Autor Wątek: KOMIKSpec to super forum! poważnie!  (Przeczytany 10593 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nawimar III

Odp: KOMIKSpec to super forum! poważnie!
« Odpowiedź #15 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 18:27:25 »
Turucorpie, są jeszcze dwa ,,przedstawienia"; ale starzejące się niunie od administratorki na KGBLT+ jeszcze w swojej ,,bystrości" się nie zorientowały 😄 Podziwianie ich zdezoriontowania przy równoczesnej łatwości ich wkręcania to ubaw sam w sobie 😎 Choć uczciwie przyznaję, że przewidywalność koncentrującej się tam ,,społeczności" sprawiła, że od dość dawna bywam tam coraz mniej.

Offline LukCook

« Odpowiedź #16 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 18:30:06 »
 :) osobiście to jestem negatywnie nastawiony do 'AI' narzędzi bo nie ma to nic wspólnego z AI. Ranking 'trolli' to potwierdza, 'AI' obecnie to lepsza wyszukiwarka internetowa. Trollowy ranking totalnie nie trafiony, żaden z wymienionych nie dorasta do pięt niektórym personom na forum  ;D

« Odpowiedź #17 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 18:38:33 »
  Ale nędza, obawy przed Skynetem są mocno przesadzone.

Offline Xmen

« Odpowiedź #18 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 19:24:43 »
Nie wycinaja czego popadnie, tylko ciebie wycinają dosyć regularnie.
@turucorp chełpisz się że jesteś nieanonimowy, dlaczego więc nie zmienisz nicka na Marek Turek? Wiele osób miałoby obraz tego, jak bardzo fajnymi osobami potrafią być rodzimi twórcy :)
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #19 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 19:57:43 »
  Nie zadawaj gwiazdorowi niewygodnych pytań, bo się i przy wygodnych potrafi pogubić.

Offline turucorp

« Odpowiedź #20 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 21:05:04 »
@turucorp chełpisz się że jesteś nieanonimowy, dlaczego więc nie zmienisz nicka na Marek Turek? Wiele osób miałoby obraz tego, jak bardzo fajnymi osobami potrafią być rodzimi twórcy :)
„szanowny” użytkowniku forum, czy ty właśnie mi zasugerowałeś, że powinienem sobie zmienić pseudonim na „Marek Turek”? Mam wrażenie, że nie do końca ogarniasz znaczenie słów, których używasz :O
Dobra, będę miły i spróbuję łopatologicznie: nick, czyli nickname to po polsku przezwisko, pseudonim, alias etc., jak ci się udało to skleić z podaniem imienia i nazwiska to już tylko chyba najstarsi pracownicy wywiadu są w stanie wyjaśnić.
Ale… tak się składa, że ten nick jest starszy niż niektórzy użytkownicy specforum, jest przeze mnie użytkowany od pierwszego forum komiksowego, na którym się zarejestrowałem, miałem na niego dwa adresy mailowe (jeden chyba nawet jeszcze działa), drugoobiegowe wydawnictwo, stronę autorską i dwa blogi (w tym jeden wciąż aktywny), rzekłbym, że nie tylko jestem z nim jednoznacznie kojarzony, ale jest to moja świecka tradycja.
Wiesz, taka tradycja, że jak zabierzesz mi tego nicka, to będziesz mi musiał oddać swój rower.

Nie zadawaj gwiazdorowi niewygodnych pytań, bo się i przy wygodnych potrafi pogubić.
Ziom, o pogubieniu się mówimy, kiedy koleś, który wychował się na Fugazi i Rollinsie, wyrasta na anonimowego hejtera na jakimś forum komiksowym. Co w twoim życiu poszło nie tak? Zadawałeś sobie kiedykolwiek to pytanie?
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Pan M

« Odpowiedź #21 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 21:33:49 »
Ale ten chatgp to jest jednak miernota. Harlequinka? Osoba, która ma 60 postów i po prostu sobie pisz na swój własny sposób Gdzie tam jej do do gwiazdora w postaci turu czy pewnego miłośnika gadów..

Swoją drogą, Żwirek założył ironiczny temat a pan na literkę T kręci dramę w totalnie niezrozumiałym dla mnie już kontekście kręci dramę. Uzależnienie od dram? Trolling? Obsesja?  ::)

Offline turucorp

« Odpowiedź #22 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 21:56:06 »
Swoją drogą, Żwirek założył ironiczny temat a pan na literkę T kręci dramę w totalnie niezrozumiałym dla mnie już kontekście kręci dramę. Uzależnienie od dram? Trolling? Obsesja?  ::)

Jaką znowu „dramę”? Ja tylko delikatnie stuknąłem w stół i wszystkie forumowe „nożyczki” się odezwały, parafrazując klasyka „ja tylko pociągnął”.
Obsesję @Zwirka na punkcie AI ciężko zakwalifikować w kategorii „ironiczny temat”, szczególnie, że to nie jest jedyne miejsce na forum, w którym wyraża on swój entuzjazm dla tej technologii, a ja cały czas mam z tyłu głowy, że on naprawdę wierzy np., że w piekle jest ten garnek z gotującym się olejem, który czeka na moje przybycie. Ludzi, tak postrzegających „życie pozagrobowe” traktuję z dużą dozą ostrożności, bo ciężko ustalić, co jest dla nich żartem.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

« Odpowiedź #23 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 22:58:27 »
  Nie chowałem się na Fugazi i Henrym Rollinsie i nie jestem hejterem, ale jeżeli miałbym wybierać to wolałbym bym być anonimowym internetowym hejterem niż żywym, chodzącym memem. Wchodzisz tutaj, stukasz w stół, łapiesz bana, później wracasz, żalisz się że cię wycina spisek z udziałem moderacji, chwila przerwy i historia zaczyna się od nowa i właściwie nikt łącznie z twoimi fanami tutaj, którzy już wiedzą że jesteś obciachowy nie wie o co ci człowieku chodzi. Małpa z dżungli szybciej by ten schemat zrozumiała. No, ale jest w tym wszystkim i plus, zawsze to trochę rozrywki.

Offline komiks

« Odpowiedź #24 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 23:05:18 »
a ja cały czas mam z tyłu głowy, że on naprawdę wierzy np., że w piekle jest ten garnek z gotującym się olejem, który czeka na moje przybycie.
Smołą nie olejem jak już.

Poza tym, jeśli ja mam obsesję na punkcie AI to Ty masz obsesję na punkcie anonimowości.
Mam dla Ciebie rozwiązanie, wpis do stopki:

Nazywam się [imię nazwisko], nie jestem anonimowy, nie bądź i Ty!

Będziesz w ten sposób uczciwy i może inni pójdą za Twoim przykładem.
Dziękuję, że mogłem pomóc :)
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline turucorp

« Odpowiedź #25 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 23:35:15 »
Małpa z dżungli szybciej by ten schemat zrozumiała.

W tych kilku wpisach zdążyłeś już kilkukrotnie przekroczyć granicę kulturalnej i zgodnej z regulaminem forum konwersacji, ale mam oczywiście pełną świadomość, że moderacji forum to „umknie”. W końcu to takie fajne i otwarte na wszystkich forum, w dodatku rewelacyjnie moderowane XD
To miło, że przy okazji wykreowałeś się na rzecznika prasowego użytkowników specforum, jesteś chyba pierwszym w historii polskiego komiksowa anonimowym rzecznikiem prasowym ludzi, których nikt o zdanie nie pytał.
I masz rację w jednym, zawsze to trochę „rozrywki”, chociaż w twoim wykonaniu, niestety wątpliwej jakości :(

Smołą nie olejem jak już.

Poza tym, jeśli ja mam obsesję na punkcie AI to Ty masz obsesję na punkcie anonimowości.
Mam dla Ciebie rozwiązanie, wpis do stopki:

Nazywam się [imię nazwisko], nie jestem anonimowy, nie bądź i Ty!

Będziesz w ten sposób uczciwy i może inni pójdą za Twoim przykładem.
Dziękuję, że mogłem pomóc :)

Widzę, że masz ten sam problem z rozumieniem czytanego tekstu co @Xmen?
No cóż, wybacz, ale nic na to nie poradzę. Musisz sam nad tym popracować.
Przy okazji, zarzucasz mi „nieuczciwość”? Już fakt grożenia mi mękami piekielnymi, powinien być potraktowany przez moderację jako złamanie regulaminu, a teraz dokładasz do tego jeszcze takie rzeczy? Oj…   :o
Gwoli ścisłości, nie mam problemu z anonimowością, mam problem z prostackim, aroganckim hejtem, który na tym forum jest możliwy dzięki anonimowości użytkowników i spolegliwej bezradności moderacji.
To duża różnica, ale mając na uwadze to o czym wspomniałem w pierwszym zdaniu, mam świadomość, że jej nie ogarniesz. Ale zawsze możesz spytać AI, może ci wytłumaczy ;)

Offline Xmen

« Odpowiedź #26 dnia: So, 08 Czerwiec 2024, 00:22:55 »
Warto wspomnieć że żali się nie tylko na spisek moderacji, ale też na forumowiczów bo wolą Marvela, nie doceniają polskich wybitnych twórców ::), i od czasu do czasu na to, że musi dojeżdżać na festiwale komiksowe na swój koszt, w dodatku po nocy w fabryce.
Docencie, czym byłby festiwale bez Marka Turka.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline komiks

« Odpowiedź #27 dnia: So, 08 Czerwiec 2024, 00:24:39 »
Turu, to było już omawiane, że brak anonimowości wcale nie rozwiązuje problemu hejtu, ludzi to nie hamuje, co widać po wielu przykładach z życia publicznego, po te zamknięte grupy na FB, gdzie ludzie piszą takie rzeczy, że gdyby brać to na poważnie, to powinna ich ścigać prokuratura. Piszą to pod swoimi nazwiskami.

Widzę, że Cię to piekło zbolało, tamte posty zostały skasowane przez moderację, a ja nie decydują o tym co jest kasowane, a tym bardziej kto pójdzie do piekła, więc wyluzuj. Jestem pewien, że zostaniesz sprawiedliwie potraktowany, przynajmniej na sądzie ostatecznym.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Castiglione

« Odpowiedź #28 dnia: So, 08 Czerwiec 2024, 00:27:57 »
Proszę, chatgpt:

Gdyby sztuczna inteligencja była mądra, nie pisałaby, kto na forum pisze z humorem, a z honorem.

Offline turucorp

« Odpowiedź #29 dnia: So, 08 Czerwiec 2024, 01:13:19 »
Warto wspomnieć że żali się nie tylko na spisek moderacji, ale też na forumowiczów bo wolą Marvela, nie doceniają polskich wybitnych twórców ::), i od czasu do czasu na to, że musi dojeżdżać na festiwale komiksowe na swój koszt, w dodatku po nocy w fabryce.
Docencie, czym byłby festiwale bez Marka Turka.

Zastanawiam się, czy te Twoje nieudolne kłamstwa to rzeczywiście wynik braku umiejętności czytania ze zrozumieniem, czy (mimo wszystko) nieudolna, ale celowa zagrywka.
Założę, że brak umiejętności rozumienia czytanego tekstu i (kolejny raz) spróbuję łopatologicznie (może kiedyś dotrze?):
-nie ma mowy o „spisku moderacji”, jest zwykła nieudolność i opieszałość moderacji, bez żadnych dodatkowo przyszytych „teorii spiskowych”.
-nic nie mam i nigdy nie miałem do ludzi czytających komiksy z Marvela, niestety niektórzy z nich dostają czasami dziwnego „wiatru w żagle” i zaczynają się wypowiadać o komiksach, które stanowią dla nich terra incognita.
Tak, w tym roku dotarłem na KW ponownie prosto z nocki i za własną, ciężko zarobioną w fabryce kasę, jedynym „profitem”, który uzyskałem od orgów była butelka wody (gazowanej), która wystarczyła mi na godzinę przy stoliku z autografami i godzinę spotkania autorskiego. To z mojej strony sucha informacja, nie jakieś żale czy „gwiazdorskie wymogi”. Zwyczajnie piszę, jak wygląda „praca” po drugiej stronie stolika. Jeśli dla ciebie to jakiś pretekst do hejtowania mojej skromnej osoby, to chyba wciąż mamy spory problem? Przypomnę ci jedynie, że już conajmniej raz zawędrowałeś w obszary nie tylko naruszające regulamin forum, ale jednoznacznie ujęte w Kodeksie Karnym. Mam nadzieję, że tym razem wykażesz się minimalnie większym rozsądkiem.

Turu, to było już omawiane, że brak anonimowości wcale nie rozwiązuje problemu hejtu, ludzi to nie hamuje, co widać po wielu przykładach z życia publicznego, po te zamknięte grupy na FB, gdzie ludzie piszą takie rzeczy, że gdyby brać to na poważnie, to powinna ich ścigać prokuratura. Piszą to pod swoimi nazwiskami.

Widzę, że Cię to piekło zbolało, tamte posty zostały skasowane przez moderację, a ja nie decydują o tym co jest kasowane, a tym bardziej kto pójdzie do piekła, więc wyluzuj. Jestem pewien, że zostaniesz sprawiedliwie potraktowany, przynajmniej na sądzie ostatecznym.

Nadal nie rozumiesz, nic mi do anonimowości, którą gwarantuje regulamin forum. Uważam jedynie (wiem, że to dosyć naiwne), że tę anonimowość na tym, konkretnym forum, wielu traktuje jak automatyczne zezwolenie na odstawianie cyrku, na który nigdy nie pozwoliliby sobie w realnym świecie. Po co mi czyjeś dane osobowe? Kompletnie nie o to chodzi. Ale, skoro już ktoś zdecydował się tutaj „błysnąć” to niech będzie równie „błyskotliwy” w świecie materialnym. Chcesz być traktowany przeze mnie poważnie i z szacunkiem? To zachowuj się tak, jakbyś siedział przede mną i mówił mi to prosto w oczy. Nie interesuje mnie jak masz na imię czy nazwisko, ale oczekuję, że konwersacja na forum będzie się odbywać między cywilizowanymi ludźmi. Wymiana zdań z kimś, kto na maksa wykorzystuje fakt bycia anonimem i pozwala sobie na „dużo więcej”, nie jest rozmową. Jesteś w stanie jakoś sobie poukładać to co teraz staram ci się wytłumaczyć?

A tym „garnkiem z piekielnią smołą” się nie przejmuj, formalnie jestem katolikiem (z punktu widzenia KK), więc gdybym rzeczywiście identyfikował się z tą religią, to w sposób oczywisty mi groziłeś. Na twoje szczęście nie identyfikuję się, więc w tej kwestii luz.