Autor Wątek: Nowy nabytek zakupowy  (Przeczytany 456454 razy)

Offline saruman

Odp: Nowy nabytek zakupowy
« Odpowiedź #2265 dnia: Śr, 21 Sierpień 2024, 13:16:34 »
A dla mnie lepiej wypada pokolorowana wersja. Dobrali świetną paletę barw, która tworzy klimat.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #2266 dnia: Śr, 21 Sierpień 2024, 13:32:41 »
Fantastyczne wydanie, gratki zakupu, ale kolor w Roku Pierwszym jest też Top.

Offline komiks

« Odpowiedź #2267 dnia: Śr, 21 Sierpień 2024, 15:56:31 »
Mnie się właśnie kolorowanie nie podoba i nie dlatego, że jest ponure, bo to jest ok. Chodzi o to, że kreska Mazzucchelliego jest raczej ciężka i są kadry, nawet całe plansze , gdzie jest dużo czerni. Kolory użyte w Year One źle wyglądają na tych planszach, powodują, że całość jest jeszcze cięższa. W tłach są użyte tekstury, które wyglądają jak komputerowe. Widać na stronie, gdzie Batman zeskakuje na balkon. Jeden ze złodziei ma marmurkowe dżinsy, a na środkowym kadrze na samej dole widzimy ceglaną ścianę, która również ma dziwną rozmytą teksturę i w połączeniu w brązowym kolorem, w ogóle nie wygląda jak ściana, a raczej jak klepisko. Jest dużo takich dziwnych, nieprzyjemnych dla oka brązów i teł.

Offline saruman

« Odpowiedź #2268 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 20:28:53 »
Zakupy z sierpnia:

« Ostatnia zmiana: Pt, 23 Sierpień 2024, 20:32:23 wysłana przez saruman »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2269 dnia: So, 24 Sierpień 2024, 19:41:46 »
@UP

Fajnie że uzupełniasz braki w Klasyce Marvela.

Offline saruman

« Odpowiedź #2270 dnia: So, 24 Sierpień 2024, 20:08:43 »
Długo za mną chodziła Wojna Królów. Musiałem w końcu kupić, bo bardzo lubię kosmos Marvela.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2271 dnia: Nd, 25 Sierpień 2024, 06:53:26 »
Dobrze, że namyślanie się zajęło ci tylko 4 lata. :)
« Ostatnia zmiana: Nd, 25 Sierpień 2024, 07:15:31 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Leyek

« Odpowiedź #2272 dnia: Pn, 09 Wrzesień 2024, 23:10:20 »
Ostatnie zamówienie z Captain Hook, żeby kublary się nie zmarnowały:

I zestaw książek i magazynów o tematyce retro w promocyjnej cenie, do których linki wrzucałem w dziale dot. gier wideo:

« Ostatnia zmiana: Pn, 09 Wrzesień 2024, 23:11:52 wysłana przez Leyek »

Offline angelscorpion

« Odpowiedź #2273 dnia: Pn, 16 Wrzesień 2024, 13:26:26 »
https://ibb.co/MpmqHWQ
Właśnie dotarł do mnie Weapon X - ale kolos! Zamówiony w sklepie Smak Liter w czwartek, dziś w pocztomacie.
Muszę poszukać miejsca na półce...

Offline Leyek

« Odpowiedź #2274 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 23:37:51 »
Zamówienia z gildii i NSC sprzed Łodzi, ale dotarły już po festiwalu. A planowałem wziąć drugie wydanie Alchenitu na festiwal, no cóż jeszcze będzie okazja.

Dziś przeczytałem Gorączkę nocy, ale to jest dobre. Za to Most Heksagon meh. Pomysł i koncepcja może i ciekawe, ale przedstawione w tak nuuudny sposób, że 2 dni czytałem, a pierwszego przy lekturze zasnąłem (o godz. 18).

Offline burberry

« Odpowiedź #2275 dnia: Pt, 20 Wrzesień 2024, 14:33:00 »
Najnowsze zakupy:

Offline angelscorpion

« Odpowiedź #2276 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 08:40:37 »
Cześć. W końcu dotarła do mnie Era Trójkąta, zamówiona jeszcze w maju, plus dwie nowości dla córki :)

Offline perek82

« Odpowiedź #2277 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 16:19:05 »
Trzeci kwartał skromnie wyszedł.
Skorpion (1-4) ***
Achtung Zelig! **
Drakula ***
Imię róży (1) **
Akira (1-6) **

Offline Death

« Odpowiedź #2278 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 15:38:45 »
Odebrałem paczkę. Jak to dobrze, że kupiłem Broń X w przedsprzedaży, bo wyprzedała się tydzień temu. Normalnie nie kupuję komiksów Egmontu 6 tygodni przed premierą, ale teraz miałem przeczucie graniczące z pewnością, że kultowe Weapon X, które osobiście uważam za najlepszy komiks ze stajni Marvela jaki czytałem, pójdzie jak świeża bułka z masłem o 6 rano w sklepie pani Władzi. Ceny na Allegro są coraz bardziej kosmiczne, 120 zł (okładkowa 200) w Smaku Liter to była więc promocja. Dwa lata temu po przeczytaniu Potworów (arcydzieło) Barry'ego Windsor-Smitha napisałem na forum, że marzy mi się jego Weapon X na fajnym offsecie, ze świetnymi starymi kolorami i koniecznie z zimową okładką. I oto jest. Wymarzone wydanie, a jeszcze dodali większy format. Po 30 latach kultowy komiks z Tm-Semic w końcu został wydany tak jak na to zasługiwał. Do tego nigdy w Polsce nie wydany Potwór z bagien z rysunkami Berniego Wrightsona. Podobno scenariuszowo już trochę trąci myszką, bo to nie jest poziom późniejszego runu Alana Moore'a, ale rysunki Wrightsona to sztos. Mam tylko jedną uwagę. Papier użyty w Swampie to bardzo dobra kreda, ale przecież aż się prosiło, żeby dać taki sam offset jak w Broni X. Takie ramotki powinny być wydawanie na papierze offsetowym. Trochę straciło klimat. Ale i tak oba te albumy, to wysoka jakość.

Offline donT

« Odpowiedź #2279 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 11:21:35 »
Ja tez mialem czuja, ze Bron X zejdzie na pniu z predkoscia swiatla i wzialem w pre-orderze. Zamowienie zrobilem ok tygodnia przed oficjalna premiera i szczerze mowiac do konca nie bylem pewny czy go dostane. Jest to drugie wydanie tego tytulu na moich polkach. Niestety, Weapon X od Tm-Semik nigdy nie mialem i jedyne jakie bylo dane mi poznac to wznowienie z 2007 roku, te z nowymi kolorami. Porownawszy oba widze jak paskudna i kompletnie nietrafiona jest nowa kolorystyka. Mi osobiscie marzy sie edycja black & white w duzym formacie, pokazujaca jaka petarde w lapie ma BWS.

A tak poza tym uwazam, ze Weapon X pownien byc dostepny dla kazdego i wydanie go w wersji uber ales z pominieciem budzetowej to zwykle dranstwo w stosunku do wiekszosci komiksiarzy.
« Ostatnia zmiana: Cz, 26 Wrzesień 2024, 11:48:51 wysłana przez donT »
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.