Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 309102 razy)

Offline Warpath

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1905 dnia: Śr, 18 Czerwiec 2025, 15:09:28 »
Czy u nich jest jeszcze po zmianach opcja łączenia zamówień? Czy wyeliminowali?

Offline Rafa

« Odpowiedź #1906 dnia: Śr, 18 Czerwiec 2025, 15:38:10 »
Łączą na wiadomość na maila albo na wiadomość/komentarz w zamówieniu.

Offline Warpath

« Odpowiedź #1907 dnia: Śr, 18 Czerwiec 2025, 16:16:34 »
Dzięki!

Offline deFranco

« Odpowiedź #1908 dnia: Śr, 25 Czerwiec 2025, 20:53:41 »
Dzisiaj minęły równo dwa miesiące od startu neo gildii. Pozwolę sobie na małe refleksje.

- Zamówienia i wysyłka działają prawie jak dawniej, prawie, bo wcześniej nadawali mi paczkę
nazajutrz po ukazaniu się komiksu. Teraz czekam 3-4 dni od premiery.
- Nie przywrócono widocznych rabatów
- Nie przywrócono zaznaczenia "komiksu w schowku"
- Bez przerwy trzeba klikać na rozszerzenie schowka
- Kiedy rezygnuję z jakiejś pozycji w koszyku, nie wraca ona do schowka, tylko znika. Znów trzeba jej
szukać i dodawać do schowka.

Po za tym z tego czego nie było w starej gildii, przydałoby się sortowanie w schowku. Nie lubię
jak pozycje dostępne mieszają mi się z tymi z przedsprzedaży (czasem bardzo wczesnej).

Ponieważ, jak wspomniałem, minęły już dwa miesiące, więc wygląda na to, że żadna z tych spraw
nie zostanie załatwiona.
Dlaczego do cholery, w tym kraju, każda zmiana musi być na gorsze ?
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline NuoLab

« Odpowiedź #1909 dnia: Śr, 25 Czerwiec 2025, 20:59:24 »

W tym kraju? A podobają Ci się zmiany, które wprowadza Youtube albo czy uważasz że Windows 11 jest lepszy od 10? To jest ogólnoświatowa degrengolada serwisów internetowych, które działają coraz gorzej i są okrajane z funkcjonalności, nie ma to nic wspólnego z Polską.

Offline deFranco

« Odpowiedź #1910 dnia: Śr, 25 Czerwiec 2025, 22:53:06 »
Być może masz rację, ale mieszkam w Polsce więc piszę o Polsce. Gdzie jest napisane, że mamy obowiązek
dostosować się do światowych trendów ? Ta sama szopka jest jak co parę lat zmieniają Filmweb.
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Online Dalthon

« Odpowiedź #1911 dnia: Śr, 25 Czerwiec 2025, 23:20:33 »

Tak jak już wspomnieli powyżej nie dotyczy to tylko naszego kraju, ale dzieje się głównie dlatego że decyzje o zmianach podejmują osoby które ani nie mają pojęcia o tym co zmieniają (samo wprowadzenie zmian jest najważniejsze by pokazać że się jest potrzebnym i 'coś' się robi) i w jakim kierunku ma to iść. A za ich wprowadzenie nie wybiera się tych którzy się na tym znają ale tych którzy mają znajomości albo są równie "przebojowi" jak osoby je zlecający. Ot cała tajemnica. Czemu różnej maści dyrektorzy (z zawodu) sprzedaży czy marketingu, po 3-4 latach przechodzą do innych firm/korpo? Bo po takim czasie zaczynają być widoczne efekty ich "rewelacyjnych" zmian. Info o tym nie idzie w świat bo jeszcze żaden zarząd/szefostwo nie przyznało się że zatrudnili debila i robią "dobrze" w kolejnym miejscu.

Offline starcek

« Odpowiedź #1912 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 10:41:39 »
Patrząc na to jak licznik bije, to jest szansa, że na początku sierpnia ktoś złoży zamówienie nr 1 000 000.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1913 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 11:26:31 »
O, a przecież mieli umierać po bojkocie komiksowa ;D

Online amsterdream

« Odpowiedź #1914 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 11:30:58 »
Slainiści nabijają im statystyki.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Online Xmen

« Odpowiedź #1915 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 14:25:05 »
Ten bojkot działał tak, że kupowali jeszcze więcej komiksów.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1916 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 14:30:08 »
Ten bojkot zapowiedziało góra 10 użytkowników na tym forum (o wiele więcej w tym i ja narzekało na pogorszenie funkcjonalności księgarni), więc takie wyolbrzymianie sprawy jest imo słabe.

Online amsterdream

« Odpowiedź #1917 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 15:34:10 »
Ja zapowiedziałem bojkot i słowa dotrzymuje. Zresztą widać że stracili klientów, w 2024 w pół roku nabili około 45 tysięcy zamówień, w tym roku jakieś 30 tysięcy.

Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Alienus66

« Odpowiedź #1918 dnia: Wt, 01 Lipiec 2025, 13:04:43 »
Przyszła do mnie paczka z gildii wszystko dobrze zabezpieczone w folli 2 z 3 komiksów całe po obijane narożniki mam wrażenie że ktoś świadomie zapakował takie komiksy bo są to komiksy wyprzedane.... Już niechce sie rozpisywać się że kolejny raz w gildii pojebali adres i musiałem znowu paczkę przekierowywać....

Offline Lobo

« Odpowiedź #1919 dnia: Wt, 01 Lipiec 2025, 13:16:33 »
Mnie ostatnio irytuje że nie aktualizują dostępności komiksu jeśli ten dotrze do nich przed premierą. Jak np Spectacular Spiderman od Muchy,. dostępny od paru dni a tu wciąż przedsprzedaż
W starej wersji sklepu nie było tego problemu
« Ostatnia zmiana: Wt, 01 Lipiec 2025, 13:47:46 wysłana przez Lobo »