Autor Wątek: Amazon.pl  (Przeczytany 47882 razy)

Offline misiokles

Odp: Amazon.pl
« Odpowiedź #30 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 13:15:07 »
Dla kogoś pracującego za biurkiem to zdjęcie może wydawać się przerażające, choć przedstawia typową halę produkcyjną.

Offline death_bird

« Odpowiedź #31 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 13:17:05 »
Tu nie chodzi o halę i jej rozmiary tylko o normy, które muszą wyrobić ci biedni ludzie.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline eyesore

« Odpowiedź #32 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 13:32:36 »
Podobno, w Sadach pod Poznaniem, już zmienili ofertę zatrudnienia do 20 zł brutto (kiedyś, podobno  ;) płacili nawet 40zł).

Offline misiokles

« Odpowiedź #33 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 17:37:59 »
Tu nie chodzi o halę i jej rozmiary tylko o normy, które muszą wyrobić ci biedni ludzie.

Pracownicy banków, przedstawiciele medyczni, telemarketerzy również. A tylko amazon ma czarny PR, bo klient się wścieka jak ma dzień zwłoki w dostawie paczki.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 17:38:02 »
Znajomi z pracy sobie tam w weekndy dorabiali. Dostajesz zegarek na reke, ktory w sekundach pokazuje ci ile ci zostalo na zrbienie czegos lub przeniesienie czegos. W autobusie glowny temat to byly odciski i bol nog.

W weekendy nie narzekali ale gdyby mieli robic tam caly tydzien to mimo iz dobra kasa to by sie nie podjeli a byli to ludzie na codzien pracujacy na magazynie tyle ze rolniczym.

Offline xanar

« Odpowiedź #35 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 18:34:49 »
Kazali pracować i się nie spodobało  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

sum41

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 18:50:18 »
Bardziej bym powiedzial ze kazali sie zachowywac jak idealnie zsynchronizowane roboty. 3 pomylki i wylatujesz...

Offline xanar

« Odpowiedź #37 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 19:03:16 »
Jak to pracować w takich warunkach, jak pracowałem ze 20 lat temu w magazynach to z 1h dziennie się na fajku spędzało  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

sum41

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 19:06:59 »
Jak to pracować w takich warunkach, jak pracowałem ze 20 lat temu w magazynach to z 1h dziennie się na fajku spędzało  :)

Wiem bo na moim magayznie bylo podobnie dopóki nie bylo fuzji z holenderska firma i nie nastapila wymiana kierownicta, wtedy dla fajkowych zlote czasy sie skonczyly i byli rozliczani co do minuty :)

Offline turucorp

« Odpowiedź #39 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 19:11:35 »

Zaraz, chwileczkę, spokojnie, 500m od fabryki, w której pracuję jest najnowszy magazyn Amazona, praca fizyczna zredukowana do minimum, większość funkcji wykonują roboty, zarobki porównywalne z tym co ja mam po 20 latach stażu na moim stanowisku. Amazon ma magazyny i magazyny, to pod Poznaniem i Wrockiem to prawie manufaktura.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline death_bird

« Odpowiedź #40 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 20:14:27 »
Pracownicy banków, przedstawiciele medyczni, telemarketerzy również. A tylko amazon ma czarny PR, bo klient się wścieka jak ma dzień zwłoki w dostawie paczki.

Ciekawe porównanie. Szczególnie w przypadku siedzących przed monitorami bankierów i telemarketerów.
"Sto lat temu" na studiach dorabiałem w wakacje w magazynie z książkami. Nikt tam nie pilnował nikogo ze stoperem w ręku i kamerą na ścianie, ale jak zamówienia spływały szybciej niż zwykle to należało się wyrobić i tyle bez względu czy na koniec zmiany powłóczyło się nogami.
Więc jeżeli jest prawdą to co się czyta o tym jakie "zasady" tam się stosuje to moje wakacyjne przygody magazynowe wydają się być wakacjami a nie pracą.

"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Leyek

« Odpowiedź #41 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 20:39:09 »
Są na Ziemi bezkresne pola, gdzie ludzie się nie rodzą, lecz są uprawiani...

To z Matrixa cytat? ;)

Offline Chmurny

« Odpowiedź #42 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 21:04:40 »
To z Matrixa cytat? ;)

Tak, się mi skojarzyło.

Offline starcek

« Odpowiedź #43 dnia: Pt, 05 Marzec 2021, 23:35:37 »
Tak jak pisał sum41, masz „stoper” odliczający czas do zrealizowania zamówienia. Normy wyśrubowane, a jak uda się coś uciąć, to... Norma jest podnoszona. A jakże.

Kurde, wygląda na to, że moja praca wakacyjna u badylarzy to była fiesta – choć po zamknięciu ocząt wieczorem potrafiłem widzieć stosy cebulek tulipanów lub żonkili. :-D
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Użytkownik usunięty53490

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Nd, 07 Marzec 2021, 14:05:35 »
Pierwsze zamówienie z amazon.pl już za mną. Bardzo dobre pakowanie. Wprawdzie forumowi narzekacze byliby niezadowoleni, bo komiks zapakowany wyłącznie w tekturową kopertę, ale doszedł nienaruszony. Co za tym idzie - pakowanie skuteczne, czyli bardzo dobre.