Autor Wątek: Atomcomics.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 106060 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Saruman

Odp: Atomcomics.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #495 dnia: Śr, 01 Październik 2025, 11:38:43 »
Jesienna wyprzedaż - sporo wydań zbiorczych na promocji
https://www.atomcomics.pl/kategoria/weekendowa-promocja

Offline louie.cyphre

« Odpowiedź #496 dnia: Nd, 05 Październik 2025, 10:13:56 »
Hej, orientujecie sie czy to co jest na promce to nówki w foliach? Wg opisu na stronie produktu stan nowy i mają parę pozycji które chciałem jeszce brać na koniec promki 40% w azylu, wiec zastanawiam się, czy tu jest większa szansa na lepsze stany. Za azylem przemawiają progi zniżkowe, bo mam tez do wzięcia 2 compendia które nie sa na promce w atomie, wiec będą sporo tańsze po przekroczeniu progu dzięki większym zakupom, ale ew idealne stany w atomie mogą mnie przekonać do olania azylu i tych compendiów

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #497 dnia: Nd, 05 Październik 2025, 10:41:34 »
Compendia, z tego co pamiętam, nie są foliowane, w odróżnieniu od Omnibusów. Więc niezależnie gdzie kupisz szanse na uszkodzenie są chyba podobne.

Offline louie.cyphre

« Odpowiedź #498 dnia: Nd, 05 Październik 2025, 11:14:42 »
Mi chodzi o 2 omnibusy które sa na azylu i atomie, na tym drugim nawet o parę zeta tańsze. Compendia to dodatek ktory bym brał, gdybym zrobił zakupy na azylu bo sa dużo tansze niz w atomie a do tego w polaczeniu z omniakami łapią się na -20%. Dotychczasowe zakupu na promce w azylu byly w miarę ok, 2 tytuły były uszkodzone, ale tańsze wiec nie chciało mi się zwracać, parę omniakow które wziąłem obić żadnych na szczescie nie miały, ale byly bez folii i miały juz troche sladow na okładce pewnie od zdejmowania i wkładania na półkę, wiec jeśli to co ma atom to nówki w folii, to byla by to lepsza alternatywa.

Offline xanar

« Odpowiedź #499 dnia: Nd, 05 Październik 2025, 11:51:31 »
Zasadniczo tak, ale to są wyprzedaże to różnie może być.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Toranga

« Odpowiedź #500 dnia: Nd, 05 Październik 2025, 13:08:37 »
Azyl zawsze daje ten opis o dostatecznym stanie produktów, żeby nikt nie reklamował. Na ile oszczędza im to kłopotu, a na ile ogranicza sprzedaż to już inna sprawa. Źródło jest takie samo, więc amerykanski dystrybutor nie sprzedaje towgo jako gorszy sort, bo Atom coś by napisał. Ryzyko może byc tylko z pozycjami, które Azyl ma na stanie, ale nawet w tym wypadku ryzyko niewielkie i zawsze kóz a zwrócić.

Offline louie.cyphre

« Odpowiedź #501 dnia: Nd, 05 Październik 2025, 13:30:50 »
Dzieki za info, wychodzi na to, że generalnie różnic być nie powinno, choć teoretycznie jeśli cos jest opisane jako nowe a jest fabrycznie foliowane, to tę folię powinno mieć (czyli omnin w atomie) a wszystko co zamawiałem z azylu w ostatnim czasie foli nie miało. Ale macie racje, w razie czego zawsze można zwrócić, choć ja dość leniwy pod tym względem i w tym przypadku np zastanawiam sie czy promka na atomie to nie to co zostalo po mfkig, a tam stuff pod koniec dnia w niedzielę byl juz troche "zmęczony" ;) kończę marudzenie, pozdr

Offline Bushiken

« Odpowiedź #502 dnia: Nd, 05 Październik 2025, 17:04:45 »
Promocja w obu sklepach związana jest z promocją u dytrybutora w USA czyli PRH.
W Atomie nie będą to resztki po MFKiG tylko nówki w folii.
Niby ten sam dytrybutor dostarcza do obu sklepów ale Atom mocno uszkodzony towar zostawia właśnie na wyprzedaż konwentową a dla klientów tylko te w dobrym stanie.
Azyl za to sprzeda tak jak dojechało i komuś może się trafić gorsza sztuka.

Offline rekin

« Odpowiedź #503 dnia: Pn, 06 Październik 2025, 10:48:26 »
Przy tego typu promocjach tylko Atom, bo - jak przedmówca napisał - dostajesz nowy towar, a u konkurencji może się trafić bubel, którego nie obejmie reklamacja. Azyl tak się zabezpieczył w przypadku komiksów ze stanem "dostatecznym", że reklamacja zależna jest tylko od dobrej woli właściciela. Zawsze można zwrócić, ale towar dostarczasz na własny koszt. Po co ryzykować, kiedy ceny są zbliżone?

Offline louie.cyphre

« Odpowiedź #504 dnia: Pn, 06 Październik 2025, 14:08:36 »
ceny 2 omnibusow które kupowałem zbliżone, compendiów już nie, bo na azylu ceny wyjściowe dużo niższe plus znizka 20% z racji w/w omnibusów w zamówieniu. Na azylu wyszło za obydwa 250, na atomie 562, także róznice spora ;) zarazykowałem azyl, najwyżej wtopie 10zl za odeslanie i zamówie omni z atomu. Ale przy pozycjach dostepnych w obu sklepach w podobnej cenie będe celowal w atom, dzieki za tipa :)

Offline Kandor

« Odpowiedź #505 dnia: So, 01 Listopad 2025, 20:48:08 »
Pojawił się PREORDER na styczeń: https://www.atomcomics.pl/kategoria/preorder-11-2025

Offline rapr

« Odpowiedź #506 dnia: Pt, 07 Listopad 2025, 13:30:42 »
Pojawiła się weekendowa wyprzedaż na tomy od Image: https://www.atomcomics.pl/kategoria/weekendowa-promocja
Jeden z komiksów, które chciałem, wyrwałem za 3zł :D

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #507 dnia: Pt, 07 Listopad 2025, 16:02:34 »
no i poszło osiem stówek, ten sklep jak sama nazwa mówi zawsze zrzuca bombę atomową na budżet komiksowy xD na szczęście lista rzeczy z USA do kupienia już króciutka, o długości jednocyfrowej - nie myślałem, że kiedyś tak ją okroję

wielkie dzięki za cynk @rapr

Offline Melkazir

« Odpowiedź #508 dnia: Pt, 14 Listopad 2025, 10:08:28 »
Mam pytanko, nigdy wcześniej nie modyfikowałem u nich zamówienia, które przyjdzie w przyszłości. Jest w ogóle taka opcja, żeby mi dołożyli pozycje do niego?

Offline OokamiG

« Odpowiedź #509 dnia: Pt, 14 Listopad 2025, 10:23:04 »
Oczywiście, Atom jest dość elastyczny jeśli chodzi o kompletowanie i wysyłkę poszczególnych zamówień. Wystarczy do nich napisać. Nie ma problemu z połączeniem dwóch zamówień w jedną wysyłkę.