Jakis czas temu, po dyskusji nt bledow w polskich wydaniach zdecydowalem sie zrezygnowac z niektorych pozycji i wymienic je na "lepszy" model w oryginale. Rok sie konczy to wrzucam male podsumowanie, bo juz nic wiecej nie dotrze
Na pierwszy ogien polecialy cieniasy z Image od Muchy, czy NSC. Saga, Monstressa, Deprtament prawdy, Deadly Class, Paper Girls, Fatale. Nastepnie serie urwane przez Taurusa
Lazarus i Black Science.
A, ze Mucha dodatkowo wkurzyla mnie wpadkami wymienilem tez Alias na omnibusa, czy troche grubsze Criminale na komplet deluxów. Przy okazji trafiła się dobra cena na East of West w oryginale, wiec tez wymieniłem, jak sie okazuje da sie wydrukować poprawnie trzeci tom.
Zeby nie bylo, ze post ma sluzyc dopierdzielaniu Muszce, bo sporo komiksow od nich wymieniam - po prostu dobrali swietne tytuly do wydania, a ja chcialem je miec w porzadnym formacie
Wymienilem tez Daredevila na omnibusy po ogloszeniu Egmontu, ze zmieniaja format. Dodatkowo, nienawidze tych gumowych okladek
Mam juz prawie komplet, Bendis vol. 2 w preorderze, a Soule jest wyprzedany i poluje
Wymienilem tez cieniasy takie jak Gotham Central, Superior Spider-Mana i Hawkeye. Zdecydowalem sie wymienic rowniez Fantastyczna Czwórke i Silver Surfera, bo omnibusy wychodza taniej
Na ostatniej wyprzedazy w Atomie kupilem 2 omnibusy No Man's Land i jezeli kolejne tomy Ziemi niczyjej beda wychodzic w podobnych cenach jak dotychczas to rowniez taniej bedzie w oryginale.
Po zakupie Absolute Supermana For All Seasons i fakcie, ze z obecnego superhero coraz mniej kupuje postanowilem tez wymienic moje ulubione pozycje na wiekszy format. Sporo pomogl fakt, ze niektore komiksy po polsku byly/sa wyprzedane, wiec mozna je bylo sprzedac w dobrej cenie. Muchowy komplet Długiego Halloween, czy pozycje z Nowego DC (Batman, Wonder Woman) pozwolily na wymiane z minimalna doplata, a roznica jest ogromna. Podobnie z Gotham Central, czy nawet Rokiem Pierwszym.