Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 167323 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline eyesore

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #930 dnia: Pt, 29 Listopad 2024, 09:46:20 »
Taka nie za specjalna ta promocja ::). Ale to akurat Gildia nas już przyzwyczaiła do tego ::)
sporo pozycji powyżej 40%, jak na nich to nieźle  ;)

Offline amsterdream

« Odpowiedź #931 dnia: Pt, 29 Listopad 2024, 09:49:16 »
Żadna pozycja z tych co mam wrzucone w schowku nie została przeceniona. Także tego ::)
Czas nas zmienił, chłopaki.

Ratujmy wilki!
https://dzialaj.greenpeace.pl/wilki

Offline Lobo

« Odpowiedź #932 dnia: Pt, 29 Listopad 2024, 10:20:37 »
W ogóle słabe te promocje choćby na Egmont gdzie upust nie sięga nawet 40%

Offline Juby

« Odpowiedź #933 dnia: Pt, 29 Listopad 2024, 10:20:45 »
U mnie kilka wpadło, ale i tak nie na 299 zł = darmową przesyłkę :-\ Słabiutko. Chyba wolę poczekać na inną okazję, albo kupić interesujące mnie tytuły pojedynczo gdzie indziej.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

Offline amsterdream

« Odpowiedź #934 dnia: Pt, 29 Listopad 2024, 10:26:09 »
Gildia przestaje być liderem na rynku sklepów komiksowych. Kiedyś, jak ogólne rabaty mieli niższe niż dyskonty, to chociaż pakowaniem i mocnymi promocjami nadrabiali. Ja już nawet mangi tam przestałem kupować bo co druga przychodziła porysowana.

Ratujmy wilki!

Offline Castiglione

« Odpowiedź #935 dnia: Pt, 29 Listopad 2024, 10:33:31 »
No taka to promocja jak każda u nich. Przejrzałem swój schowek i te kilka, którym dali -42%, Egmont ma na -60%, także podziękuję.
« Ostatnia zmiana: Pt, 29 Listopad 2024, 10:35:58 wysłana przez Castiglione »

Offline starcek

« Odpowiedź #936 dnia: Pt, 29 Listopad 2024, 10:36:00 »
Żadna pozycja z tych co mam wrzucone w schowku nie została przeceniona. Także tego ::)

U mnie tak samo.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Guru_Komiksu

« Odpowiedź #937 dnia: Pt, 29 Listopad 2024, 12:43:30 »
Ja właśnie dzisiaj zamówiłem z Gildii paczkę z komiksami i książkami, bo ten zestaw wyszedł taniej niż w innych kilku księgarniach, które zazwyczaj były tańsze. Nie jest źle.

Offline Guru_Komiksu

« Odpowiedź #938 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 16:11:16 »
Dobra. Wkurzyli mnie. Dzisiaj miałem w najgorszym wypadku odbierać paczkę a jeszcze nawet nie wysłali. Dzieciaki nie dostana na czas części prezentu. Jednak to moje ostatnie zakupy na Gildii. To nie pierwszy raz jak deklarowany czas się wydłuża. Jakoś Empik miał ten sam czas oczekiwania a paczkę odebrałem we wtorek.

Offline Crono

« Odpowiedź #939 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 16:31:11 »
Tak, z gildią ewidentnie od jakiegoś czasu się coś złego dzieje. Ale póki co, nie planuję ich zmieniać na inny sklep bo nie widzę za bardzo alternatywy (dla mnie najważniejszy jest stan komiksów i łatwość w złożeniu ewentualnej reklamacji, dopiero potem cena).

Offline Popiel

« Odpowiedź #940 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 18:55:45 »
No popsuło się coś w Gildii. Kupuję u nich od kilkunastu lat, ostatnio jednak częściej w Taniej Książce (mam punkt odbioru bardzo blisko) albo stacjonarnie w Centrum Komiksu (lubię ich, lubię tam wpaść, pogadać, poprzeglądać, tak analogowo, kij tam parę złotych w tę czy we w tę, przygoda taka).

Złożyłem zamówienie w poniedziałek, opłaciłem, od razu dostałem info o zaksięgowaniu płatności. I już. I cisza. Wszystkie cztery komiksy miały status dostępności w jeden dzień roboczy. Telefon nie odpowiada, mail też nie.
Nie były to na szczęście mikołajkowe prezenty tylko zwykłe moje chciejstwo, więc poziom wkurwu nieco mniejszy. Raczej zdziwienie. To zawsze była mega solidna firma, tak w kwestii pakowania jak i szybkości wysyłki. #Smuteczek. Będę na przyszłość zaglądał gdzie indziej. Chyba, że coś się zmieni.

Offline Xmen

« Odpowiedź #941 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 23:17:39 »
Smak liter pakuje dobrze. Przeważnie 40% rabatu na Egmont.
Nigdy nie kumalem ocb z gildią. Dopiero kilka miesięcy temu założyłem tam konto. Komiksy zawinięte w folię, jeden lekko ubity(taki musieli wysłać).
Nie rozumiem dlaczego niektórzy tak rozpływają się nad gildią. Chodzi o folie? Takie cuda nie tylko u nich.

Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #942 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 23:40:01 »
Też nie rozumiem fenomenu gildii bo statystycznie miałem tam najwięcej reklamacji (zaraz po Taniej Książce ktora jest jakimś ewenementem pakującym komiksy niczym worki z ziemniakami i praktycznie wszystko od nich przychodzi uszkodzone).

Ratujmy wilki!

Offline Rafa

« Odpowiedź #943 dnia: Pt, 06 Grudzień 2024, 07:17:53 »
To ja napiszę o co chodzi z Gildią.
Kupuję tam od kilkunastu lat. Myślę, że zamówień było około 300-400.
Nie pamiętam ani jednej reklamacji. Może coś wyparłem albo zwyczajnie zapomniałem, ale to znaczy, że żadnej  poważenej wtopy nie było.
Zawsze super kontakt i spełnianie próśb o łączenie zamówień, przekierowanie, modyfikowanie.

Offline Rafa

« Odpowiedź #944 dnia: Pt, 06 Grudzień 2024, 07:19:59 »
Ale rozumiem poddenerwowanie. Wysyłki rzeczy dostępnych wychodziły bezzwłocznie. Coś się musiało przytkać.