Nic. Ale jeśli deklarujesz płatność przy odbiorze, to nie anulują zamówienia jak przy płatności z góry.
Ja zawsze płacę w momencie składania zamówienia, co najwyżej jak nie mam darmowej wysyłki wybieram odbiór osobisty i dopisuję w uwagach prośbę o odłożenie na półkę do czasu aż nie złożę kolejnego zamówienia - wtedy proszę o połączenie i wysyłkę. Robię tak od kilku lat i wszystko przebiega bezproblemowo.
Ktoś tu wspominał, że nie rozumie fenomenu Gildii. No cóż, opinia o sklepie jest sumą doświadczeń - jak ktoś się raz naciął, to nic dziwnego, że może już nie wrócić. Ja takich przygód nie miałem, więc dla mnie Gildia jest oczywistym wyborem. Nigdy nie zawiodłem się na pakowaniu i maja szeroki wybór, co powoduje, że nie zastanawiam się i nie kombinuję jak zakupić jak najtaniej to, co chciałbym przeczytać.
Sklepy takie jak tantis czy matfel w połączeniu z kodami inpostu mogą mieć naprawdę super ofertę, ale ich pakowanie powoduje, że stan przesyłki to loteria (mój syn przez to komiksowe prezenty dostał już po urodzinach, bo musiałem wymienić). Z kolei jak ja zamawiałem w Smaku Liter (a ceny były rzeczywiście atrakcyjne) to w trzech przypadkach na trzy musiałem reklamować. Co trzeba pochwalić: reklamacja przebiegała bez zastrzeżeń, no ale tu pojawia się umiłowanie wygody - nie po to raz zamawiam komiks, żeby dwa razy go odbierać i załatwiać dodatkowe formalności.
Także ja z negatywnymi opiniami o Gildii nie zamierzam polemizować, bo każdy ma własne doświadczenia natomiast dopóki się jakoś na nich nie sparzę, to zamierzam kupować u nich.