Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 156163 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline deFranco

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #765 dnia: Śr, 12 Czerwiec 2024, 18:22:26 »
+1
Bardzo lubię obecny layout i formę sklepu.
Zwłaszcza cenię sobie bardzo przejrzyste info odnośnie ceny, obliczonego rabatu nim się w ogóle wejdzie w produkt. Wszystkie czcionki i inne szczegóły też są świetnie dopasowane, a strona konkretnego produktu jest bardzo czytelna i świetnie kompiluje i zbiera do kupy różne istotne szczegóły o pozycji.
Dodać do tego często dostępne plansze lub opinie/recenzje i dzięki temu Gildia często dla mnie jest nie tylko sklepem, ale też fajnym portalem na sprawdzenie różnych informacji odnośnie danej pozycji.

A przy okazji zastanawiam się z jakiego powodu Gildia.pl trzyma dział zapowiedzi ?
Jakiś fetysz, sentyment ?
Ktoś z was zagląda tam ?  :D

Offline komiks

« Odpowiedź #766 dnia: Śr, 12 Czerwiec 2024, 18:43:45 »
Tak, zaglądam i wkurza mnie, że jest tam taki bałagan, wygląda jak śmietnik, a nie kategoria.

Offline PJP

« Odpowiedź #767 dnia: Śr, 12 Czerwiec 2024, 19:52:19 »
Wystarczy Przedsprzedaż ;)

Offline Deg

« Odpowiedź #768 dnia: Śr, 12 Czerwiec 2024, 19:59:42 »
Chyba nie zaglądam, bo nawet takiego działu nie kojarzę. Przeglądam tylko tę sekcję, gdzie są komiksy od "ukazały się" do "ukażą się".
This is my truth, tell me yours.

Offline Grzmichuj

« Odpowiedź #769 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2024, 10:23:32 »
Nie sądziłem, że to kiedyś napiszę, ale narzekam na Gildię... Trzecie zamówienie pod rząd opóźnione. O ile w przypadku poprzedniego to rozumiem, bo było spore, to w przypadku zamówienia na 4 pozycje z dostępnością 24h i jedna 1-2 dni, to lekki dramat. Po 3 dniach roboczych wysłali info, że opóźni się o 2, a finalnie wysłali po 7 dniach roboczych.
Lipa, bo nie zdążyli przed moim wyjazdem.
Też tak macie? Bo dla mnie to czarna seria. Szkoda, że nie potrafią wskoczyć na półkę pro jak mediamarkt. Zamówiłem dwa kompy o 20:00 jednego dnia i o 7:00 rano następnego dnia była dostawa. Czaicie to? Wiadomo, nie wymagam aż takiej terminowości, ale 2 dni robocze byłyby dobrą praktyką.
jeżeli nadal będzie opowiadał takie bzdury, to skontaktuję się z odpowiednimi organami odnośnie pomawiania mnie, Egmontu i jeszcze kilku innych polskich wydawnictw. Ciekawe, czy wówczas będziesz takim kozakiem?

Offline rapr

« Odpowiedź #770 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2024, 13:15:52 »
Ostatnio (2-3 miesiące) mam to samo. Może mają za mało ludzi? Sezon wakacyjny? Zwykle paczki, których spodziewam się w środę zostają wysłane w piątek, więc trafiają do paczkomatu w poniedziałek. Mam co czytać, ale jednak fajnie by było, jakby dostawać rzeczy w terminie. Teraz na przykład CE czeka weekendowa przygoda w sortowni InPost, mam nadzieję, że będzie ok. Bo akurat do pakowania nie mam uwag.

Natomiast może to ma związek z tym, że w tych paczkach są rzeczy z przedsprzedaży Studia Lain? I może po prostu nie ogarniają zrobić tylu paczek na raz?
« Ostatnia zmiana: Pt, 28 Czerwiec 2024, 13:22:50 wysłana przez rapr »

Offline Dracos

« Odpowiedź #771 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2024, 13:20:52 »
Ja z kolei odebrałem dziś rano paczkę fedexem i powiem tak lepsze pakowanie niż było od tej pory. Zawinięte w folie komiksy dwoma kartonami obłożone, a to z kolei w kolejnym kartonie z wypełniaczem w postaci sztywnego papieru tak że nic w środku nie miało prawa latać. Co do terminowości to nie wiem co powiedzieć zawsze zamawiam coś w przedsprzedaży dobierając coś z dostępnych tytułów i w momencie opłacenia paczki za dwa dni max jest towar u mnie.

Offline martinus100

« Odpowiedź #772 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2024, 18:11:38 »
Kiedyś jak chciałem mieć szybką wysyłkę w Gildii zamawiałem z przesyłką kurierską z płatnością przy odbiorze. Po dwóch dniach paczka była u mnie. Oczywiście jeśli mieli komiksy na stanie. Dodatkowy koszt to było chyba 5 zł.
Nie wiem czy ten sposób działa teraz.

Offline kv

« Odpowiedź #773 dnia: So, 29 Czerwiec 2024, 18:55:41 »
Komiksy z dostępnością 24h zamówione w tym tygodniu, w środę po południu, wysłane dnia następnego a w piątek do odbioru w paczkomacie. Płatność przy odbiorze.
Nie przypominam sobie przypadku opóźnienia w takim scenariuszu wysyłki, zawirowania raczej są przy zamówieniach pozycji w przedsprzedaży. Ale będąc sprawiedliwym, pamiętam przypadki wysyłki z pozycjami dopiero co pojawiły się jako 24h jeszcze tego samego dnia. A z raz czy dwa, przesyłka już do mnie mknęła a na sklepie wisiały pozycje dalej jako przedsprzedaż  :D
Czyżby ktoś wpadł na tablicę "tych nie obsługujemy"?  ;)

Offline misiokles

« Odpowiedź #774 dnia: So, 29 Czerwiec 2024, 20:19:08 »
Nie. Po prostu rozejrzyj się po swojej pracy czemu pewne rzeczy dzieją się planowo, a w jakich przypadkach zaliczają opóźnienia i fuckapy. Będziesz miał mniej więcej pojęcie czemu w innych firmach dochodzi do opóźnień i fuckapów.

Offline kv

« Odpowiedź #775 dnia: So, 29 Czerwiec 2024, 22:27:41 »
Myślałem, że emotikonka  ;) na końcu posta wystarczy...

Offline starcek

« Odpowiedź #776 dnia: Nd, 30 Czerwiec 2024, 21:36:11 »
Ostatnio podwyższyli mi ciśnienie, bo nagle w ofercie wyskoczyły niedostępne tytuły Ongrysa, którego ścieżki dystrybucji są niezbadane, ale tym razem to był tylko błąd na łączach, a nie efekt remanentu.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

« Odpowiedź #777 dnia: Wt, 02 Lipiec 2024, 11:47:44 »
Toppi 5 jest dzisiaj za 70zl. Ja zdazylem  :)

Offline bosssu

« Odpowiedź #778 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 09:43:08 »
Z pewną dozą nieśmiałości sięgnęłam po zakup komiksów w sklepie gildia, jednakże zakup przewyższył moje oczekiwania, komiksy w stanie idealnym i solidnie zapakowane, kupując w Gildia czuję się jak w reklamie podpasek: zawsze KARTON, zawsze FOLIA zawsze pewnie! ha ha

https://zapodaj.net/plik-M4W4IwsQaI
https://zapodaj.net/plik-pXUA3ADVJ6

Offline kv

« Odpowiedź #779 dnia: So, 06 Lipiec 2024, 10:57:03 »
W sklepie gildia.pl zdecydowana większość pozycji ze statusem dostępny za "1 dzień roboczy". Ciekawe.