Autor Wątek: Egmont.pl  (Przeczytany 282930 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline history

Odp: Egmont.pl
« Odpowiedź #465 dnia: Pn, 24 Sierpień 2020, 09:07:41 »
Egmont to jednak NAJGORSZA księgarnia internetowa :) Wrzucają produkty których nie mają, anulują kilkanaście zamówień a wysyłają jedno niekompletne gdzie koszt wysyłki jest większy niż zamówiona rzecz. Bez konsultacji! Zwrotów do anulowanych zamówień też nie robią od razu tylko trzeba się prosić. Przebijają wszystko ale i tak znajdą się tutaj obrońcy tej rekordowo beznadziejnej obsługi sklepu i klienta

Offline xanar

« Odpowiedź #466 dnia: Pn, 24 Sierpień 2020, 09:16:54 »
Ja ostatnio dostałem to co zamówiłem  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Arion Flux

« Odpowiedź #467 dnia: Pn, 24 Sierpień 2020, 09:28:30 »
Egmont to jednak NAJGORSZA księgarnia internetowa :) Wrzucają produkty których nie mają, anulują kilkanaście zamówień a wysyłają jedno niekompletne gdzie koszt wysyłki jest większy niż zamówiona rzecz. Bez konsultacji! Zwrotów do anulowanych zamówień też nie robią od razu tylko trzeba się prosić. Przebijają wszystko ale i tak znajdą się tutaj obrońcy tej rekordowo beznadziejnej obsługi sklepu i klienta
To nie Egmont tylko byłe Ravelo, które pod Egmont się niejako podszywa za sprawą outsourcingu. To był bardzo duży błąd Egmontu, że dał do prowadzenia swoją księgarnię tym dziadom, ale mam nadzieję, że w koncu się Egmont opamięta i z nich zrezygnuje, gdy dusigrosze z Egmontu uswiadomią sobie, że taka asocjacja bardzo źle wpływa na wizerunek Egmontu.   

Niemniej nikt tej beznadziejnej księgarni tutaj nie broni. Tak naprawde broniona jest tutaj przedstawicielka tych dziadów, biedna księżniczka Gluta, która została przysłana przez nich tutaj, aby udawać przyjaciółkę głupich komiksowych nerdów w celach marketingowych. W ten sposób wszelkie narzekania na skandaliczne działanie patałachów z Ravelo kojarzone jest niejako z atakiem na tę niewinną dziewczynkę, która wypruwa z siebie flaki, zeby było dobrze z miłości do forumowiczów, no i oczywiscie w takich okolicznościach zawsze pojawiają się nerdowscy rycerze na białych koniach, aby bronić jej czci.

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #468 dnia: Pn, 24 Sierpień 2020, 10:19:45 »
hahaha

Offline R~Q

« Odpowiedź #469 dnia: Pn, 24 Sierpień 2020, 11:16:41 »

Niemniej nikt tej beznadziejnej księgarni tutaj nie broni. Tak naprawde broniona jest tutaj przedstawicielka tych dziadów, biedna księżniczka Gluta, która została przysłana przez nich tutaj, aby udawać przyjaciółkę głupich komiksowych nerdów w celach marketingowych. W ten sposób wszelkie narzekania na skandaliczne działanie patałachów z Ravelo kojarzone jest niejako z atakiem na tę niewinną dziewczynkę, która wypruwa z siebie flaki, zeby było dobrze z miłości do forumowiczów, no i oczywiscie w takich okolicznościach zawsze pojawiają się nerdowscy rycerze na białych koniach, aby bronić jej czci.

XD głos prawdy. Pamiętam "chcieliśmy dla was zrobić fajną promkę, chlip". Pamiętam jak chyba Szekak albo ktoś inny ośmielił się skrytykować działania Gluty tutaj i zaraz pojawiło się stado simpów z tekstami typu "to nie było zbyt miłe..." itd.

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #470 dnia: Pn, 24 Sierpień 2020, 11:21:39 »
Ale ja się z głosami krytyki jak najbardziej zgadzam.

Zupełnie przypadkiem, na pocieszenie - kod na 3 dni (24-26.08) tylko na forum
kod: forum08all
30% na wszystko
przy okazji jest darmowa dostawa
no i wyprzedaż

Offline xanar

« Odpowiedź #471 dnia: Pn, 24 Sierpień 2020, 11:22:39 »
No to nie wiecie, że w dzisiejszych czasach nie można kobiet krytykować, szczególnie takich z kotami. :)
Jesteście po prostu toksycznymi mężczyznami  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline history

« Odpowiedź #472 dnia: Pn, 24 Sierpień 2020, 11:35:07 »
Jak dla mnie to mogą ją obsługiwać nawet Eskimosi. Akurat z Ravelo nie miałem takich doświadczeń jak Egmont.pl ale może to sytuacja losowa. Tak czy siak mam już świętą trójcę na czarnej liście. Egmont, Empik, Livro :)

Offline history

« Odpowiedź #473 dnia: Pn, 24 Sierpień 2020, 11:40:57 »

30% na wszystko
no i wyprzedaż

Co z kodu (który daje 5% więcej niż standard teraz na stronie) i mniej niż większość wyprzedaży skoro i tak anulujecie zamówienia albo wyślecie niekompletne. Najlepsze są te gdzie ktoś ewidentnie zamawia serię a wysyłają mu np część 1, 2 i 4 a co do 3 to nie ma i nie będzie xD

W regulaminie jest taki pokrętny zapis:
"Umowę Sprzedaży uznaje się za zawartą z momentem otrzymania przez Klienta drugiej wiadomości e-mail zatytułowanej „Twoje zamówienie zostało przyjęte do realizacji” zawierającej potwierdzenie przyjęcia Zamówienia do realizacji (oświadczenie woli Sprzedawcy zawarcia Umowy Sprzedaży z Klientem składane przez Sprzedawcę). W przypadku niemożności przyjęcia Zamówienia do realizacji Sprzedawca poinformuje o tym Klienta wiadomością e-mail. "
I na wszystkie wysyłane są maile:
"Twoje zamówienie zostało przyjęte do realizacji"

"gównoburza" nie jest ze względu na wyższe ceny w księgarni internetowej Egmont względem konkurencji ale ze względu na poziom obsługi. Jak ktoś zamawia to chyba ceny jest świadomy.

Offline Arne

« Odpowiedź #474 dnia: Wt, 25 Sierpień 2020, 21:05:19 »

30% na wszystko
no i wyprzedaż

Szkoda, ze nie dodałaś, że darmowa dostawa dopiero od 89 zł
Chciałem kupić, tylko jeden komiks, ale jak takie buty, to mi się nie opłaca :(
« Ostatnia zmiana: Wt, 25 Sierpień 2020, 21:07:14 wysłana przez BosMan »

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #475 dnia: Cz, 27 Sierpień 2020, 08:31:23 »
Mamy dosłownie kilkanaście drukowanych katalogów komiksowych 2020.
Dodajemy do zamówień z komiksami za min. 400zł
Kto pierwszy, ten lepszy.

Offline Szekak

« Odpowiedź #476 dnia: Cz, 27 Sierpień 2020, 09:08:35 »
Ciekawe czy jest ktoś na forum, kto za katalog będzie chciał zapłacić +/- 100zł, bo tyle wychodzi różnica cenowa w porównaniu do konkurencji przy zakupie komiksów za taką kwotę.
Piękno jest w oczach patrzącego.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #477 dnia: Cz, 27 Sierpień 2020, 09:32:59 »
Na pewno nie 100 zł różnicy. Na Egmoncie masz wszystko 25% zniżki, w innych miejscach ok. 40%. To różnica 15%, to przy tej kwocie 60 zł. :)

Tylko czy jest ktoś w stanie ryzykować zakup za taką kwote, przy pakowaniu Egmontu? ;)
« Ostatnia zmiana: Cz, 27 Sierpień 2020, 09:34:53 wysłana przez ramirez82 »

Offline Szekak

« Odpowiedź #478 dnia: Cz, 27 Sierpień 2020, 09:42:18 »
Te 15% jest liczone od ceny okladkowej, nie zrabatowanej jak policzyles.
Piękno jest w oczach patrzącego.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #479 dnia: Cz, 27 Sierpień 2020, 09:47:31 »
Racja, 80 zł różnicy 8)