajna ta neogildia, taka niezbyt przyjazna dla klientów, nawet tych stałych, od wielu lat.

Zrobiłem zamówienie na nowego Sędziego Dredda, tylko machnęłem się i zrobiłem odbiór osobisty oraz płatność na miejscu, przy zamówieniu. Zapłaciłem normlanie przelewem i napisałem maila że proszę połączyć to z innym zamówieniem i wysłać na wskazany paczkomat. Dostałem odp że się nie da i uj bo wybrałem inny sposób płatności i dostawy, nie da się tego zmienić. Odpisałem że spoko, to w takim razie proszę zwrócić kasę i anulować, najwyżej ktoś inny dostanie kasę. Czekam od środy  na zwrot pieniędzy, na pytanie kiedy będzie, cisza.

Gdyby nie SL to już dawno dałbym sobie z nimi spokój...
« Ostatnia zmiana: Pn, 22 Wrzesień 2025, 13:57:36 wysłana przez eyesore »

Offline xanar

« Odpowiedź #2069 dnia: Pn, 22 Wrzesień 2025, 13:50:15 »
Korpo-Gildia :)
Twój komiks jest lepszy niż mój