Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 140474 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #105 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 16:36:26 »
Rozumiem, że Gildia ma taki system. Nie wiedziałem o tym wcześniej, bo to moje pierwsze zamówienie od nich. Uważałem, ze teraz smsy są standardem. Widzę, że nie u Gildii. Czyli np. Tania Książka jest lepsza bo jak u nich zamawiasz odbiór osobisty na Moktów, to wysyłają sms. Gildia nie. Będę miał to na uwadze na przyszłość.

Offline Gazza

« Odpowiedź #106 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 17:33:18 »

Offline s-ebola

« Odpowiedź #107 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 09:45:54 »
Gazza, idealny komentarz 🤣🤣🤣

Offline death_bird

« Odpowiedź #108 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 13:49:03 »
Dałem plusa a priori, bo o ile nie wiem jakiej konkretnie tezy ów komentarz się tyczy to jednak podejrzewam, że chodzi o Bazyla toteż raczej się zgadzam.  8)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #109 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 16:47:17 »
Straszna bida w tym Prószyńskim. Budynek taki se, współdzielony z Biedronką a sama księgarenka wygląda paździerzowo - ni to sklep, ni to magazyn paczek. Odebrałem jak najszybciej i zmyłem się.

Offline stachel

« Odpowiedź #110 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 16:49:02 »
@Bazyliszek Jak rozumiem oczekiwałeś, że najpierw ktoś do Ciebie zadzwoni zapraszając Cię do salonu, później drzwi otworzy i kawę poda? A na koniec pomoże zanieść paczkę do domu, żebyś nie musiał się przemęczać?

Online xanar

« Odpowiedź #111 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 16:56:23 »
Bazyl a co ty do Warszawy się przeprowadziłeś ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 17:24:12 »
Co on chrzani? To bardzo sympatyczne miejsce. Bardzo lubiłem tam odbierać paczuszki, ale się przeprowadziłem.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #113 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 17:27:55 »
Straszna bida w tym Prószyńskim. Budynek taki se, współdzielony z Biedronką a sama księgarenka wygląda paździerzowo - ni to sklep, ni to magazyn paczek. Odebrałem jak najszybciej i zmyłem się.
Przelicza po złotówce za każdy tytuł i dziwi się, że firm później nie stać na bajery.

Polecam zainstalować maila w telefonie i włączyć powiadomienia, jak zalogowanie się na pocztę przerasta możliwości.

Offline Carnage

« Odpowiedź #114 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 17:56:58 »
Bazyl a co ty do Warszawy się przeprowadziłeś ?

Światowiec i obieżyświat. W jednym miejscu trudno mu usiedzieć.
Powinniście być wdzięczni, że z Wami tyle czasu na forum wytrzymał.
"W życiu nie ważne jest ile oddechów zaczerpniesz, lecz ile jest chwil, które odbiorą ci oddech"

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #115 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 18:07:35 »
Co on chrzani? To bardzo sympatyczne miejsce. Bardzo lubiłem tam odbierać paczuszki, ale się przeprowadziłem.

Starsza pani sprzedawczyni najlepsza. :) Wiesz, jak pod stołami z książkami i pod regałami wszędzie są paczki i nie ma na nie osobnego pomieszczenia, to to wygląda tak sobie. Wyobrażasz sobie gdyby w Empiku paczki były składowane na sali ekspozycji i sprzedaży?

Teraz już wiem, czemu nie wysyłają smsów. :) Paczki są wyszukiwane po nazwisku adresata a nie po numerze przesyłki. I podpisujesz pokwitowanie jak na poczcie. :) Np. takie bonito.pl przyzwyczaiło mnie do innej formy.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 18:11:52 »
Starsza pani sprzedawczyni najlepsza. :)

Owszem, bardzo sympatyczna pani. Można z nią o książkach porozmawiać.

Online xanar

« Odpowiedź #117 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 18:26:52 »
Światowiec i obieżyświat. W jednym miejscu trudno mu usiedzieć.
Powinniście być wdzięczni, że z Wami tyle czasu na forum wytrzymał.
Czy ja wiem, tutaj po prostu go nie zbanowali, na innych forach z nim nie wytrzymali tyle czasu.  :)

Bazyl przeprowadził się do miasta i już się poprzewracało w ... , punkt odbioru nie pasuje  :) Tam u ciebie na wiosce pewnie był lepszy.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #118 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 18:36:40 »
@UP
xanar nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, że przed Warszawą mieszkałem już i w Lublinie i w Gdańsku. To też są duże miasta. I np. takie bonito.pl na Wrzeszczu czy placu Wolności wyglądały lepiej.

Oczywiście na moim przysiółku punktu odbioru nie było. Cieszyłem się jak głupi, że na całą gminę postawili nam paczkomat przy ulicy z urzędem gminy z 5 km ode mnie. Ale czy na jakiejkolwiek innej wsi w Polsce jest punkt odbioru? No chyba nie. Są w dużych miastach. I mogłyby jakoś wyglądać, zwłaszcza, ze to jedyny punkt odbioru Gildii.pl w stolicy.

Online xanar

« Odpowiedź #119 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 18:55:03 »
No to już ci zostaje emigracja, do większego miasta w tym kraju już się nie przeprowadzisz.