Jak tak zerkam na zapowiedzi interesujących mnie tytułów/ serii/ postaci, to nie widzę obecnie żadnej nowości do września, którą byłbym zainteresowany (a tę wrześniową może dostanę w prezencie na imieniny). Być może czeka mnie więc przerwa w zakupach komiksów aż do Black Friday, chyba że Gildia wcześniej zrobi jakąś fajną wyprzedaż (rabaty 37-41%), lub trafię na jakąś bombową ofertę na olx/allegro i nadrobię komiksy, które już były wydane, ale z jakichś powodów nie mam ich jeszcze w kolekcji.
W okresie lipiec-październik coś tam jednak wpadło (ale nie wspomniana wrześniowa nowość - na razie ją odpuściłem):
Długie Halloween miałem już w wydaniu Muchy i WKKDC, ale wziąłem dla dodatków... I powiem wam, że nie wiem czy rekomenduję taki upgrade, bo troszkę większy format nie robi na mnie wrażenia (ja zresztą jestem fanem klasycznych 17x26 cm - w takim formacie najlepiej mi się czyta), a główny dodatek, czyli
Special #1 z 2021 będzie otwierał
The Last Halloween. Tak więc, jeśli jeszcze nie mieliście tego klasyka - brać DC Deluxa. Jeśli mieliście poprzednie wydania - niekoniecznie (ja nie wiem czy nie oddam, gdy wyjdzie nowa część w 2026).
Zdecydowałem się na tę
Śmierć Supermana (przekonał mnie brak jedynki na grzbiecie). Jestem w połowie i na razie bywa różnie, szczególnie że nie znam połowy występujących tu postaci i ich historii, więc nie wszystko kumam. Jeśli całość mi nie podejdzie, najwyżej odpuszczę kolejne tomy.
Do tego
DB Full Color (wydają za wolno) i dwa tomy kolekcji Hachette.
Rycerzy Gotham przeczytam dopiero po
NML, a Batgirl mi
nie podeszła, więc nie wiem czy nie wystawię na olx (ktoś chce?).