Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 153713 razy)

slaw i 4 Gości przegląda ten wątek.

Offline GoNzO

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #630 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 14:27:35 »
Gildia usunęła możliwość wysyłki Pocztą Polską czy u mnie coś nie tak? Ojej, dla mnie to duży problem bo na zadupie gdzie mieszkam rzadko kiedy kurierzy dojeżdżają.

Offline Koalar

« Odpowiedź #631 dnia: Nd, 22 Styczeń 2023, 21:42:36 »
Najwidoczniej nie ma już takiej możliwości, została tylko dla wysyłek zagranicznych. Możesz jednak przedzwonić, istnieje minimalna szansa, że to jakiś bug.

Pytanko, czy metoda płatności Przelewy24 w Gildii ma jakąś możliwość odroczonej płatności typu PayPo?
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Pinto

« Odpowiedź #632 dnia: Śr, 01 Luty 2023, 21:05:27 »
Niby pakują dobrze, ale nie do końca - można powiedzieć, że bezmyślnie. Jeśli komiks nie jest oryginalnie zafoliofany, np. "Andy", to nie pomyślą, żeby go zabezpieczyć indywidualnie folią, tylko obwijają go w grupie, przez co przesuwa się podczas transportu i wiadomo - uszkodzone rogi. ::)

Offline Nowicjusz

« Odpowiedź #633 dnia: So, 04 Luty 2023, 13:16:31 »
Hejka dziś zauważyłem że na sklepie przy każdym komiksie oprócz ceny jest podana cena minimalna?!
O co tu chodzi? Że niby ta nowa jakąś dyrektywa?
Jeśli tak to dziwne to wygląd i trochę wprowadza mnie w błąd. Bo np komiks toshiro zbiorcze piszą że to najniższa cena teraz jest, a pamiętam że ostatnio było 30% taniej.

Offline misiokles

« Odpowiedź #634 dnia: So, 04 Luty 2023, 13:18:39 »
Tak, nowa dyrektywa.
Jeśli system 'najniższej ceny' wprowadzono powiedzmy 2 tygodnie temu, to monitoring najniższych cen jest prowadzony od dwóch tygodni.

Offline Death

« Odpowiedź #635 dnia: So, 04 Luty 2023, 13:19:46 »
Dekalog 5 też dopiero co miał zniżkę -25%, więc -5% czyli 114 zł to nie jest najniższa cena z ostatnich 30 dni.

Offline saruman

« Odpowiedź #636 dnia: So, 18 Luty 2023, 22:35:48 »
Na gildii do 21 lutego można kupić niektóre komiksy trochę taniej.

Offline PJP

« Odpowiedź #637 dnia: So, 18 Luty 2023, 23:32:19 »
Trigan cały czas miał tę samą cenę 8)

Offline Koalar

« Odpowiedź #638 dnia: Pt, 03 Marzec 2023, 01:29:00 »
Trochę długo (kurczę, bardzo długo) nie zapłaciłem za zamówienie w Gildii (a w nim: Button Man). Na szczęście udało się przed regulaminowym terminem 2 miesięcy. Ale tak coś nie szło do mnie to zamówienie. Myślę sobie, że może ten baton już zjedzony. Coś mnie jednak tchnęło, patrzę - bach! - zrobiłem przelew na jakieś stare konto Gildii... Na usprawiedliwienie napiszę, że to durna aplikacja podpowiedziała mi ten numer konta (sprzed paru lat!), choć jakiś miesiąc-dwa wcześniej robiłem normalnie przelew na nowy numer. Na szczęście udało się to jakoś wyprostować, choć miałem stracha, że Button Man mi przejdzie koło nosa. Gildia więc u mnie jak zwykle kciuk w górę!
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline saruman

« Odpowiedź #639 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 12:07:52 »

Niedługo premiera. ;D

« Odpowiedź #640 dnia: So, 18 Marzec 2023, 19:10:08 »
zamówiłem parę komiksów w Gildii, cztery dni robocze temu opłacone i status cały czas ten sam. to normalne tam u nich? przyzwyczaiłem się że sklepy wysyłają w ciągu 24-48h, nie żeby mi się śpieszyło bardziej się zastanawiam czy nie ma jakiegoś problemu z płatnością albo co. a przyznam że ostatni raz w Gildii zamawiałem kilka lat temu (jeszcze za czasów świetności ich forum ;)) i nie pamiętam jak to u nich banglało.

Offline Dracos

« Odpowiedź #641 dnia: So, 18 Marzec 2023, 19:19:49 »
Może jakaś pozycja miała czas oczekiwania np 72h, ciężko coś doradzić jak zamawiam to często jakaś pozycja jest w przedsprzedaży więc niespecjalnie czekam na wysyłkę i wychodzę z założenia jak wyślą to wyślą. Teraz czekam na paczkę od nich i status figurujący w panelu po opłaceniu to "zamówienie potwierdzone".

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #642 dnia: So, 18 Marzec 2023, 19:53:31 »
Powinieneś mieć maila z potwierdzeniem, w którym zawsze jest podany planowany dzień wysyłki.

« Odpowiedź #643 dnia: So, 18 Marzec 2023, 20:27:52 »
Powinieneś mieć maila z potwierdzeniem, w którym zawsze jest podany planowany dzień wysyłki.

Wystarczy nie być gamoniem i czytać mejle, ja niestety należę do grupy gamoni. Sprawdziłem teraz i faktycznie taka informacja była w wiadomości, dziękuję!

Offline Nowicjusz

« Odpowiedź #644 dnia: Cz, 23 Marzec 2023, 08:38:54 »
Trolle z Troy, Lanfeust z rabatem 38% więc jak na Gildia
Fajny rabat, może komuś się przyda by uzupełnić braki lub dorzucić w zamówieniu do darmowej dostawy 👍