Autor Wątek: Multiversum.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 376269 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline WolfSazen

Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #2175 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 11:46:22 »
Tak przeglądam ostatnio ceny w katalogach preorder i cena zeszytów w azylu i w atomie się prawie zrównała niestety :(
Wie ktoś może czemu do kazdej sztuki komiksu azyl dodaje teraz karteczkę z informacją "importer"?

Offline xanar

« Odpowiedź #2176 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 17:54:40 »
Zapytaj, mi ostatnio raz odpowiedzieli po tygodniu a drugi raz w ogóle  :)

Tam są chyba dwie karteczki, ż Multiversum to importer a Azyl handluje na kraj, ale mogło co cię pozmieniać.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline LoneWolf

« Odpowiedź #2177 dnia: Cz, 26 Czerwiec 2025, 22:39:47 »
Jeździ ktoś na konwenty i kupuje u nich tam? Gdzieś kiedyś widziałem że mieli tam przelicznik 2. Dalej tak jest? Jeśli tak to jakie są następne duże imprezy komiksowe? Chciałoby się nadrobić trochę zakupów po fajnych cenach bo aktualnie na stronie jak rzucą 2.5 to jest święto lasu :/

Offline Kubala77

« Odpowiedź #2178 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 11:47:40 »
Ostatnio na konwentach jest przelicznik 2,5 ale dodatkowe 10% rabatu jest za zakupyu powyżej 500, a powyżej 1000 20%. Jest to jednak oferta ekspozycyjna, także raczej na folie nie ma co liczyć. Natomiast stan wszystkiego co kupilem bardzo dobry. Nastepna impreza to pewnie Łódź. W zeszłym roku Atom mial przelicznik 2.

Offline LoneWolf

« Odpowiedź #2179 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 13:42:12 »
Ostatnio na konwentach jest przelicznik 2,5 ale dodatkowe 10% rabatu jest za zakupyu powyżej 500, a powyżej 1000 20%. Jest to jednak oferta ekspozycyjna, także raczej na folie nie ma co liczyć. Natomiast stan wszystkiego co kupilem bardzo dobry. Nastepna impreza to pewnie Łódź. W zeszłym roku Atom mial przelicznik 2.

Atom sprzedaje w folii na konwentach? Przelicznik 2 jest na wszystkie wydawnictwa u nich?

Offline vision2001

« Odpowiedź #2180 dnia: Wt, 01 Lipiec 2025, 13:01:50 »

Offline rapr

« Odpowiedź #2181 dnia: Śr, 02 Lipiec 2025, 12:49:48 »
Cześć, nigdy nie kupowałem w Azylu preordera - jak zwykle wygląda wysyłka? Jak długo po premierze w USA?

Offline xanar

« Odpowiedź #2182 dnia: Śr, 02 Lipiec 2025, 12:59:04 »
W ppsie ?

Offline misiokles

« Odpowiedź #2183 dnia: Śr, 02 Lipiec 2025, 13:53:55 »
Cześć, nigdy nie kupowałem w Azylu preordera - jak zwykle wygląda wysyłka? Jak długo po premierze w USA?
Tak jak jest to napisane na stronie - od 2 do 45 dni roboczych po premierze w USA

Offline vision2001

« Odpowiedź #2184 dnia: Śr, 02 Lipiec 2025, 14:53:08 »
Tak jak jest to napisane na stronie - od 2 do 45 dni roboczych po premierze w USA
Ale! Pamiętaj też, że często w preorderach są pozycje z różnych miesięcy, więc ten termin liczy się od daty publikacji tej pozycji z najdłuższym okresem oczekiwania na premierę.

Ja np. dzisiaj się dowiedziałem, że znaczna część mojego koszyka może być już na miejscu w Polsce, ale dwie pozycje z października blokują wysyłkę...

W Azylu jednak jest też ciekawa/dobra rzecz choć ciut przekombinowana. Jeśli masz kilka zamówień oczekujących na skompletowanie, a jedno z nich już mają u siebie w 100%, to dorzucają do niego rzeczy z innych zamówień, które posiadają u siebie na stanie. Dopiero przy pełnym zrealizowaniu "dzielonego" w ten sposób zamówienia dorzucają paragon za dany zakup.

Offline xanar

« Odpowiedź #2185 dnia: Śr, 02 Lipiec 2025, 19:45:04 »
Zależy jak często dostawy są, jak np. zamówiłeś:

The Fantastic Four Omnibus Vol. 6, Red Lanterns: The New 52 Omnibus  - premiera była - 10 czerwca - dostaniesz teraz

Silver Surfer Epic Collection: Into The Outer Void -  - premiera była - 24 czerwca - dostaniesz teraz

Blue Book Library Edition Volume 1/ Spider-Man By Michelinie & Bagley Omnibus Vol. 2  - premiera - 8 lipiec - dostaniesz dostaniesz teraz czyli przed premierą

Kiedyś jak szło wszytko z Diamonda to jakoś lepiej to funkcjonowało, dostawy potrafiły być co tydzień.