Największym atutem Gildii są tytuły wydawców niedostępnych w szerokiej dystrubucji, czyli Studio Lain, JPF i Planeta Czytelnika. Tytuły Studia kupowałem tylko w Gildii, parę razy w Komiksiarni, jakieś pseudo sklepiki z opcją zamówień mailowych lub telefonicznych ignoruję od dawna, szkoda czasu na takie rzeźbienie. Mangi Jpf rzadko kupuję i tutaj bardziej się opłaca allegro ze Smartem bez kosztu przesyłki od 45 złotych, w Mangardenie free przesyłka jest od jakiejś wysokiej kwoty, zbyt wysokiej jak na moje zakupy mangowe. Książki Planety czytelnika pojawiają się na allegro, ale Gildia ma całą ich ofertę, oczywiście zostaje sklep Planety.
Podsumowując wszystko z wyjątkiem SL można nabyć w normalnych cenach poza Gildią. Studio sklepu nie ma, a na all ich tytuły pojawiają się ze znacznymi przebitkami.
Gdyby Studio wzorem Lost in Time uruchomiło własną platformę sprzedażową i udostępniło ofertę na all, można byłoby zapomnieć o Gildii, która umierałaby w ciszy i spokoju.
W Gildii schowka nie używam. Natomiast w Bonito, mam na ten moment 264 pozycje plus jedną w koszyku.