Autor Wątek: Sugestie na temat forum  (Przeczytany 364099 razy)

Offline komiks

Odp: Sugestie na temat forum
« Odpowiedź #2205 dnia: So, 01 Luty 2025, 13:38:53 »
Mechanizm forum umożliwia blokowanie użytkowników, wiadomości zablokowanej osoby są wtedy ukryte.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #2206 dnia: So, 01 Luty 2025, 14:25:56 »
Ale blokowanie osoby to tylko półśrodek. Ktoś się znajdzie i zacytuje, ktoś odpowie, nakręci się gównoburza.
Blokowanie to metoda poprawy samopoczucia jednostki blokującej, a nam chodzi o poprawę komfortu całej społeczności. Możliwe, że nadszedł czas nad dyskusją o usunięciu użytkowników, może nawet na głosowanie. Ale nie powinno być ono wiążące. Ostateczną decyzję podejmuje Administrator.

Wszyscy zaakceptowaliśmy taki regulamin.

Offline komiks

« Odpowiedź #2207 dnia: So, 01 Luty 2025, 15:00:52 »
Blokowanie to metoda poprawy samopoczucia jednostki blokującej, a nam chodzi o poprawę komfortu całej społeczności.

Według mnie jest dokładnie odwrotnie niż piszesz.
Wywalanie kogoś z forum, to jest właśnie poprawienie własnego samopoczucia.
Tymczasem rozwiązaniem - nie idealnym, ale tanim - jest po prostu zablokowanie i nie czytanie czyiś komentarzy.

Piszesz o poprawie komfortu całej społeczności - ja nie mam problemu z żadną osobą na tym forum. I patrząc na liczbę aktywnych użytkowników forum (w stopce), a następnie na liczbę osób narzekających, to pisanie o "całej społeczności" jest mocno na wyrost.
Wszelkie głosowania albo naciski na moderację skończą się kółkiem wzajemnej adoracji, gdzie każdy kto nie chce podporządkować kilkorgu najaktywniejszym użytkownikom, będzie karany albo wyrzucany.

Offline Murazor

« Odpowiedź #2208 dnia: Pt, 21 Luty 2025, 10:55:50 »
Czy mozna dorzucic do forum taki ficzer?

Ładowanie obrazka bezposrednio z posta. Hostowany bedzie na postimages. Jedyny minus jaki wyczytalem to fakt, ze postimages moze usuwac obrazy po okolo 2 miesiacach jezeli nie sa wyswietlane/uzywane.

Podbije po raz (chyba) trzeci. Z instrukcji wynika, ze trzeba kliknac pare razy i mozna by testowac 8)

W marcu minie 9 miesiecy od daty propozycji, moglo by sie juz "urodzic".
« Ostatnia zmiana: Pt, 21 Luty 2025, 10:58:41 wysłana przez Murazor »

Offline Mateusz

« Odpowiedź #2209 dnia: Pt, 21 Luty 2025, 11:13:42 »
Dobrze, że podbijasz, bo wyleciało mi z głowy. Zbadam temat i powinno się pojawić na dniach.
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #2210 dnia: So, 22 Luty 2025, 19:31:05 »
Mam pytanie do adminów. Z forum korzystam przez Tapatalka, dzięki za jego obsługę. Ale brakuje jednej funkcjonalności - nie da się polubić posta, ani nie wyświetlają się lajki. Obsługuje to wtyczka gryząca się z Tapatalkiem, czy może da się coś z tym zrobić? Z góry dzięki za samo sprawdzenie, z Tapatalka korzysta pewnie mały procent użytkowników, więc to niszowy problem.