Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 305672 razy)

Offline GoNzO

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #975 dnia: Pn, 03 Marzec 2025, 11:00:24 »
Zgłosiłem Gildii błąd na stronie, oto co odpisali:

pracujemy nad nową stroną i ten błąd zostanie wyeliminowany.

Szykuje się nowa Gildia, a nie tak dawno wymieniali...
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #976 dnia: Pn, 03 Marzec 2025, 11:23:58 »
Czy ja wiem, czy tak niedawno, ostatnie 6 lat chyba nic się tam nie zmieniło.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #977 dnia: Pt, 07 Marzec 2025, 12:44:01 »
Nie mam coś ostatnio szczęścia do Gildii, bo od października reklamuję już trzeci komiks - dwa poprzednie to wina drukarni, ale teraz fakap jest po stronie Gildii, bo tak zmaltretowanego komiksu jeszcze nie widziałem. Zarysowana i zacięta okładka, róg walnięty (ale nie na 5mm długości z każdej strony tylko po 5 cm, nie jakby komuś spadł komiks, tylko jakby próbował go składać w kostkę), pierwsza kartka masakrycznie podarta (część ledwie się trzyma). Komiks nie był zafoliowany, trudno było tego nie zobaczyć. Dodatkowo z moim szczęściem kilkanaście stron nie wydrukowanych, a selektywny lakier na okładce położony tylko częściowo. Takie combo usterek to ewenement, więc pewnie egzemplarz pochodził ze zwrotu. Moje "szczęście" do zakupów tak ostatnio się intensyfikuje, że dojrzewam do stacjonarnych zakupów. :(

Offline Xmen

« Odpowiedź #978 dnia: Pt, 07 Marzec 2025, 15:51:50 »
Obrońcy napiszą że to pośpiech przed świętami.
Powtórzę się, nigdy nie rozumiałem tych zachwytów nad gildią.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Crono

« Odpowiedź #979 dnia: Pt, 07 Marzec 2025, 16:29:38 »
Ja dzisiaj odebrałem przesyłkę z gildii i chyba zmienię sklep. Ostatnio coraz częściej reklamuję komiksy, już mnie to męczy. Komiksy nie przyszły obite, ale porysowane. W kilku miejscach każdego komiksu zerwana folia, jakby ktoś nim jeździł po podłodze. Niby ok, co tam folia, ale to jeżdżenie i zerwanie folii spowodowało że okładka jest porysowana. Trudno tego nie dostrzec pakując komiksy, a zakupy za ponad 300 zł.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #980 dnia: Nd, 09 Marzec 2025, 10:46:46 »
Komiksy nie przyszły obite, ale porysowane. W kilku miejscach każdego komiksu zerwana folia, jakby ktoś nim jeździł po podłodze.

Oni tam przy kompletacji zamówień jeżdżą nimi po jakieś podłodze albo chropowatych blatach. Praktycznie każdy komiks bez fabrycznej folii przychodzi porysowany. Bardzo niechlujna obsługa.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline roble

« Odpowiedź #981 dnia: Pt, 21 Marzec 2025, 13:15:32 »
Szykuje się nowa Gildia, a nie tak dawno wymieniali...

Ciekawa wiadomość, coś ktoś wie więcej?
Z mojej strony to przydałby się jakiś porządny program lojalnościowy lub kody rabatowe dla stałych klientów..  ;)

Offline Gazza

« Odpowiedź #982 dnia: Pt, 21 Marzec 2025, 14:46:49 »
I sortowanie w schowku.

Online martinus100

« Odpowiedź #983 dnia: Nd, 23 Marzec 2025, 17:41:28 »
I dni kalendarzowe do premiery a nie robocze.

Offline Koalar

« Odpowiedź #984 dnia: Nd, 23 Marzec 2025, 17:56:39 »
Mam wrażenie, że nowa wersja sklepu to tam powstaje od paru dobrych lat. Albo już takie głosy czytałem na forum, albo sam coś im podpowiadałem mejlowo i dostałem odpowiedź, że zostanie to dodane w nowej wersji. Problemów jest sporo, ja bym zaproponował coś nowego. Konkretnie, żeby był jakiś newsletter, który informuje o nowym tomie jakiejś serii czy z jakimś bohaterem, np. nowy Usagi Yojimbo. Plus, że czytelnik nie przegapi i jest szansa, że zamówi.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Online OokamiG

« Odpowiedź #985 dnia: Nd, 23 Marzec 2025, 19:00:27 »
Albo opcja śledzenia serii i zapowiedzi w niej, jakiegoś rodzaju subskrypcja na nią.

Offline roble

« Odpowiedź #986 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 23:41:53 »

No dobra, czytał ktoś ten nowy regulamin i mógłby się wypowiedziec o co chodzi..?   :)
Ja tak ogólnie to olewam takie zmiany w sklepach, ale w tym przypadku chodzi o mojego głównego dilera komiksów i jestem zaniepokojony.. ;)

Offline kierpic

« Odpowiedź #987 dnia: Wt, 15 Kwiecień 2025, 08:08:09 »
Najważniejszą zmianą jest zapis o tym, że:
W przypadku wyboru przez Klienta płatności za zamówienie z góry Klient obowiązany jest do zapłaty pełnej ceny za zamówiony Towar, w tym za koszty dostawy, nie później niż w terminie 7 dni od dnia otrzymania przez Klienta potwierdzenia przyjęcia przez Księgarnię zamówienia do realizacji (liczy się data wpływu środków na konto Księgarni).
Zamówienie nieopłacone w terminie 14 dni od dnia otrzymania przez Klienta potwierdzenia przyjęcia przez Księgarnię zamówienia do realizacji może zostać anulowane, a Księgarnia jest zwolniona z obowiązku jego realizacji.

Do tej pory było:
W przypadku wyboru płatności przelewem i nieopłacenia przesyłki w terminie 2 miesięcy od daty złożenia zamówienia Księgarni przysługuje prawo do anulowania zamówienia.

Offline Dracos

« Odpowiedź #988 dnia: Wt, 15 Kwiecień 2025, 08:24:17 »
Ja im mogę opłacać od razu byle by nie wysyłali paczki dopóki nie uzbiera się darmowa dostawa ;] W innym przypadku komiksy SL staną się jeszcze droższe, chociaż dla US Lain to może i bez różnicy bo tam jeden Darkness łapie dostawę ;)

Offline rapr

« Odpowiedź #989 dnia: Wt, 15 Kwiecień 2025, 10:28:26 »
Ja im mogę opłacać od razu byle by nie wysyłali paczki dopóki nie uzbiera się darmowa dostawa ;] W innym przypadku komiksy SL staną się jeszcze droższe, chociaż dla US Lain to może i bez różnicy bo tam jeden Darkness łapie dostawę ;)

Ja tak robię. Opłacam zamówienie i piszę w uwagach prośbę o połączenie z "zamówieniem z przyszłości", jak się uzbiera darmowa wysyłka. Choć faktycznie dawniej jakoś było o nią trudniej. :D