Autor Wątek: roble - kolekcja  (Przeczytany 76508 razy)

Offline Szekak

Odp: roble - kolekcja
« Odpowiedź #345 dnia: Wt, 03 Październik 2023, 11:31:31 »
ps. ciekawe czy Szekak ma tego slipcasea.. ;)
To taki pol slipcase bo cieniutki, ale mam, kupiony zaraz po premierze. :D
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline roble

« Odpowiedź #346 dnia: Pn, 16 Październik 2023, 16:43:09 »
czas leci, trzeba coś wrzucić na forum..  :)
temat przewodni dziś to mucha comics i ich 6 tomików, w tym naj, naj, ghost rider i X-statix t2,
nareszcie doczekałem się też 5 tomu jeża Jerzego i kolejnego tomu czar Zjar..  :)
plus reaktywacja Amber i ich złówie ninja t4, kolonizacja t4 w drodze..  :)

a tu zeszyty ze zdjęcia, te bez grzbietów..  ;)

Offline roble

« Odpowiedź #347 dnia: Pt, 27 Październik 2023, 01:24:49 »

od mojej ostatniej wrzutki minęło kilkanaście dni, no to wrzucam następne kilkanaście komiksów..  :)

główne danie na dziś to Blast t2 i Alvar Mayor2, plus zgrabny slipcase..  :)
plus Scream 4x (mega Nestor Burma), plus lain 2x (czekam na 2000AD), plus Lost in Time 8x (Hombre,Toppi)!..  :)
mam zajęcie na następne parę dni..  ;)

Offline Midar

« Odpowiedź #348 dnia: Pt, 27 Październik 2023, 01:52:01 »
Nie zawodzisz, jak zwykle😀.

Offline roble

« Odpowiedź #349 dnia: Wt, 07 Listopad 2023, 09:48:42 »

dziś parę egmontów plus kolejne tomiki kolekcji którą zamierzałem porzucić, ale jakoś nie umiem..  :)
dominują głównie nowości, kontynuacje rozpoczętych serii, jednakże wpadł mi przypadkiem t1 Amerykańskiego Wampira i coś mi się wydaje że będę musiał dokupić resztę tomów, druga że staroci to Najwięksi Superbohaterowie, tu wymieniłem na niepoobijany egz..  :)

Offline Jaxx

« Odpowiedź #350 dnia: Wt, 07 Listopad 2023, 18:45:23 »
Nie zazdroszczę Ci kasy na to wszystko, co tutaj wrzucasz, bo to nie po dżentelmeńsku.

Nie zazdroszczę Ci miejsca na półkach, bo z tym zawsze jakoś można powalczyć.

Ale tego, co Ci zazdroszczę, to czasu... Czasu, który masz na czytanie tego wszystkiego. Nie wiem, jak Ty to robisz, może opanowałeś jakąś tybetańską sztukę naginania czasu na swoje potrzeby, ale też chciałbym to umieć... ;)

Offline Popiel

« Odpowiedź #351 dnia: Wt, 07 Listopad 2023, 20:39:34 »
Ja zazdroszczę tylko kasy. Reszta jest do załatwienia, przy dobrej organizacji.

Ale w zasadzie nie tylko - zazdroszczę też otwartości umysłu, przy której można jednocześnie kupować (zakładam, że czytać też) zarówno wspaniałe rzeczy jak i totalne szmiry :)

Offline roble

« Odpowiedź #352 dnia: Śr, 15 Listopad 2023, 13:05:14 »

@Popiel, @Jaxx, wypadałoby mi odpisać na Wasze komentarze wiec, odpowiem krótko, bo czas to pieniądz, a brak czasu to brak kasy, a brak kasy to brak posiadania i możliwości czytania komiksów.. ;)
a co do słabych komiksów panie Robercie to niestety zdarzają mi się nawet czesto, bo kupuje je wszystkie zazwyczaj pakietami w preorderze. A czasem celowo kupię coś kiepskiego, bo chcę wesprzeć wydawcę ( dziś też jedna taka pozycja w dzisiejszej wrzutce ).. :)

Dziś tradycyjnie parę soczystych rodzynków i kilka słabszych opowieści. Ba, te słabsze też potrafią dawać frajdę..   ;)

ps. Alchenit, Ixbunieta i Rusty Brown to powinien być must have dla większości z tutejszej społeczności, polecam..  :)

Offline roble

« Odpowiedź #353 dnia: Pn, 27 Listopad 2023, 11:14:33 »
końcówka roku to gruba ofensywa egmontu, dziś głównie albumy z końca października i początku listopada..  :)
sporo stron dziś od Alana Moore, niektórzy narzekają na Jego twórczość, osobowość, poglądy, wygląd.. wg mnie to wielki człowiek z wielką wyobraźnią.. :)