Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 140477 razy)

Offline kostuch

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #795 dnia: Pn, 29 Lipiec 2024, 18:01:40 »
Pewnie nie bez znaczenia jest tutaj "historia kredytowa"

Offline Castiglione

« Odpowiedź #796 dnia: Pn, 29 Lipiec 2024, 20:04:03 »
Możliwe, ja akurat tak raczej nie robiłem, ale gdyby nie ta opcja, to pewnie w końcu bym nie kupił, bo długo się zastanawiałem i dopiero jak zaczął się hype na forum, stwierdziłem, że jednak chcę ;D

Offline stab

« Odpowiedź #797 dnia: Pn, 29 Lipiec 2024, 22:48:37 »
I jak coś się skończy (wersja okładki, limitka itp.) przed Twoim opłaceniem, to tego nie dostaniesz. Rezerwują na 100% tylko opłacone rzeczy, więc Twoje ryzyko. Ale jak wszystko jest dostępne, to spokojnie można czekać z opłaceniem.

Zamawiam tak od jakiś dwóch lat i zawsze dostałem to co zamawiałem. Ostatnio CE (dwie wersje) i Hombre, okładkę limitowaną. Co jednak od początku tego roku zauważyłem, to kiedyś te 2 miesiące były bardzo umowne i czasem zdarzało mi się płacić i po prawie 3 miesiącach. Od nowego roku, po dokładnie 2 miesiącach (co do dnia) anulują zamówienie. Oczywiście po napisaniu do BOKu zamówienie zostało "odanulowane" i mogłem normalnie opłacić, ale chyba mieli dosyć dużo tych nieopłaconych zamówień skoro tak rygorystycznie zaczęli tego przestrzegać. Możliwe też, że jak wspomniał kostuch, ważna jest historia zamówień, bo ładnych kilkadziesiąt tysięcy już u nich zostawiłem.
« Ostatnia zmiana: Pn, 29 Lipiec 2024, 22:50:30 wysłana przez stab »

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #798 dnia: Wt, 30 Lipiec 2024, 07:31:17 »
A tuż przed anulowaniem nie dostałeś maila przypominającego o złożonym zamówieniu i żeby je opłacić? Tak po prostu minęły 2 miechy i zamówienie anulowane? Na koniec kwietnia jak zrobiłem zamówienie, to właśnie na początku lipca dostałem maila z taką informacją i zamówienie nie było jeszcze anulowane. Uprzedzając pytanie historię kredytową mam u nich słabą, na pewno nie na kilkadziesiąt tysi  ;)

Offline OokamiG

« Odpowiedź #799 dnia: Wt, 20 Sierpień 2024, 11:00:26 »
Pisał ktoś w ty  tygodniu maila do Gildii? Od niedzieli nie dostałem od nich żadnej odpowiedzi... I czy ktoś wysłał kiedyś reklamację bez uprzedzenia ich na mailu?

Offline saruman

« Odpowiedź #800 dnia: Wt, 20 Sierpień 2024, 11:46:34 »
Ja zawsze najpierw pisałem maila, przed wysyłką reklamacji. Ostatni raz kontaktowałem się z nimi 11 dni temu i dostałem odpowiedź.

Tym razem wyjątkowo długo czekam na wysyłkę paczki. Reklamowane komiksy dotarły do sklepu prawie 3 tygodnie temu, a wszystkie komiksy o które chodzi mają "Dostępność 1 dzień". Na razie się nie spinam bo mi nie zależy jakoś bardzo na czasie, może są zarobieni, ale nie zdarzyło mi się to wcześniej.

Offline saruman

« Odpowiedź #801 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 14:08:32 »
Epilog: paczka dotarła, pakowanie pancerne, wszystko w jak najlepszym porządku.

Offline reynevandudek

« Odpowiedź #802 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 11:17:59 »
Zamówienie złożone w piątek 14:14, wysłane 14:58(!) i w poniedziałek do odbioru. Zabezpieczone folią bąbelkową owiniętą kilka razy wokół wszystkich tomów mangi i wypełnione papierem. Tak szybkiej wysyłki jeszcze nie miałem.

Offline Sikor

« Odpowiedź #803 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 11:33:48 »
Miałem kiedyś w podobnych godzinach złożone i wysłane a na drugi dzień w paczkomacie już o 8 rano. Czyli od złożenia do odbioru mniej niż 24h