Autor Wątek: Nowy nabytek zakupowy  (Przeczytany 524966 razy)

Offline Death

Odp: Nowy nabytek zakupowy
« Odpowiedź #2280 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 11:43:19 »
Smak Liter spisał się u mnie, spisał się u kumpla. Mamy obaj. Też się baliśmy. Natomiast dajcie znać czy Gildia wam wysłała. Bo... słyszałem różne historie. Że zaufałeś Gildii, wtedy można było jeszcze kupić w całym necie, potem było na MFK, gdzie też leżały i można sobie było kupić, ale przecież Gildia ma odłożony egzemplarz dla ciebie, ma odłożony, prawda?

Offline kosmoski

« Odpowiedź #2281 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 14:30:22 »
Zamówiłem w Gildii swój egzemplarz w piątek 13 - dostałem w ten wtorek : )
Byłby szybciej, ale dopiero pod koniec tamtego tygodnia opłaciłem zamówienie.
Także daję dużego plusa.

Offline Death

« Odpowiedź #2282 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 14:33:14 »
O kurde, to co najmniej jedna osoba kupiła wcześniej niż Ty i dla niej zabrakło. Ależ tam mają burdel.

Online kostuch

« Odpowiedź #2283 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 21:23:08 »

Wrzesien 2k24 w obiektywie. Rosinski oplacony wczesniej ale i tak to chyba najmocniejszy miesiac w tym roku

Offline Death

« Odpowiedź #2284 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 21:32:58 »
Ten Rosiński to ten za 230 zł czy może jednak jesteś niespełna rozumu tak samo jak ja i zamówiłeś za 600? :)

Online kostuch

« Odpowiedź #2285 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 21:37:38 »
Ten Rosiński to ten za 230 zł czy może jednak jesteś niespełna rozumu tak samo jak ja i zamówiłeś za 600? :)

jeszcze lepiej
preorder byl za 550 :)

Offline Death

« Odpowiedź #2286 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 22:17:28 »
A mnie ktoś mówił, że na MFK też sprzedawali za 550.

Offline LukCook

« Odpowiedź #2287 dnia: Pt, 27 Wrzesień 2024, 09:54:24 »
Wrześniowe zakupy. Amerykańskie tytuły od LiT to naprawdę świetnie lektury, a dżiny to mistrzostwo. Jak oni to robią, że w sumie na nawet tłocznym rynku tytułów z USA, wyławiają takie perełki.

Offline Konrad

« Odpowiedź #2288 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 09:10:25 »
Niektórzy już wrzucają wrześniowe zakupy, a u mnie dopiero wjeżdża zdjęcie sierpniowych.
Kolejny wakacyjny miesiąc, więc malutko premier, ale za to sporo starszych tytułów. Nadrobiony cały Corto Maltese, Barakuda czy Liga Niezwykłych Dżentelmenów. Do tego Valiant od Kboom w śmiesznie niskiej cenie (niecałe 150zł) z TK.

Offline Death

« Odpowiedź #2289 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 09:22:39 »
Corto i Liga <3

Offline michał81

« Odpowiedź #2290 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 09:50:41 »
Natomiast dajcie znać czy Gildia wam wysłała. Bo... słyszałem różne historie. Że zaufałeś Gildii, wtedy można było jeszcze kupić w całym necie, potem było na MFK, gdzie też leżały i można sobie było kupić, ale przecież Gildia ma odłożony egzemplarz dla ciebie, ma odłożony, prawda?
Czekam od premiery Potwora z Bagien (czyli od wtorku, bo gildia wtedy dostała), bo Weapon X był zamawiany razem z nim i jeszcze nie dostałem. Myślałem, ze przed weekendem dostanę, nie dostałem. Dostałem natomiast paczkę z komiksami, które zamawiałem jakiś tydzień temu (nowego Brubakera). Więc czekam, napisałem maila.

Offline Leyek

« Odpowiedź #2291 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2024, 22:30:35 »
Pofestiwalowe zakupy z multiszopu + książka Bajty Polskie 3.0. Poniżej parę fotek z środka książki, do jutra trwa jeszcze przedsprzedaż, w (niby) niższej cenie - https://bajtypolskie.pl/

Offline Konrad

« Odpowiedź #2292 dnia: Pn, 07 Październik 2024, 23:47:43 »
Czas na wrzutę z wrześniowymi zakupami. Po bardzo spokojnych wakacyjnych miesiącach wszyscy celowali w MFKiG, więc jest grubo - 69 (8)) premier od 21 wydawnictw i 4 starsze rodzynki (pierwsza Wdówka, dwa pierwsze tomy Życia i wczasów oraz Abara). Tyle tego, że pierwszy raz w tym roku musiałem ułożyć 3 stosy do zdjęcia :P.

Offline kknd2

« Odpowiedź #2293 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 20:22:46 »
nr4 Kultowe Komiksy za 45,20zł (z przesyłką) i w końcu mam komplet

Offline Juby

« Odpowiedź #2294 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 13:22:03 »
Jak tak zerkam na zapowiedzi interesujących mnie tytułów/ serii/ postaci, to nie widzę obecnie żadnej nowości do września, którą byłbym zainteresowany (a tę wrześniową może dostanę w prezencie na imieniny). Być może czeka mnie więc przerwa w zakupach komiksów aż do Black Friday, chyba że Gildia wcześniej zrobi jakąś fajną wyprzedaż (rabaty 37-41%), lub trafię na jakąś bombową ofertę na olx/allegro i nadrobię komiksy, które już były wydane, ale z jakichś powodów nie mam ich jeszcze w kolekcji.

W okresie lipiec-październik coś tam jednak wpadło (ale nie wspomniana wrześniowa nowość - na razie ją odpuściłem):

Długie Halloween miałem już w wydaniu Muchy i WKKDC, ale wziąłem dla dodatków... I powiem wam, że nie wiem czy rekomenduję taki upgrade, bo troszkę większy format nie robi na mnie wrażenia (ja zresztą jestem fanem klasycznych 17x26 cm - w takim formacie najlepiej mi się czyta), a główny dodatek, czyli Special #1 z 2021 będzie otwierał The Last Halloween. Tak więc, jeśli jeszcze nie mieliście tego klasyka - brać DC Deluxa. Jeśli mieliście poprzednie wydania - niekoniecznie (ja nie wiem czy nie oddam, gdy wyjdzie nowa część w 2026).
Zdecydowałem się na tę Śmierć Supermana (przekonał mnie brak jedynki na grzbiecie). Jestem w połowie i na razie bywa różnie, szczególnie że nie znam połowy występujących tu postaci i ich historii, więc nie wszystko kumam. Jeśli całość mi nie podejdzie, najwyżej odpuszczę kolejne tomy.
Do tego DB Full Color (wydają za wolno) i dwa tomy kolekcji Hachette. Rycerzy Gotham przeczytam dopiero po NML, a Batgirl mi nie podeszła, więc nie wiem czy nie wystawię na olx (ktoś chce?).