Kurczę, też się chciałem wypowiedzieć, ale ubiegło mnie jakieś milion osób. Nie jestem najaktywniejszym użytkownikiem, więc może mam mniejsze prawo do kategorycznej wypowiedzi, ale czytam Was na bieżąco. Nie widzę powodu, żeby wracać, bo:
1. Założyciele KomikSpeca poświęcili sporo czasu i energii, żeby zrobić coś dla nas. Pochylili się chyba nad każdą zgłoszoną uwagą. Teraz mamy się od nich odwrócić?
2. Nie mam nic do moderatorów z Gildii, ale takich jak na KomikSpecu to ze świecą szukać. Aktywni, błyskawicznie wprowadzają usprawnienia w życie, mają za sobą staż na Filmożercach. Pewni ludzie, którzy nagle nie zamilkną z dnia na dzień.
3. Mielibyśmy wracać do miejsca, które nadal uniemożliwia rejestrację nowym osobom, ale jest już złożona obietnica, że kiedyś ją przywrócą? A teraz jeszcze można przeczytać, że osoba z uprawnieniami administratora nie może tego zrobić sama (to niezależne od niej). Ile rzeczy na KomikSpecu jest niezależnych od administratora?
4. Forum Gildii to trupiarnia: stare gildie, w których już nikt się nie wypowiada. Tutaj jest tylko komiksowo, a grzecznościowo dano nam możliwość wypowiedzenia się w kilku popularnych działach (np. Literatura).
Podpisuję się też pod tym, że przeceniamy archiwum Gildii. Przeczytałem na Gildii wiele starych tematów od pierwszego posta, wspaniała lektura, ale przecież nie będę wracał, żeby znowu się emocjonować, jak ktoś znalazł w 2005 w kiosku rzadki a pożądany komiks.
Największa bolączka to pozycja w internetowych wyszukiwarkach. Tutejsi moderatorzy mogliby podpowiedzieć, jak wypozycjonować niniejsze forum wyżej (pomaga chyba wstawianie linku do forum na swoim blogu, facebooku itp., ale pewien nie jestem).