Autor Wątek: Allegro  (Przeczytany 35248 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NuoLab

Odp: Allegro
« Odpowiedź #45 dnia: Śr, 31 Styczeń 2024, 20:04:56 »
Ciekawa opcja, szkoda tylko że pokazuje mi rzeczy których nie kupowałem i w dodatku zaniża ceny

Offline komiks

« Odpowiedź #46 dnia: Śr, 31 Styczeń 2024, 21:11:53 »
Obok każdego produktu jest podane kiedy to kupowałeś, też tak mam, że data zakupu się zgadza, ale w Moje zakupy jest podpięty inny produkt niż był zakupiony.

Co do cen, to właśnie jest ciekawe, bo jak rozumiem, tam jest jakiś algorytm, więc pewnie nie bierze pod uwagę "unikatowości" dlatego zażartowałem sobie, że jest to pomocne dla osób, które wystawiają te "unikaty" jak wiadomo po mocno zawyżonych cenach.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Koalar

« Odpowiedź #47 dnia: Nd, 31 Marzec 2024, 01:27:12 »
Jest teraz na Allegro promocja, że za aktywację Allegro Pay jest kupon na 100 zł. Chyba dla wybranych użytkowników, choć reklama mi się wyświetliła na głównej stronie Onetu:
https://tpc.googlesyndication.com/simgad/2794267015734872080?
Po zalogowaniu ta promocja powinna być widoczna na tej stronie (jak nie jest, to raczej nie dla was):
https://allegro.pl/metody-platnosci/allegro-pay
Regulamin:
https://allegro.pl/regulaminy/regulamin-promocji-kupony-z-allegro-pay-w-okresie-13-03-2024-r-31-03-2024-r-9g0O3BkwqSA
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline komiks

« Odpowiedź #48 dnia: Pn, 10 Czerwiec 2024, 13:40:59 »
Kilkadziesiąt ofert, od różnych sprzedawców, którzy mają ustawiony język afrykanerski, ktoś wie, o co chodzi?

Offline Piterrini

« Odpowiedź #49 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 16:08:21 »
Przypuszczam że standardowo - Allegro wymaga wybrania języka dla wystawianego komiksu, więc jest wybrany :P
Wszystkie oferty mają być dopasowane do istniejącego produktu, jak nie da się dopasować to trzeba "stworzyć" i dodać do "katalogu" uzupełniając wszystkie informacje... Komiks za 10 czy 20zł, minus prowizja, minus materiały i czas na pakowanie i wysyłkę to ledwo cokolwiek na plusie z takiego pozbycia się rzeczy... Masz odpowiedź dlaczego jak Allegro każe wybrać coś z listy rozwijanej to ludzie klikają losowo...

Offline komiks

« Odpowiedź #50 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 18:31:54 »
Jeśli wystawiasz produkt, który jest w katalogu, to nie musisz uzupełniać języka, bo już wszystkie dane są uzupełnione. To, że produkty z językiem afrykanerskim pochodzą z katalogu (większość z nich), to widać jak się wejdzie na ofertę. Więc ktoś wystawił produkt z katalogu i celowo zmienił język z polskiego, na afrykanerski.

Offline Koalar

« Odpowiedź #51 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 19:00:32 »
Dziwna sprawa. Może jakiś błąd Allegro, że mimo przypisanego do produktu języka wystawiający musi wybrać język i wtedy bierze pierwszy z brzegu (afrykanerski jest pierwszy na liście). Możesz napisać do nich, czemu tyle produktów ma podany błędny język, ale tam w kontakcie pracuje tyle nieogarów, że aż głowa boli. A samo Allegro od dawna ma na wiele rzeczy wyjebongo, bo jest praktycznie monopolistą, a i tak prowizje lecą, więc po co się starać?
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline JanJ

« Odpowiedź #52 dnia: Pt, 21 Czerwiec 2024, 11:54:16 »
Allegro od lipca dostosowuje się do tych nowych regulacji - sprzedasz w ciągu roku więcej niż 30 reczy lub za ponad 2 tys EUR i zgłasza Cię do US. Ciekawe jak szybko będą ciąć te limity.

Offline starcek

« Odpowiedź #53 dnia: Pt, 21 Czerwiec 2024, 12:48:53 »
I pamietać należy, że ta wdrożona dyrektywa unijna działa wstecz - za rok 2023 też powinni udostępnić dane. Ach te ogólnoświatowe trendy - w Stanach od paru lat też mają podobne rozwiązanie.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline komiks

« Odpowiedź #54 dnia: Pt, 21 Czerwiec 2024, 13:08:50 »
To jeszcze nic, w Kanadzie chcą zalegalizować karanie za przestępstwa z przyszłości, oczywiście prawo miałoby działać wstecz :P

Offline parsom

« Odpowiedź #55 dnia: Pt, 21 Czerwiec 2024, 13:21:05 »
O, dej pan linka do tej Kanady, lubię poczytać o takich odpałach.

Offline eyesore

« Odpowiedź #56 dnia: Pt, 21 Czerwiec 2024, 13:23:49 »
Ale z tego co czytam to jest od dochodu, czyli gnomki z US będą siedzieć na każdą sprzedażą i wyliczać ile zarobiłem (ciekawe jak policzą i im wyjedzie że jestem do tyłu względem tego ile zapłaciłem realnie, dopłaca mi)?  ;D Przecież to brzmi jak kolejna armia urzędasów do zatrudnienia.

Offline Teli

« Odpowiedź #57 dnia: Pt, 21 Czerwiec 2024, 13:40:43 »
Ale z tego co czytam to jest od dochodu, czyli gnomki z US będą siedzieć na każdą sprzedażą i wyliczać ile zarobiłem (ciekawe jak policzą i im wyjedzie że jestem do tyłu względem tego ile zapłaciłem realnie, dopłaca mi)?  ;D Przecież to brzmi jak kolejna armia urzędasów do zatrudnienia.

To zależy czy będą liczyć od okładkowej czy będziesz musiał przedstawić faktury zakupu z ostatnich 3 lat. A za tym pójdą pytania skąd Ty miałeś na to wszystko pieniążki. Przy okazji nawet się nie przyznawaj że jesteś do tył bo zaraz przyjdzie kara skarbowa za niegospodarność i generowanie straty.
Tak czy siak przydrożny zbój skarbowy ujebie wszystkich :)

Offline eyesore

« Odpowiedź #58 dnia: Pt, 21 Czerwiec 2024, 13:49:49 »
To zależy czy będą liczyć od okładkowej czy będziesz musiał przedstawić faktury zakupu z ostatnich 3 lat. A za tym pójdą pytania skąd Ty miałeś na to wszystko pieniążki. Przy okazji nawet się nie przyznawaj że jesteś do tył bo zaraz przyjdzie kara skarbowa za niegospodarność i generowanie straty.
Tak czy siak przydrożny zbój skarbowy ujebie wszystkich :)
Heh, na cześć rzeczy bez problemu mogę pokazać fv bo robiłem zakupy online ale co np. z zakupami z księgarni, no chyba nie ma przepisu żeby musiał trzymać kwitek nawet z tych aktualnych zakupów? Albo z książkami które kupiłem na allegro od kogoś innego?
Kasa idzie z wypłaty, no bo skąd  ::)

Online Murazor

« Odpowiedź #59 dnia: Pt, 21 Czerwiec 2024, 14:25:02 »
O, dej pan linka do tej Kanady, lubię poczytać o takich odpałach.

Nie wiem na ile to prawda, ale chyba o to chodzi link.
New law called the Online Harms Bill C-63, which will give police the power to retroactively search the Internet for ‘hate speech’ violations and arrest offenders, even if the offence occurred before the law existed.

chyba nie ma przepisu żeby musiał trzymać kwitek nawet z tych aktualnych zakupów
Oczywiscie, ale jak US przychodzi to Ty masz udowodnic, że jesteś niewinny. Chyba nie mylisz, ze oni mieliby Twoja wine udowadniac? Oni tylko oskarzaja, konta blokuja ;D
« Ostatnia zmiana: Pt, 21 Czerwiec 2024, 14:28:09 wysłana przez Murazor »