Autor Wątek: Sugestie na temat forum  (Przeczytany 327719 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PJP

Odp: Sugestie na temat forum
« Odpowiedź #2040 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 08:09:36 »
Z tego co kojarzę bywały sytuacje, że po edytowaniu można było dyskutować z niczym czy wielką gadającą kropką i temat robił się kompletnie nieczytelny.

Offline Murazor

« Odpowiedź #2041 dnia: Wt, 09 Lipiec 2024, 20:54:24 »
Czy mozna dorzucic do forum taki ficzer?

Ładowanie obrazka bezposrednio z posta. Hostowany bedzie na postimages. Jedyny minus jaki wyczytalem to fakt, ze postimages moze usuwac obrazy po okolo 2 miesiacach jezeli nie sa wyswietlane/uzywane.

« Ostatnia zmiana: Wt, 09 Lipiec 2024, 21:14:24 wysłana przez Murazor »

Offline Mateusz

« Odpowiedź #2042 dnia: Śr, 10 Lipiec 2024, 12:44:36 »
Zobaczymy, co i jak z tą wtyczką i można włączyć, ale no problem z tymi hostingami jest taki, że prędzej czy później usuwają zdjęcia.
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2043 dnia: Śr, 10 Lipiec 2024, 13:18:33 »
To raczej standardowy problem. W temacie Sanockiego Dnia Komiksu 2023 połowa zdjęć z hosta Imgbb już nie działa.

Offline Leyek

« Odpowiedź #2044 dnia: Śr, 10 Lipiec 2024, 13:41:20 »
Na postimg.cc (czyli tym z powyższej wtyczki, teraz chyba jest jakiś prostszy adres, ja przyzwyczaiłem się do starego) nie usuwają jeśli wrzuci się je "z ręki" i zaznaczy opcję, że nie mają ograniczenia czasowego (jest to chyba nawet domyślna opcja).

Offline Murazor

« Odpowiedź #2045 dnia: Śr, 10 Lipiec 2024, 13:54:03 »
Prawie kazdy serwis usuwa juz po jakims czasie lub nieaktywnosci, ale i tak wrzucamy, a byloby prosciej :)

Offline Leyek

« Odpowiedź #2046 dnia: Śr, 10 Lipiec 2024, 15:03:21 »
Prawie kazdy serwis usuwa juz po jakims czasie lub nieaktywnosci, ale i tak wrzucamy, a byloby prosciej :)

Jw. postimg nie usuwa. Ostatnio szukałem jakiejś rzeczy co wrzucałem jeszcze na forum gildii (czyli ponad 5 lat temu)  i bez problemu fotka była dalej dostępna.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #2047 dnia: Śr, 10 Lipiec 2024, 17:49:07 »
Mi imgbb też nie usuwa.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2048 dnia: Śr, 10 Lipiec 2024, 18:02:30 »
To raczej standardowy problem. W temacie Sanockiego Dnia Komiksu 2023 połowa zdjęć z hosta Imgbb już nie działa.

Znowu pojawiły się zdjęcia. Czyli musiał być jakiś problem z dostępnością serwera, albo jakaś migracja danych. Chyba trzeba moją poprzednią wypowiedź anulować :D.

W każdym razie uważam, że ten pomysł z wtyczką postimg to dobra rzecz, bo często można spotkać opinię, że ktoś poległ na wstawianiu zdjęć na forum.

Offline PJP

« Odpowiedź #2049 dnia: Śr, 17 Lipiec 2024, 08:59:12 »
W każdym razie uważam, że ten pomysł z wtyczką postimg to dobra rzecz, bo często można spotkać opinię, że ktoś poległ na wstawianiu zdjęć na forum
To na pewno ułatwi.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2050 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 12:13:18 »
Ja bym prosił, żeby dyskusję o feminatywach i złym tłumaczeniu Egmontu "Zimowego Żołnierza", przenieść do tematu o tłumaczeniach. Koledzy się zapalili do offtopu i natrzaskali masę stron off topu w temacie o Klasyce Marvela.

« Odpowiedź #2051 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 12:20:20 »
  To nie jest śmieszne, to zwykła bezczelność.

Offline xanar

« Odpowiedź #2052 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 12:25:45 »
Ja to nie wiem czy on to specjalnie robi, czy to może coś innego, np. nie zdaje sobie z tego sprawy (delikatnie mówiąc).
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2053 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 17:07:58 »
Rozmowa o tłumaczeniu komiksu z serii "Klasyka Marvela" w wątku "Klasyka Marvela" to offtopic, ale wpieprzanie wszędzie fotek WKKM już spoko xD

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2054 dnia: So, 17 Sierpień 2024, 20:10:45 »
Tak, bo takie fotki pokazują, że Egmont wydaje dużo dubli. Mi też zazgrzytało słowo "cyborżka", ale poza tym Zimowy Żołnierz to bardzo dobry, premierowy komiks. I zamiast o nim dyskutować, skupiono się na didaskaliach.

Zresztą - to była tylko sugestia. Mateusz decyduje.