Autor Wątek: Comics Bugle  (Przeczytany 2971 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Roszadok

Comics Bugle
« dnia: Śr, 12 Kwiecień 2023, 19:45:21 »
Dla mnie nowy sklep, wątku nie ma więc, a paczka przyszła no zaczynam, a słaby w słowa jestem  :P
Link do sklepu - https://www.comicsbugle.com
Sklep na Słowacji, póki co darmowa wysyłka przez packeta (agregator firm przewozowych). Co do asortymentu to głównie nowości i mnie wyszło że się opłaca. Do tego w każdej chwili można napisać do gościa przez stronę defacto przez messengera.

Tak wygląda pakowanie https://ibb.co/album/KKGxBr rogi oklejone podwójne folią.

Zamówione były 3 tytuły z różną datą premiery, wygląda że wysyłają jak cokolwiek do nich dotrze.

Offline Kandor

Odp: Comics Bugle
« Odpowiedź #1 dnia: Śr, 12 Kwiecień 2023, 20:37:19 »
A opłaca się gdyż...? Jaki jest przelicznik? Czy tak sobie zareklamowałeś bo nie chce ci się z Poznania zamawiać, tylko lepiej ze Słowacji? Można też z Krakowa sprowadzać. Poważnie pytam.

Jak już ktoś chce kupować komiksy z cenami w euro, to w Berlinie chyba mają taniej:
https://waltscomicshop.com/

Oczywiście każdy ma prawo kupować co chce, gdzie chce, jak chce, za ile chce.
« Ostatnia zmiana: Śr, 12 Kwiecień 2023, 21:00:10 wysłana przez Kandor »

Offline Roszadok

« Odpowiedź #2 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 16:23:09 »
No było taniej, bo policzyłem ile mnie będzie komiks tam kosztował vs amazon, azylkomiksu, atom i books-ets. To że teraz nie jest, no cóż moja strata tylko i wyłącznie. Myślałem że dobrze jest dać info o jakimś sklepie a nie kitrać wiedzę, najwyraźniej mój błąd

Offline Melkazir

« Odpowiedź #3 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 13:07:49 »
Przyszedłem tylko napisać, że potwierdzam pozytywne opinie zarówno z tego forum, jak i z reddit. Pełna profeska, najtaniej (nie licząc super promocji na ATOMie), świetnie zapakowane i darmowa wysyłka do paczkomatu. Czego chcieć więcej? A, i w ramach dodatku list, jakieś naklejki i zeszyt innego komiksu. Polecam!

Zamawiałem TR tom 1 colossal - dodruk, więc ciężka i duża pozycja
« Ostatnia zmiana: Cz, 06 Listopad 2025, 13:10:20 wysłana przez Melkazir »

Online LoneWolf

« Odpowiedź #4 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 22:16:27 »
Powiedzcie ludziki jaki mieliście przelicznik. Jeśli z wysyłką wyszło wam 1$-2zł to faktycznie warto. Jeśli okolicie 1$-2.5zł to szału ni ma i nawet teraz na azylu za tyle kupujesz.

Offline xanar

« Odpowiedź #5 dnia: Pt, 07 Listopad 2025, 00:04:39 »
Widzę, że "rewalacje" pakowanie, bez tej jednej warstwy folii bąbelkowej, która nic nie daje jak w marketach książkowych  ::)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Melkazir

« Odpowiedź #6 dnia: Pt, 07 Listopad 2025, 01:26:28 »
Powiedzcie ludziki jaki mieliście przelicznik. Jeśli z wysyłką wyszło wam 1$-2zł to faktycznie warto. Jeśli okolicie 1$-2.5zł to szału ni ma i nawet teraz na azylu za tyle kupujesz.
Ja płaciłem rozliczając w Euro po przeliczniku Mastercard bez prowizji banku i ze zniżką na pierwsze zamówienie bodaj 5 euro, więc zapłaciłem 80 euro, czyli 341 zł. Zawsze sobie sprawdzam na kalkulatorze walut Mastercard ile wyjdzie dokładnie i co do grosza się to zgadza. Płaciłem przez PayPal

Offline Melkazir

« Odpowiedź #7 dnia: Pt, 07 Listopad 2025, 01:27:26 »
Widzę, że "rewalacje" pakowanie, bez tej jednej warstwy folii bąbelkowej, która nic nie daje jak w marketach książkowych  ::)
U mnie było duże pudło, a w pudle bąbelki, kartony i dopiero kolejne pudło, w którym była moja pozycja

Offline rapr

« Odpowiedź #8 dnia: Pt, 07 Listopad 2025, 10:57:44 »
Ja płaciłem rozliczając w Euro po przeliczniku Mastercard bez prowizji banku i ze zniżką na pierwsze zamówienie bodaj 5 euro, więc zapłaciłem 80 euro, czyli 341 zł. Zawsze sobie sprawdzam na kalkulatorze walut Mastercard ile wyjdzie dokładnie i co do grosza się to zgadza. Płaciłem przez PayPal

Na Azylu za 250: https://azylkomiksu.pl/p/84/639205/tomb-raider-colossal-collection-vol-01-hc-9781506746074--tomy-dark-horse-.html

Za 240zł kupiłem pierwsze wydanie. Mam wrażenie, że dla preorderów Azyl zawsze wygrywa ceną (choć mam mało ang komiksów do porównania)

Offline Melkazir

« Odpowiedź #9 dnia: Pt, 07 Listopad 2025, 11:37:15 »
Na Azylu za 250: https://azylkomiksu.pl/p/84/639205/tomb-raider-colossal-collection-vol-01-hc-9781506746074--tomy-dark-horse-.html

Za 240zł kupiłem pierwsze wydanie. Mam wrażenie, że dla preorderów Azyl zawsze wygrywa ceną (choć mam mało ang komiksów do porównania)
Ja Azylu nie biorę pod uwagę ze względu na losowanie stanu komiksu i ich zabezpieczenia przed reklamacją. Tak jakbym kupował używany produkt to wiadomo, że cena niższa, dlatego drugi tom leci od Słowaków, a 3 na promce od ATOM

Offline rapr

« Odpowiedź #10 dnia: Pt, 07 Listopad 2025, 12:07:28 »
W Azylu zrobiłem 10 zamówień, za każdym razem dostawałem w pełni nowe pozycje z folią. A zapakowane tak, że nawet jakby ktoś po nich przejechał autem, to by nic nie było. Ale faktycznie piszą o "używany (dostateczny)", więc jak ktoś nie lubi tego typu ryzyka, to rozumiem :)

Offline Melkazir

« Odpowiedź #11 dnia: Pt, 07 Listopad 2025, 12:26:05 »
zależy, co zamawiałeś - tu na forum było wystarczająco zniechęcających komentarzy osób, które otrzymywały pozycje obite, bez folii itp. Dla mnie zawsze na pierwszym miejscu jest stan i święty spokój, a nie cena, więc wybór jest oczywisty. Azyl omijać szerokim łukiem

Offline Melkazir

« Odpowiedź #12 dnia: So, 29 Listopad 2025, 21:46:20 »
Tak tylko w gwoli potwierdzenia. Przyszedł drugi tom TB. Wszystko git. Polecam, ja właśnie robię kolejne zamówienie i tym razem przetestuję opcję opóźnionej 3 miesięcznie płatności  :D