Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 307311 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline amsterdream

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1350 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 08:04:55 »

Logowanie na smartfonie dalej nie działa ::) Prawie tydzień po migracji ::) Lain chyba musi przemyśleć jutrzejszą przedsprzedaż Druilleta ::)
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1351 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 08:12:21 »
Co ciekawe na FB dalej pojawiają się nowe komentarze, że niektórzy nie mogą się zalogować również na komputerze.

Offline stab

« Odpowiedź #1352 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 09:05:19 »
U mnie też wróciły zamówienia.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1353 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 10:20:18 »
Trochę dłużej posiedziałem na nowej Gildii i to jest dramat. Nie ma już na jednej stronie wszystkich informacji tylko trzeba się przeklikiwać żeby np. zobaczyć datę wydania albo recenzje, jak jest dłuższy tytuł to mamy jego początek a potem ... i często nawet nie wiadomo co to za tom, strona działa wolniej niż poprzednia (która do demonów prędkości też nie należała), brak % rabatu, nie da się zobaczyć wszystkich tomów danej serii, strona nie zapamiętuje naszych ustawień, nie ma informacji o papierze (kreda, offset), w schowku nie pokazuje ile masz dokładnie tytułów tylko 9+

Jest jakaś dobra alternatywa dla Gildii gdzie są wrzucane wszystkie nowości i zapowiedzi komiksowe oraz mangowe i na której będę sobie mógł robić listy zakupowe i nie będę się musiał martwić tym, że ktoś mi je ot tak wyczyści?

Offline stab

« Odpowiedź #1354 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 10:38:39 »
Też trochę testuję i za cholerę nie wiem po co w schowku pod każdym tytułem jest miejsce na komentarz i liczba egzemplarzy jakie chce zamówić. Serio, aż tyle ludzi zamawia więcej niż jeden egzemplarz jakiegoś tytułu? Ogólnie schowek stracił dla mnie podstawową funkcjonalność notatnika i narzędzia do planowania zakupów. Do tego, co wspominałem już wcześniej, po przeniesieniu ze schowka do koszyka, tytuł znika ze schowka. Strasznie mnie to irytuje, bo często modyfikuję koszyk przed ostatecznym zamówieniem.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #1355 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 10:53:50 »
Ja tak tylko nadmienię, że zamówienia u mnie wróciły (częściowo, nadal brakuje części 2024), ale pod innymi numerami (także to w realizacji). :)

Ale miejmy nadzieję, że na Gildii do stabilizacji już bliżej niż dalej. Przekonamy się jutro w samo południe. :)

Offline greg0

« Odpowiedź #1356 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 11:58:50 »
Też trochę testuję i za cholerę nie wiem po co w schowku pod każdym tytułem jest miejsce na komentarz i liczba egzemplarzy jakie chce zamówić. Serio, aż tyle ludzi zamawia więcej niż jeden egzemplarz jakiegoś tytułu?
Byś się zdziwił. :D
Spoiler: PokażUkryj

to nie moje fotki.

Ważne żeby narzekać...

Offline stab

« Odpowiedź #1357 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 12:02:12 »
Spoko na jakieś 1200 komiksów zamówiłem 3 razy więcej niż 1 sztukę. Przydatna opcja 👍

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1358 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 12:12:38 »
No i jeszcze w schowku wyświetla się tylko 10 tytułów i trzeba przełączać się między podstronami. Interfejs nowej gildii to jest koszmar.

Offline Pinto

« Odpowiedź #1359 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 12:21:47 »
Udało mi się zalogować na kompie. Schowek na razie pusty.

Online eyesore

« Odpowiedź #1360 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 12:28:27 »
No i jeszcze w schowku wyświetla się tylko 10 tytułów i trzeba przełączać się między podstronami. Interfejs nowej gildii to jest koszmar.
możesz zmienić na pokaż do iluś tam, max 50, na dole po prawej ale fakt, dupne rozwiązanie

Offline Pinto

« Odpowiedź #1361 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 12:34:14 »
Dzisiaj mnie olśniło - tu nie chodzi o funkcjonalność, tylko o liczbę odsłon strony. W nowym wydaniu trzeba klikać kilka razy więcej, żeby osiągnąć cel.

Offline Midar

« Odpowiedź #1362 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 12:51:25 »
Dobrze, że nie muszę kompletować starszych serii. Konia z rzędem dla tego kto znajdzie Egmontowe Baśnie. Chyba z 21 tomów, a w wyszukiwarce ani jednego, tylko kilka książek z baśniami.

Jeszcze pozwolę sobie siebie zacyrować z innego wątku:
Chyba skończyły się dobre czasy kiedy @Rodrigues robił wspaniałą rozpiskę autor/twórczość z linkami do gildii.
Po tym burdelu, jaki oni sobie i nam zafundowali (przed samą komiksową Warszawą) są najmniej wiarygodnym źródłem informacji.
« Ostatnia zmiana: Nd, 27 Kwiecień 2025, 12:57:16 wysłana przez Midar »

Offline Todo

« Odpowiedź #1363 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 12:56:27 »
« Ostatnia zmiana: Nd, 27 Kwiecień 2025, 12:58:02 wysłana przez Todo »

Offline Midar

« Odpowiedź #1364 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 12:59:17 »
Koń z rzędem dla Ciebie, ale wpisując Baśnie nie znajdziesz, a znaleźć da się jedynie po autorach, a i tak jest sieczką.

Edit: Już wiem, trzeba korzystać z tych dodatkowych opcji po lewej stronie. Górna wyszukiwarka nie znajduje, skomplikowali.
« Ostatnia zmiana: Nd, 27 Kwiecień 2025, 13:08:19 wysłana przez Midar »