Autor Wątek: Amazon.pl  (Przeczytany 38749 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawelek

Odp: Amazon.pl
« Odpowiedź #180 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 15:13:53 »
Klik w login -> Moje konto i później kafelek Skontaktuj się z nami
https://www.amazon.pl/hz/contact-us/foresight/hubgateway

Offline Bushiken

« Odpowiedź #181 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 19:17:48 »
Ja zawsze korzystałem z czatu bo dawało to natychmiastową odpowiedź.

Offline perek82

« Odpowiedź #182 dnia: Pn, 29 Lipiec 2024, 17:33:06 »
Amazon blokuje mi wysyłkę do punktów odbioru. Wyskakuje mi ich ze 20 w najbliższej okolicy (części to nawet nie znałem) ale jak wybiorę, to mówi, że wysyłka będzie niemożliwa. Żabka, inmedio i paczkomaty są be. Spanikowałem i wybrałem adres domowy. Jakaś dziwna akcja.
Czekanie ***
Przygody Sherlocka Holmesa **
Ostatnia przystań **
Old Boy (1) **
Zobaczyć Paryż ***

Offline Archie

« Odpowiedź #183 dnia: Pn, 29 Lipiec 2024, 18:03:37 »
To chyba zależy od centrum dystrybucyjnego. Mi niektóre komiksy po zaznaczeniu wysyłki do paczkomatu dopiero chcieli wysłać w 2025 roku, ale na domowy adres wysyłka w ciągu tygodnia.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline marcing

« Odpowiedź #184 dnia: Pn, 29 Lipiec 2024, 22:47:12 »
Ja ostatnie trzy zamówienia z Amazona do punktów odbioru w końcu anulowałem, bo dostawa się mocno przeciągała. Za każdym razem odpowiedź z helpdesku o status zamówienia była taka, że nie są w stanie nic konkretnego powiedzieć bo nie mają informacji w swoim systemie. I że to właśnie dlatego, że dostawa jest do punktu odbioru, więc najlepiej żebym anulował i zamówił jeszcze raz na adres domowy. Rzadko u nich zamawiam, ale wydaje mi się, że jeszcze niedawno te odbiory w punkcie działały całkiem dobrze.

Offline perek82

« Odpowiedź #185 dnia: Wt, 30 Lipiec 2024, 09:29:01 »
Nie przypominam sobie, żebym cokolwiek poza naprawdę wielkimi gabarytami typu meble zamawiał z przesyłką bezpośrednio do domu. Dlatego mnie to trochę dziwi.
A sama przesyłka właśnie pojawiła się w apce inpostu, więc nawet firma kurierska ta sama, co paczkomaty zasila. No nic i tak pewnie będę musiał gdzieś odbierać z jakiegoś punktu ostatecznie.
Czekanie ***
Ostatnia przystań **
Old Boy (1) **
Zobaczyć Paryż ***

Offline starcek

« Odpowiedź #186 dnia: Wt, 30 Lipiec 2024, 10:45:05 »
To pewnie wina systemu pośrednika przez którego może wysyłają przesyłki z magazynów zagranicznych. Wtedy np. nie działają funkcje przekierowania przesyłki, bo odbiorca nie ma odpowiednich uprawnień przez to właśnie, że jest jeszcze jeden pośrednik w obsłudze wysyłki.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Bushiken

« Odpowiedź #187 dnia: Wt, 30 Lipiec 2024, 13:13:47 »
Ja 2 tygodnie temu na Prime Day zamawiałem Klocki Lego co prawda ale bez problemu do paczkomatu dostarczyli i to nawet w opcji weekendowej, że dostarczono je w sobotę.

Offline perek82

« Odpowiedź #188 dnia: Pt, 02 Sierpień 2024, 21:07:54 »
To pewnie wina systemu pośrednika przez którego może wysyłają przesyłki z magazynów zagranicznych. Wtedy np. nie działają funkcje przekierowania przesyłki, bo odbiorca nie ma odpowiednich uprawnień przez to właśnie, że jest jeszcze jeden pośrednik w obsłudze wysyłki.
Rzeczywiście, gdzieś w detalach wyszukałem, że idzie z UK, przez Niemcy i dopiero jak się w Polsce pojawiła, to można było przekierować do punktu odbioru. Trochę mylące, ale przetestowane i nie ma się co zniechęcać 🤠
Czekanie ***
Ostatnia przystań **
Old Boy (1) **
Zobaczyć Paryż ***

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #189 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 08:19:22 »
Zamówiłem ostatnio jedna książkę premiera była ostatnio ale zamówienie nawet lekko nie ruszyło od lipca, anulowałem  bo raczej wątpie żeby coś się zmieniło w ciągu 24 godzin, przez które książka miała  niby dotrzeć.
Raczej nie warto się tam bawić w zamawianie czegokolwiek przedpremierowo.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #190 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 08:40:38 »
Tymon, dzięki za info! Chciałam sobie przedpremierowo zamówić albumowe wydanie "War of Rohirrim", ale chyba poczekam do listopada. :)
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline Gazza

« Odpowiedź #191 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 08:53:35 »
Zamówiłem ostatnio jedna książkę premiera była ostatnio ale zamówienie nawet lekko nie ruszyło od lipca, anulowałem  bo raczej wątpie żeby coś się zmieniło w ciągu 24 godzin, przez które książka miała  niby dotrzeć.
Raczej nie warto się tam bawić w zamawianie czegokolwiek przedpremierowo.
To nie jest takie zero-jedynkowe. Sprzedaje albo Amazon albo inny sprzedawca. Ogólnie to nie ma problemów z zamówieniami preorder. Jeśli coś jest/miałoby być nie tak - anulowaliby sami pewnie.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #192 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 09:04:26 »
To akurat było amazonu a nie pośredniczącego sprzedawcy, premiera miała być we wrześniu ale opóźniła się o miesiąc, recezje książki są od tamtego tygodnia na angielskiej wersji tymczasem status mojego zamówienia nie drgnął nawt ciutkę, i sama książka jest niedostępna na polskim amazonie.
 Inną  ksiażke zamówiłem używaną też przez pośrednika u amazon tam niby ma status wysłana od 5 września i dzisiaj jest ostatni dzień na dotarcie książki do 20 ale szczerze wątpie aby dotarła