Autor Wątek: Egmont.pl  (Przeczytany 284013 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline glutamiluta

Odp: Egmont.pl
« Odpowiedź #1155 dnia: Wt, 16 Styczeń 2024, 15:35:35 »
Inwentaryzacja jest do końca tego tygodnia, wszystko czego brakuje będę zamawiać w piątek

Offline Xmen

« Odpowiedź #1156 dnia: Wt, 16 Styczeń 2024, 15:50:14 »
To jeszcze zacznijcie to jakoś pakować. Moje ostatnie zamówienie ze sklepu Egmontu to każdy komiks z ubitym przynajmniej jednym rogiem.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #1157 dnia: Wt, 16 Styczeń 2024, 16:20:06 »
Tu to ja mogę tylko postulować, bo pakuje nas Azymut.

Dodam tylko, że nie robimy problemów z wymianą - kurier odbiera wadliwy produkt i dostarcza pełnowartościowy.

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #1158 dnia: Pt, 26 Styczeń 2024, 08:03:32 »
Ruszył magazyn Egmontu, przyjete już są nowości. Na dniach zostanie uzupełniona pozostała oferta wraz z oferta wyprzedażową

Offline Reverith

« Odpowiedź #1159 dnia: Pt, 26 Styczeń 2024, 10:03:26 »
Tu to ja mogę tylko postulować, bo pakuje nas Azymut.

Dodam tylko, że nie robimy problemów z wymianą - kurier odbiera wadliwy produkt i dostarcza pełnowartościowy.

Pakuje na tyle fatalnie, że po dwóch podejściach nie mam zamiaru więcej ryzykować. Cieszy, że nie robią problemów z wymianą, ale skoro została poruszona kwestia wymiany, to zapytam z ciekawości, kto ponosi koszty wymiany, czyli ponownego kuriera i nowy egzemplarz komiksu w miejsce zniszczonego? Precyzujac, czy zniszczone komiksy w transporcie z powodu niechlujstwa pracowników sklepu oraz ponowny koszt wysyłki dobrego egzemplarza obciążają konto sklepu realizującego zamówienie, czy może konto czytelników poprzez wliczoną w cenę końcową komiksu jakąś kwotę przeznaczoną na politykę zwrotów komiksów powstałych w wyniku zaniedbań sklepu internetowego? Jest to interesująca kwestia i chciałabym się dowiedzieć, jak to jest, skoro tak beztrosko podchodzi pani do fatalnego pakownia sklepu i polityki wymiany egzemplarzy. Czy nie powinno być tak, że pakowanie powinno być idealne, aby nie generowało strat dla wydawcy? Kto za te straty finalnie płaci? Sklep i czy mu się wtedy opłaca prowadzić działalność, czy wydawca, i czy wtedy te koszta nie są przerzucane na czytelników poprzez wyższą cenę okładkowa?  Mogłaby się pani do tego pytania ustosunkować? Dziękuję bardzo.

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #1160 dnia: Pt, 26 Styczeń 2024, 10:11:41 »
Nie podchodzę do tematu beztrosko, ale mam ograniczone możliwości, jeśli chodzi o zmiany w tej materii.

Czym jest innym jest tez zaniedbanie sklepu, a magazynu. To dwa oddzielne, niezależne byty.

Wymiana jest na nasz koszt.

Offline Reverith

« Odpowiedź #1161 dnia: Pt, 26 Styczeń 2024, 10:17:06 »
Jeśli wymiana jest na wasz koszt, to czy nie warto wymienić sklep, który będzie robił wysyłkę solidnie i nie generował strat związanych z wymianą egzemplarzy? Wydawca posiada fundusz na specjalną okazję wymiany egzemplarzy czy te koszta są wpisane w politykę cenową produktów i podwyższaja cenę towaru? Z powietrza pieniędzy na realizację reklamacji raczej się nie bierze, prawda?

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #1162 dnia: Pt, 26 Styczeń 2024, 10:23:28 »
Raz jeszcze podkreślam, że sklep i magazyn wysyłkowy to dwa oddzielne byty.
Nie jesteśmy w stanie zmienić magazynu, gdyż jest on w ramach Grupy PWN.

Koszt wymian absolutnie nie wpływa na ustalanie cen towarów.
Nie jest to też budżetowane.

Taką mamy po prostu politykę i koszt ponosi albo sklep albo Wydawnictwo, w zależności skąd wychodzi wysyłka.

Wbrew pozorom wcale skala takich wymian nie jest ogromna.

Offline Reverith

« Odpowiedź #1163 dnia: Pt, 26 Styczeń 2024, 10:30:28 »
Dziękuję za odpowiedź.

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #1164 dnia: Pn, 29 Styczeń 2024, 12:29:21 »
Hej, pierwsza dostawa doszła, można uzupełniać braki. Także weszły pozycje z wyprzedaży

Online _Paweł

« Odpowiedź #1165 dnia: Wt, 30 Styczeń 2024, 01:04:49 »
Trochę kusi ta wyprzedaż. Czy jest szansa na to, że dostępne będą na wyprzedaży wszystkie tomy Uncanny Avengers? Obecnie brakuje m.in. trzeciego (co mnie najbardziej boli).

Offline Blind

« Odpowiedź #1166 dnia: Wt, 30 Styczeń 2024, 08:54:36 »
Także weszły pozycje z wyprzedaży

A już miał człowiek nic nie kupować w tym miesiącu 🫠 ale za taka cene wziąłem dwa tomy Catwoman Eda.
« Ostatnia zmiana: Wt, 30 Styczeń 2024, 09:56:47 wysłana przez Blind »
Piszę recenzje komiksów na INSTAGRAMIE

https://instagram.com/marcin.blind?igshid=NzZlODBkYWE4Ng==

Offline ainam102

« Odpowiedź #1167 dnia: Wt, 30 Styczeń 2024, 09:29:13 »
Trochę nie rozumiem polityki Egmontu, niby wielkie wydawnictwo a co chwile brak dostępności i pozycja wysprzedana, np taki Thorgal , w 2023 były dodruki pierwszych tomów i już nie dostępne, przecież takie pozycje powinny być ciągle dostępne bo to się sprzedaje, a potem dziwimy się że ludzie kupują na półkę i zapas a ceny używek idą w kosmos. Albo pojedyncze tomy DC odrodzenia po 200 zł (harley quinn). Przecież dodruki powinny być robione automatycznie jak stan magazynowy spadnie do minimalnego poziomu, czysty zysk dla wydawnictwa.

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #1168 dnia: Wt, 30 Styczeń 2024, 09:56:52 »
Trochę kusi ta wyprzedaż. Czy jest szansa na to, że dostępne będą na wyprzedaży wszystkie tomy Uncanny Avengers? Obecnie brakuje m.in. trzeciego (co mnie najbardziej boli).

Jest jeszcze jedna dostawa w przyjęciu, ale nie widzę tam tego.
Zapisuje sobie i domówię w przyszłym tygodniu.

Offline xanar

« Odpowiedź #1169 dnia: Wt, 30 Styczeń 2024, 10:00:21 »
Trochę nie rozumiem polityki Egmontu, niby wielkie wydawnictwo a co chwile brak dostępności i pozycja wysprzedana, np taki Thorgal , w 2023 były dodruki pierwszych tomów i już nie dostępne, przecież takie pozycje powinny być ciągle dostępne bo to się sprzedaje, a potem dziwimy się że ludzie kupują na półkę i zapas a ceny używek idą w kosmos. Albo pojedyncze tomy DC odrodzenia po 200 zł (harley quinn). Przecież dodruki powinny być robione automatycznie jak stan magazynowy spadnie do minimalnego poziomu, czysty zysk dla wydawnictwa.
Przecież to DC odrodzenia okazało się porażką bo nikt tego nie kupował, oprócz Batmana, także nikt ci tej Harley nie dodrukuje.
Twój komiks jest lepszy niż mój