Autor Wątek: Problemy techniczne  (Przeczytany 6058 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szekak

Problemy techniczne
« dnia: Pn, 04 Październik 2021, 10:37:02 »
Mam problem, od kilku dni nie dziala mi na kompie forum, przegladarka Chrome. Na telefonie dziala normalnie, wyczyscilem pamiec przegladarki, ciasteczka, wylaczylem program antiwirusowy, nic nie pomaglo, nie laduje strony. Czy mial/ma ktos taki problem? Sprawa jest pilna, bo przeciez trzeba wrysy wrzucic. :D
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Murazor

Odp: Problemy techniczne
« Odpowiedź #1 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 10:47:29 »
Spróbuj w incognito, jeżeli tam nie ruszy to spróbuj inną przeglądarkę. Jeżeli zadziała w incognito lub innej przeglądarce to będzie wiadomo, że coś na Chromie masz zainstalowane/dodane.
« Ostatnia zmiana: Pn, 04 Październik 2021, 10:49:06 wysłana przez Murazor »

Offline Mateusz

Odp: Problemy techniczne
« Odpowiedź #2 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 10:50:54 »
A jak na innych przeglądarkach? Jaki to dokładnie błąd? Najlepiej wrzuć screenshota. Na telefonie wchodzisz łącząc się z tym samym routerem co na komputerze?
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline Szekak

Odp: Problemy techniczne
« Odpowiedź #3 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 10:57:04 »
Screeny wrzuce pozniej i sprawdze inne przegladarki, bo teraz musze wychodzic, na tel wchodze bedac podlaczonym do tego samego routera. Dzieki za uwage!
Piękno jest w oczach patrzącego.

Online donT

Odp: Problemy techniczne
« Odpowiedź #4 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 14:53:39 »
Zrób reset przeglądarki.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Szekak

Odp: Problemy techniczne
« Odpowiedź #5 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 16:09:27 »
Zrobilem reset, nic nie dal, z firefoxa sie otwiera, z IE sie nie otwiera, w trybie incognito rowniez sie nie otwiera. xD

« Ostatnia zmiana: Pn, 04 Październik 2021, 16:13:18 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline OokamiG

Odp: Problemy techniczne
« Odpowiedź #6 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 16:10:53 »
Masz adblocka?

Offline Szekak

Odp: Problemy techniczne
« Odpowiedź #7 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 16:15:07 »
Nie chyba, mam tylko Avasta, nawet jak go wylaczam to dalej nie laduje.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline PJP

Odp: Problemy techniczne
« Odpowiedź #8 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 16:47:08 »
Od kilku dni na jednym z komputerów (Win7) miałem i mam problem z certyfikatem na forum. Firefox bezproblemowo bo ma własne, ale już Edge i Opera krzyczą.
https://www.telepolis.pl/wiadomosci/sprzet/lets-encrypt-certyfikat-tls

Offline Szekak

Odp: Problemy techniczne
« Odpowiedź #9 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 16:49:13 »
O widzisz, ja mam siodemke wlasnie.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Mateusz

Odp: Problemy techniczne
« Odpowiedź #10 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 18:14:22 »
Sprawdź jeszcze, czy nie masz czasem ustawionych jakichś DNSów:
https://tvkhajnowka.pl/78-nieprzypisane/194-konfiguracja-polaczenia-sieciowego-w-komputerze

I sprawdź też ustawienie proxy (czwarty punkt na tej stronie):
https://www-arch.polsl.pl/pomoc/proxy/Strony/faq-serwerproxy3.aspx

Sprawdziliśmy forum u siebie na Windows 7 na Chrome i nie ma błędu.
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami


Offline Eyeless

Odp: Problemy techniczne
« Odpowiedź #12 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 21:09:04 »
Problem wynika z wygaśnięcia  root certyfikatu DST Root CA X3 w dn 30.09, który wcześniej uwierzytelnial cały łańcuch certyfikatów LetsEncrypt. Pomimo, że teraz jest on zbędny to na starszych systemach Windows czy Linux, które nie podlegają już aktualizacjom nie został usunięty i robi najzwyczajniej problem. Najłatwiej rozwiązać temat usuwając ten cert z systemu.

Offline PJP

Odp: Problemy techniczne
« Odpowiedź #13 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 22:54:54 »
Pousuwałem te certyfikaty R3 w opcjach internetowych, wyczyściłem bufor SSL i nic. Znalazłem dwa programiki ale nie wiem czy się nadadzą: DigiCert https://www.digicert.com/support/tools/certificate-utility-for-windows i https://asher.tools/root-certificate-updater
Zerknąłem na: https://www.stephenwagner.com/2021/09/30/sophos-dst-root-ca-x3-expiration-problems-fix/
Ciągle to samo.
EDIT:
Sposób z ostatniego linku zadziałał, z tym, że trzeba było wsadzić te nowe certyfikaty do zaufanych, nie do pośrednich.
« Ostatnia zmiana: Pn, 04 Październik 2021, 23:21:00 wysłana przez PJP »

Offline Szekak

Odp: Problemy techniczne
« Odpowiedź #14 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 23:26:37 »
Super, jutro jak bede mial chwile to sprawdze czy i u mnie da rade.
Piękno jest w oczach patrzącego.