Chciałem sobie zamówić Anima Man'a Lemire'a. Amazon ma najkorzystniejszą cenę i do tego darmową wysyłkę, ale jak czytam Wasze opinie o pakowaniu to mam obawy (zwłaszcza, że to omnibus HC). Na Atomie 50zł drożej i w sumie sam nie wiem co mam robić... Może ktoś zamawiał jakieś HC na amazonie i może się wypowiedzieć jak w końcu z tym pakowaniem?
Ja bym na Twoim miejscu zaryzykował.
Czasem jak oferta jest korzystniejsza tam zdarza mi się zamówić. Łącznie może z 5 omnibusów oraz 7 Tomów Blade of the Immortal Deluxe w HC.
Może ze 2 razy miałem sytuację, że przedmioty były lekko puknięte.
Co najważniejsze zawsze kontaktowałem się telefonicznie i przez chat i prosiłem o częściowy zwrot pieniędzy zamiast wysyłki kolejnego. Argumentowałem to tym, że kolejny może dojść jeszcze gorszy. Zazwczaj zwrot to około 10% wartości.
Ostatnio dotarły do mnie 2 Omnibusy American Vampire. Datę wydania dzielił tydzień ale z powodu opóźnienia dotarły dzień po dniu. Oba zamawiane na adres domowy.
1 tom wysłany kurierem Inpostu. Zapakowany w duży karton z wypełnieniem aby nie obił się.
2 tom wysłany kurierem poczty polskiej który nie raczył mnie poinformować ze zostawił na ziemi za bramą. Niestety też chyba rzucono nim a nie położono. Zapakowany na ścisk w ten ciasny amazonowski kartonik. Gdyby było tak jak z 1 zapewne uderzenie o ziemie nie dokonałoby zniszczeń.
Oczywiście zgłosiłem to do nich i o dziwo tym razem po raz 1 poprosili o fotki uszkodzeń. Zawsze wierzyli w ciemno. Przynajmniej zwrot wyniósł dużo więcej. Za tom 1 który kosztował 350 zł zwrot 49,80 zł a za tom 2 kosztujący 360 54 zł zwrotu.
Daje to w sumie zadowalające ceny za delikatnie uszkodzone lub nie.
Warto ryzykować, w przypadku poważniejszego uszkodzenia można wymienić na nowy.