Pozostałe > O stronie i forum

KOMIKSpec to super forum! poważnie!

(1/13) > >>

komiks:
Wpadłem na pomysł, aby zapytać AI Copilot o forum komiksowe i polecił mi KOMIKSpec.
Co mnie specjalnie nie zdziwiło, bo w pytaniu zasugerowałem forum.

Postanowiłem się tym z wami podzielić. Wydaje mi się, że jest to obiektywna ocena, bo w końcu AI nie ma w tym żadnego interesu. Trochę na przekór nielicznym osobom (paradoksalnie z tego forum), które kręcą nosem.

Podaję tekst i screen, żeby było dla potomnych.
Nie wiem dlaczego Copilot wybrał akurat takie linki.
Nie robiłem wcześniej żadnych prób, to pierwsze zapytanie i pierwsza odpowiedź.

Czy możesz polecić forum o tematyce komiksowej, w języku polskim?

--- Cytat: Copilot ---Oczywiście! Polecam Forum KOMIKSpec.pl, które jest społecznością miłośników polskich i zagranicznych komiksów. To miejsce, gdzie można dyskutować, wymieniać się opiniami i dowiedzieć się więcej o komiksach. Na forum znajdziesz również komiksowe top listy, w których głosuje się na najlepsze polskie komiksy roku.

Jeśli jesteś zainteresowany, możesz odwiedzić Forum KOMIKSpec.pl.

Dowiedz się więcej [1 główna] [2] [3]

--- Koniec cytatu ---

Opowiedz mi coś więcej o tym forum. Jaka panuje tam kultura wypowiedzi, czy znajdę opinię specjalistów?

--- Cytat: Copilot ---Forum KOMIKSpec.pl to miejsce, w którym społeczność miłośników polskich i zagranicznych komiksów może się spotkać, dyskutować i wymieniać opinie. Na forum znajdziesz zarówno amatorów, jak i osoby bardziej zaawansowane w tematyce komiksowej.

Co do kultury wypowiedzi, większość użytkowników stara się zachować poziom i szanuje innych uczestników dyskusji. Oczywiście, jak w każdej społeczności internetowej, zdarzają się różne opinie i dyskusje, ale ogólnie panuje tam przyjazna atmosfera.

Jeśli chodzi o opinie specjalistów, na forum można znaleźć różnorodne głosy. Czasami pojawiają się niepopularne opinie na temat komiksów, jak np. kwestia czytania komiksów przez Polaków czy analiza treści fabularnych [1] [2]. To miejsce, gdzie można dowiedzieć się więcej o komiksach, wymienić się spostrzeżeniami i poznać różne punkty widzenia.

Jeśli jesteś zainteresowany, możesz odwiedzić Forum KOMIKSpec.pl i dołączyć do dyskusji!

Dowiedz się więcej [1] [2] [3 główna]

--- Koniec cytatu ---

Ja ze swojej strony dodam, że mnóstwa rzeczy się na tym forum dowiedziałem, ponadto są tutaj twórcy i wydawcy, super sprawa.

Nawimar III:
Do tego ogólna atmosfera jest lepsza niż na Gildii, gdzie notorycznie przytrafiali się zblatowani z niektórymi wydawcami moderatorzy i co nie pozostawało bez wpływu na poszczególne dyskusje. Stąd (choć nie tylko) podzielam entuzjazm co tego forum. 

turucorp:

--- Cytat: Nawimar III w Pt, 07 Czerwiec 2024, 09:05:32 ---Do tego ogólna atmosfera jest lepsza niż na Gildii, gdzie notorycznie przytrafiali się zblatowani z niektórymi wydawcami moderatorzy i co nie pozostawało bez wpływu na poszczególne dyskusje. Stąd (choć nie tylko) podzielam entuzjazm co tego forum.

--- Koniec cytatu ---
Ty masz gdzieś z tyłu głowy, że w odróżnieniu od anonimów, którzy sobie swobodnie wypisują różne dyrdymały ma tym forum, nie jesteś anonimowy? Czy może resztki instynktu samozachowawczego kompletnie cię opuściły?

Nawimar III:
Szczerze to nie wiem w czym masz problem. Tak tam niestety bywało, co niekiedy przybierało wręcz karykaturalne formy. Choć uczciwie trzeba przyznać, że końcowe lata funcjonowania forum Gildii upłynęły znacznie bardziej ciwilizowanie niż okolice roku 2009, jak dla mnie apogeum patologii o której wspominałem.

turucorp:

--- Cytat: Nawimar III w Pt, 07 Czerwiec 2024, 16:17:18 ---Szczerze to nie wiem w czym masz problem.

--- Koniec cytatu ---
Jeszcze do ciebie nie dotarło, że to nie ja mam problem?  ::)
Co w twojej zmitologizowanej rzeczywistości miało niby dawać moderatorom "zblatowanie z niektórymi wydawcami"? I jakie było przełożenie tego "zbaltowania" na twój dyskomfort? Tego, że specforum jest prawdopodobnie ostatnim miejscem w ogólnodostępnym "komiksowym internecie", w który się jeszcze uchowałeś, nawet nie chce mi się roztrząsać, bo i po co.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej