Autor Wątek: T.E.L.I. - Tomiszcza Eleganckiej Literatury Ilustrowanej  (Przeczytany 11665 razy)

Offline Midar

Odp: T.E.L.I. - Tomiszcza Eleganckiej Literatury Ilustrowanej
« Odpowiedź #60 dnia: Wt, 10 Październik 2023, 18:19:50 »
Czekałem z zapartym tchem, kiedy to nastąpi i przyćmisz wszystko Vaderem i blankiem od Kasi😀. Zazdro i gratuluję raz jeszcze. Szczęściarz ze mnie, że miałem okazję popodziwiać te prace na żywo. Zapomniałem o Tanzillo, nie jestem pewien, czy on nie podoba mi się najbardziej z commission’ów. Ale chyba jednak Vader od Toulhoat, cholera ciężko się zdecydować.
« Ostatnia zmiana: Wt, 10 Październik 2023, 18:32:46 wysłana przez Midar »

Offline donT

« Odpowiedź #61 dnia: Wt, 10 Październik 2023, 18:40:16 »
Vader miazdzy cyce! Przekozacka robota. Gratulacje!
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Koora

« Odpowiedź #62 dnia: Wt, 10 Październik 2023, 21:48:04 »
Stałem za Tobą jak Ronan wyciągnął tego Vadera i mało z kapci nie wyskoczyłem ;D Fantastyczna praca!

Offline Midar

« Odpowiedź #63 dnia: Wt, 10 Październik 2023, 22:34:41 »
Stałem za Tobą jak Ronan wyciągnął tego Vadera i mało z kapci nie wyskoczyłem ;D Fantastyczna praca!
Byłeś w kapciach?

Offline nori

« Odpowiedź #64 dnia: Śr, 11 Październik 2023, 06:18:57 »
Teli szacunek, rewelacyjna opowieść, taka podbudowana mocno uczuciami, a do tego emanuje z niej swoista radość. Gratulacje ze zdobyczy, i jeszcze większe, że potrafisz z nich się tak cieszyć.
8studs blog o klockach LEGO, komiksach i filmach.

Offline Koora

« Odpowiedź #65 dnia: Śr, 11 Październik 2023, 08:13:37 »
Byłeś w kapciach?
Nie zauważyłeś? :)

Offline Arne

« Odpowiedź #66 dnia: Śr, 11 Październik 2023, 11:25:00 »
Zdobycze jak ta lala, Teli!
Nie piszę, że zazdroszczę, bo to byłaby nieprawda, ale po prostu cieszę się, że twoja kolekcja wzbogaciła się o takie dzieła 🤩

Offline death_bird

« Odpowiedź #67 dnia: Nd, 15 Październik 2023, 12:15:09 »
O do licha.  :o
Tak po prostu.  ;D
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #68 dnia: Nd, 15 Październik 2023, 17:21:50 »
To zdjęcie Vadera jest okropne... Nijak nie oddaje oryginalnej pracy. Co za szczęście, że mogłem ją podziwiać w realu! Między wrysami, a zleceniami w ogóle widać megaprzepaść. Gratulacje!

Offline Teli

« Odpowiedź #69 dnia: Nd, 15 Październik 2023, 23:00:38 »
Dzięki wszystkim za miłe słowa.
Jak zauważył Alexandrus nie da się zrobić dobrego zdjęcia/skanu pracy malarskiej bez profesjonalnego sprzętu, a nawet mając takie cudo do dyspozycji i tak nie odda się pełni dzieła. Poniekąd to plus, te wszystkie przecierki, faktury, przejścia koloru czy nawet niedoskonałości stanowiące o jakości oryginalnej pracy nad kopią nikną na reprodukcjach.

Między nawet najlepszym wrysem a pracą na zlecenie zawsze będzie przepaść. Nie ma co kryć że są mistrzowie pracy na froncie wrysowym jak Truściński, Römling, Thoulhoat czy kilku innych. Ale jeśli dać im czas i motywację (wiadomo jaką) to od razu wchodzą na wyżyny.

I chyba dlatego więcej u mnie ostatnio zleceń niż łowienia rysografów. Mam nadzieję że kiedyś ten temat stanie się ładną galeryjką zwłaszcza że dane wyborcze sprzed dwóch godzin napawają mnie nadzieją że jednak nie wylecimy z europejskiego komiksowa (raz jeden na fali euforii zszedłem na politykę proszę administrację o wybaczenie).

Obiecuję że do końca roku zaktualizuję temat pod kątem galerii jeszcze dwa razy (trzy o ile uda mi się odpowiednio zmobilizować pewną osobę :) )

Bądźcie czujni ;)

Dobrej nocy :)

Offline Teli

« Odpowiedź #70 dnia: Pt, 27 Październik 2023, 12:21:54 »
Dzisiaj tylko komiksy. Wiem liczyliście na coś innego, ale trzeba skończyć co się zaczęło.

Jeszcze listopad, grudzień i koniec tych wrzutek. Z jednej strony na bogato (pewnie efekt emefki) bo aż 13 tytułów. Ale mimo wszystko cięcia widać. A jak jeszcze szajba odbiła i zachciało się budować galerię to już trzeba się zaopatrzyć w katowski topór i rąbać te zakupy. Większej półki przecież nie wstawię, bo gdzie wtedy wieszać grafiki? :D
Czyli reasumując 49 + 13 = 62 W zasadzie konkurs można uznać za zamknięty, bo zakup do końca roku jeszcze 38 przy obecnych cenach (i nadchodzących świętach) nie jest mi na rękę. Zresztą muszę kupić nowe ramy do grafik, może jakieś książki na długie zimowe wieczory albo figurkę na półeczkę w nagrodę za zrealizowanie celu, żeby było weselej.
Ostatnio jedną taką widziałem, chyba się skuszę.

Spoiler: PokażUkryj
I nie to nie jest TA figurka :D Inna. Jak kupię to wrzucę ;)

Offline Teli

« Odpowiedź #71 dnia: Pn, 27 Listopad 2023, 14:32:52 »
Listopad!

Jesień - ciemno i zimno

Kryzys - mało komiksów

Inflacja - ceny komiksów

Zaraza - dopadło mnie zapalenie spojówek, bardzo fajna choroba dla zawodowego grafika. Okulista gada że mogę się męczyć około tygodnia... no to sobie poczytam.

Szlag mnie najjaśniejszy trafia jak widzę rachunek z gildii (tu akurat chwilowe trudności ze wzrokiem okazują się zbawienne) w porównaniu do ilości komiksów w paczce. Działa to mocno demotywująco na moją chęć progresywnych inwestycji w hobby.
Wygrabiłem też liście w ogrodzie więc powiększanie kolekcji metodą kradzieży komiksów z empiku odpada z racji braku odpowiedniej kryjówki. Może zostawię na przyszłą jesień jednak boje się ewentualnego nadgryzienia woluminów przez jeże. No znikąd pomocy.

Dużo tego nie ma. Raczej uzupełnianie braków i kontynuacje już rozpoczętych serii, nie mam ochoty na eksperymenty od kiedy przerzuciłem lwią część budżetu na zlecenia i ramy do nich.

I tu promyczek nadziei. W zależności od działania spedycji międzynarodowej do końca tygodni nastąpi aktualizacja tematu o coś wyjątkowo smakowitego.

62 + 7 = 69

No i została jeszcze jedna paczka do ogarnięcia. O ile w najbliższych dniach nie wygram w lotka to stówy nie przebiję.

Ciemno wszędzie,
głucho wszędzie,
i na półce mniej też będzie.

Offline Random_Hero

« Odpowiedź #72 dnia: Pn, 27 Listopad 2023, 18:57:10 »
Mam podobnie, dlatego już od paru miesięcy planuje paczki na dany miesiąc. Wyjątkiem stanowią " okazje" obok których nie można przejść obojętnym.