Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 254917 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castiglione

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1875 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 00:20:19 »
Problemy nadal mają - o ile zmiana wyglądu mnie nie grzeje, to nieodpisywania na maile, opóźnień w realizacji, itp. zupełnie nie rozumiem, tam się nagle zmieniła cała obsada wraz z polityką firmy? - ale akurat z logowaniem nie mam żadnego problemu. Aczkolwiek dawniej mnie zapamiętywało i nie musiałem logować się wcale.

Online Murazor

« Odpowiedź #1876 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 07:37:14 »
Ten nowy system im nie działa, albo nie potrafią go obsługiwać, bo jak to możliwe, że niektóre zamówienia leżą bez realizacji po kilkanaście dni (wpadają w jakieś limbo), a wczoraj zaryzykowałem pierwsze zamówienie - jakieś mangi plus najnowszy Conan od Labrum - i... dzisiaj będzie w paczkomacie. W mniej niż 24h ???

Może obcięli im też zasób ludzki (bo nowy system taki "dobry", że nie trzeba aż tylu? ) i mała liczba osób chaotycznie próbuje to ogarnąć?

Offline perek82

« Odpowiedź #1877 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 08:23:11 »
Myślę, że jest parę przyczyn - wdrożenie nowego sklepu zrobiło bajzel i u nich. Może ich końcówka systemu działa podobnie do tego, co my widzimy. Być może są też zmiany w obsłudze i pracownicy musieli się nauczyć. Wszystko trwa dłużej, zamówienia się spiętrzyły i teraz sklep działa w trybie awaryjnym. Jeśli załoga się nie skurczyła, to i tak ma więcej zaległych zamówień na głowę, więcej telefonów, więcej maili i sprawna kiedyś machina zaczyna skrzypieć i trzeszczeć. Bierze się zamówienia pierwsze z brzegu, albo to co w miarę łatwo można wypchnąć. Wcześniejsze zasady (FIFO?) już nie działają.
Tak się dzieje, gdy liczba zadań przekracza możliwości załogi. Sam tego doświadczam teraz w starciu z administracją państwową. Na wydawałoby się automatyczne działanie czekałem rok. Teraz czekam na to, aż ktoś kliknie w systemie, że moje pismo wpłynęło i sprawa wchodzi w nowy etap.
Czasami też wydarzenie zewnętrzne powoduje takie sytuacje (w mojej branży powódź jest takim triggerem). Na małą powódź (taka jak ostatnio - ok, lokalnie to było straszne, ale w skali kraju to znacznie mniejsza niż 97 i chyba 2010) to firma buduje jakieś plany awaryjne i potrafi dość szybko uruchomić nowe procedury czy przesunąć pracowników. Wielka powódź pokona wszystkich i też zapanuje chaos.
Natomiast Gildia sama to na siebie sprowadziła. Pewnie to odczują w wynikach finansowych.
Kapitan Żbik (1) **
Marzi (1-2) ****
Frank Cappa ***
Josel, 19 kwietnia 1943 ****
Toppi. Kolekcja 8 ****

Offline burberry

« Odpowiedź #1878 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 09:58:14 »
Od wdrożenia robiłem u nich 2 x zamówienie i za każdym razem bez najmniejszego problemu, wszystko dotarło szybko i nieuszkodzone.

Offline lukb23

« Odpowiedź #1879 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 11:31:11 »
Dwa zamówienia z odbiorem w sklepie zamienione na wysyłkę do paczkomatu.... przyjechał kurier pod drzwi  :o

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1880 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 12:01:49 »
Zapominacie że ten problem z zamówieniami dotyczy głównie tych które były złożone w starym systemie a realizacja (a raczej ich brak) w nowym. Sam miałem takie dwa, nawet miła pani do mnie zadzwoniła w temacie dodania nowych pozycji. Tyle tylko że potem nie nastąpiła ich wysyłka jak wszystkie pozycje były już dostępne. Dopiero po mejlu z pytaniem co z wysyłką, zamówienie zostało wysłane (ale bez żadnej odpowiedzi na mejl czy pocałuj mnie w nos;).

Widać że tak "świetnie" przeszło to wdrożenie systemu że nie wiedzą które "stare" zamówienia są do realizacji a które nie.

Online Murazor

« Odpowiedź #1881 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 12:13:18 »
Widać że tak "świetnie" przeszło to wdrożenie systemu że nie wiedzą które "stare" zamówienia są do realizacji a które nie.
Bardzo możliwe, ze dokladnie o to chodzi skoro wysylali paczki pobraniowe bez... pobrania, wiec mozna bylo je za darmo odbierac.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1882 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 12:53:22 »
Że wam się to nie nudzi...
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1883 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 14:07:39 »
Że wam się to nie nudzi...

A dlaczego miałoby się znudzić? Nikt dawno nie popełnił tak tragicznie poprowadzonego wdrożenia. Co gorsza nikt tam nie potrafi tego uporządkować przez tak długi czas. Przecież porównując dane z obu systemów można to poprawić w kilka dni a nie tygodnie. Przecież to amatorka kosmicznych wymiarów.

Offline Lobo

« Odpowiedź #1884 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 14:17:06 »
Dlatego będziesz o tym 30x pisał na forum? Lepiej się poczujesz dzięki temu?

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1885 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 14:29:07 »
A ty się lepiej poczułeś jak napisałeś ten komentarz? ;)

Offline misiokles

« Odpowiedź #1886 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 14:43:13 »
Wołaliśmy przez ostatnie tygodnie, że powinni zwolnić ludzi odpowiedzialnych za ten burdel, to... zwolnili;) Uważajcie na życzenia 😉

Offline Xmen

« Odpowiedź #1887 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 15:05:48 »
A dlaczego miałoby się znudzić? Nikt dawno nie popełnił tak tragicznie poprowadzonego wdrożenia. Co gorsza nikt tam nie potrafi tego uporządkować przez tak długi czas. Przecież porównując dane z obu systemów można to poprawić w kilka dni a nie tygodnie. Przecież to amatorka kosmicznych wymiarów.
Rozumiem. Nie rozumiem tego, po co to sobie robicie i tam kupujecie?
Większe błędy w życiu się zdarzają, prezydentem Polski został ex bandzior, alternatywa była jeszcze gorsza.
Zamów gdzieś indziej i problem z głowy, dla mnie możecie do gwiazdki o tym pisać, ale to nic nie zmieni. Piszcie im to samo na meila. A najlepszym lekarstwem dla nich będzie mniejsza sprzedaż.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1888 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 15:45:12 »
Rozumiem. Nie rozumiem tego, po co to sobie robicie i tam kupujecie?

Bo niektóre tytuły są tylko tam dostępne albo/i mają najniższą cenę. Poza tym jak dzisiaj pisałem, problemem są zamówienia które były niezrealizowane w momencie migracji systemów. Teraz nowe są realizowane w miarę bez przeszkód/problemów.

Od lat kupuję w SmakLiter czy MultiSzopie i praktycznie tylko SL i LiT w Gildii.

Offline frosty24

« Odpowiedź #1889 dnia: Wt, 10 Czerwiec 2025, 08:54:35 »
Gildia się znowu wysypała a dziś chyba nawet nie ma żadnej przedsprzedaży. Strona sie ładuje, ładuje i ładuje...
Backend webserver unreachable :/