1. A gdzie jest ta sonda, bo ja nie widziałem?
Po 2. W jaki sposób wydzielenie UM i UDC do odrębnych działów utożsamiłeś z zakazem pisania o trykotach?
Jasne, tylko tu proporcje są zupełnie odczapiste, na jeden post o np. frankofonach czy śp. Vertigo przypada z 15 o trykociarzach.
Inna rzecz, że czasami, ale czasami!, zaglądam np. do wątku WKKM i też wolę, że mam tam sam Marvel, bez DC, bez frankofonów itd. Ba, przez to ułożenie pewnie częściej odwiedzam wątek WKKM, niż wątek Egmontu.
Przecież nie pisałem o żadnym zakazie.
No jest przepaść między jednym a drugim. Analogicznie w komiksie europejskim jest 5 tysięcy postów, amerykańskim 20 parę tysięcy. Co prawda jest tam też Image, Vertigo, Dark Horse, ale i tak ogromna część postów to tam sh. Same tematy Batmana i X-men łącznie to gdzieś 70% postów forum komiksów europejskich. To jasno pokazuje co góruje.
Nie było demokratycznego głosowania, ale są proporcje na forum, które jasno to obrazują jw.
Ludzie mogą potykać się w zbiorczym temacie Egmontu o temat 300 kryzysów DC i 200 eventów Marvela, ale też sh Alana Moore'a, Gartha Ennisa, Granta Morrisona , Warrena Ellisa.
Ja tutaj jakiejś szkody na psychice miłośników europejskiego komiksu nie widzę. No ale ja może patrzę za bardzo przez pryzmat osoby, która nie zamyka się w obrębie jednego gatunku komiksu.