Autor Wątek: Allegro  (Przeczytany 26112 razy)

eyesore, nekro, bababatman, rapr, manganian i 3 Gości przegląda ten wątek.

Offline Koalar

Odp: Allegro
« Odpowiedź #105 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 19:55:39 »
Gdyby Allegro dobrze ogarniało sprawy od strony prawnej, to nie dostawałoby regularnie kar od UOKiK-u :) Czy tu coś się ugra, to nie mam pojęcia, ale od tego jest urząd, żeby takiego śmierdzącego molocha prześwietlać.

Czym się różni sprzedaż, to nie wiem, ale już kupowanie jest gorsze, bo nie ma systemu oceny sprzedających, a jako kupujący wolałbym wiedzieć, jaki procent zadowolonych kupujących ma sprzedający. I podejrzewam, że m.in. przez to ludzie wolą kupować na zwykłym Allegro, a nie bujać się na jakimś Lokalnym.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Motyl

« Odpowiedź #106 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 20:53:57 »
Polecicie jakichś sprawdzonych sprzedawców na Allegro, w temacie amerykańskiego superhero, takich pod kątem zeszytówek i takich odnośnie wydań zbiorczych (chyba, że ktoś umie dobrze w oba)?

Pod kątem zeszytówek polecam tego allegrowicza - https://allegro.pl/uzytkownik/BobaFett_Hobby
Zawsze szybko, sprawnie i bez problemów. Zapakowane jak trzeba, wszystkie zeszyty w oddzielnych foliach i z tekturką, a także dorzuca czasem gratisy do zamówienia.

Offline Murazor

« Odpowiedź #107 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 20:56:37 »
A czym różni się sprzedaż na lokalne od allegro?
Jezeli dobrze pamietam to juz niedlugo oferty z lokalnie nie beda widoczne w glownym serwisie.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #108 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 21:35:29 »
Gdyby Allegro dobrze ogarniało sprawy od strony prawnej, to nie dostawałoby regularnie kar od UOKiK-u :)
A to być może, nie jestem w temacie.

Offline Koalar

« Odpowiedź #109 dnia: So, 30 Listopad 2024, 00:35:23 »
Wszedłem na Allegro i był tam dzwoneczek, że dostałem jakiś kupon 20 zł za zakupy za min. 300 zł. Może kogoś to interesuje i też taki dostał na jakieś konto (potrzebny Smart):
https://allegro.pl/zobacz/kupon-na-black-week
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline perek82

« Odpowiedź #110 dnia: Dzisiaj o 13:44:52 »
Taki temat: sprzedaję coś na allegro lokalnie. Kupujący wybiera paczkomat InPost. Przygotowuję paczkę, wybieram rozmiar, bez etykiety. Taka paczka nie pojawia mi się w apce InPost. Żeby ją nadać muszę wystukiwać kod nadania.
A pamiętam, że jeszcze niedawno poprzez apke inpostu otwierałem szufladę zdalnie. To ja coś popsułem, czy to tak poprawiono funkcjonalności?
Achtung Zelig! **
Drakula ***
Imię róży (1) **
Akira (1-6) **
Kroniki ze Stambułu (1) ***

Offline xanar

« Odpowiedź #111 dnia: Dzisiaj o 14:04:25 »
Na olx jest tak, że jak wybierzesz nadaj bez etykiety to się pojawia w aplikacji a jak wybierzesz wydrukuj etykietę to się pojawia dopiero jak wrzucisz do paczkomatu.
Jak macie możliwość to drukujcie te etykiety i przyklejajcie na paczce, bo raz mi się zdarzyło, że bez tej etykiety sobie ta paczka jeździła bez celu po kraju i wyczytałem, że nie tylko mi.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Cypher

« Odpowiedź #112 dnia: Dzisiaj o 15:06:52 »
W oddziale chyba drukują etykietę tymczasową i naklejają na ten (obok) kod.
Paczkę da się zidentyfikować po numerze paczki i tym dziewięciocyfrowym kodzie, jak jeżdziła na samym kodzie, to wg. mnie ktoś się pomylił przepisując kod.
Ja wolę wysyłać właśnie na tym kodzie inpost, mi ostatnio zamiast paczkomatu zaplikowali apkomat. Ta debilna maszyna połowy paczek nie potrafi ocenić z etykiety czy paczka jest w paczkomacie czy nie. Miałem już dwie reklamacje, że paczka zginęła.
Jak wysyłam jak perek82 z kodem, to otwieram apkomat zdalnie z apki, paczkę do skrytki i klikam nadaj paczkę w apce i załatwione.
Pisałem do allegro z tym, że po aukcji, nie ma przesyłki w apce, tylko pojawia się póżniej, gdy już w paczkomacie. Jakiś gość odpisał, że przekaże pytanie do odpowiedniego działu i tyle go widzieli. Nie przeszkadzało im póżniej, napisać o opinię jak bardzo mi pomogli, z chęcią się zgodziłem i konkretnie wyładowałem, ale to przecież i tak dla nich nic nie znaczy...