Autor Wątek: Nowy nabytek zakupowy  (Przeczytany 350111 razy)

Offline Kandor

Odp: Nowy nabytek zakupowy
« Odpowiedź #2100 dnia: Pn, 18 Wrzesień 2023, 16:27:26 »
Nie lepiej napisać do Azylu?
Nie pytałem czy Azyl ma lub będzie mieć ten komiks tylko: 1) zapytałem czy ktoś go zamówił 2) wyraziłem zdziwienie że nic o tych komiksach nie słychać po planowanej dacie publikacji (zazwyczaj bywa inaczej, nawet przy mnie popularnych publikacjach).
Pytam ludzi którzy potencjalnie sobie te pozycje zamówili. To kiedy Azyl mi  dostarczy moje zamówienie (poza tym nie zamawiałem tylko tych pozycji) to inna sprawa (bywało że dostali za mało egzemplarzy np. tak było z moim slipcasem do "FF: Full Circle"). Faktycznie na stronie Azylu ich jeszcze nie ma (w przeciwieństwie do innych komiksów wydanych w dniu 12 września). Wolno mi zadać takowe pytanie, tak? Dziękuję.
PS. Pytałeś o coś kiedyś Azylu w e-mailu? Wiesz jak często odpisują? Sporadycznie, czasem wyrywkowo, czestoo w ogóle. Nierzadko odezwą się po dwóch tygodniach i niby "przepraszają że dopiero teraz" ale to z reguły po tym jak trzeci raz napisałeś e-mail  podobnej treści lub w końcu wysłałeś sms. Wolę nie pisac jak nie muszę (po co się denerwować). Nie są tacy najgorsi (np. niezłe ceny), ale komunikacja to dramat. To w sumie nie tylko moja odosobniona opinia. Jeśli już zapytałbym Atomu, ale tam nie zamawiałem :-)
« Ostatnia zmiana: Pn, 18 Wrzesień 2023, 16:36:09 wysłana przez Kandor »

Offline marcing

« Odpowiedź #2101 dnia: Pn, 18 Wrzesień 2023, 16:55:20 »
Penguin wrzucił 12 września post na swoim profilu FB, że już są dostępne:
https://www.facebook.com/PenguinClassics/posts/pfbid0355LF4cewRGkbRXQpTLtujHKpwMRhsn57ZkKeHJN7nktAR9R3mA7WCHLEZUoXAuuTl
+ kilka innych postów o tych pozycjach. Pewnie kwestia kilku dni żeby zaczęły pojawiać się w sklepach.

Offline Kandor

« Odpowiedź #2102 dnia: Pn, 18 Wrzesień 2023, 17:17:10 »
Penguin wrzucił 12 września post na swoim profilu FB, że już są dostępne:
https://www.facebook.com/PenguinClassics/posts/pfbid0355LF4cewRGkbRXQpTLtujHKpwMRhsn57ZkKeHJN7nktAR9R3mA7WCHLEZUoXAuuTl
+ kilka innych postów o tych pozycjach. Pewnie kwestia kilku dni żeby zaczęły pojawiać się w sklepach.
O, o, o to mi chodziło, dziękuję ci bardzo! :-) Szczerze mówiąc też próbowałem szukać dziś na Facebooku Penguina ale najwyraźniej coś kiepsko "nawigowałem" bo zatrzymałem się na "tradycyjnych" pozycjach książkowych. To już coś wiem, jeszcze raz dzięki i uzbrajam się w cierpliwość. Swoją drogą ciekawe czy doczekamy się 7,8, i 9 tomu serii i co to by mogłoby być? Cóż, pewnie najwcześniej dowiemy się na początku przyszłego roku (tak, zdaje się, było ostatnio).EDIT: Dobra, znalazłem na stronie Azylu pod trochę inną nazwą - bez "Penguin" w nazwie, w przeciwieństwie do poprzednich trzech tomów (ale chyba jeszcze nie sprowadzili, muszę poczekać).
« Ostatnia zmiana: Pn, 18 Wrzesień 2023, 17:51:29 wysłana przez Kandor »

Online OokamiG

« Odpowiedź #2103 dnia: Pn, 18 Wrzesień 2023, 20:16:37 »
Nie pytałem czy Azyl ma lub będzie mieć ten komiks tylko: 1) zapytałem czy ktoś go zamówił 2) wyraziłem zdziwienie że nic o tych komiksach nie słychać po planowanej dacie publikacji (zazwyczaj bywa inaczej, nawet przy mnie popularnych publikacjach).
Pytam ludzi którzy potencjalnie sobie te pozycje zamówili. To kiedy Azyl mi  dostarczy moje zamówienie (poza tym nie zamawiałem tylko tych pozycji) to inna sprawa (bywało że dostali za mało egzemplarzy np. tak było z moim slipcasem do "FF: Full Circle"). Faktycznie na stronie Azylu ich jeszcze nie ma (w przeciwieństwie do innych komiksów wydanych w dniu 12 września). Wolno mi zadać takowe pytanie, tak? Dziękuję.
PS. Pytałeś o coś kiedyś Azylu w e-mailu? Wiesz jak często odpisują? Sporadycznie, czasem wyrywkowo, czestoo w ogóle. Nierzadko odezwą się po dwóch tygodniach i niby "przepraszają że dopiero teraz" ale to z reguły po tym jak trzeci raz napisałeś e-mail  podobnej treści lub w końcu wysłałeś sms. Wolę nie pisac jak nie muszę (po co się denerwować). Nie są tacy najgorsi (np. niezłe ceny), ale komunikacja to dramat. To w sumie nie tylko moja odosobniona opinia. Jeśli już zapytałbym Atomu, ale tam nie zamawiałem :-)
Nigdy nie zmawiałem niczego w azylu, więc nie wiem jak odpowiadają. Zasugerowałem tylko, że sklep może mieć większą wiedzę na temat produktu i warto go dopytać, jeśli ma się jakieś wątpliwości. Ja tak robię z Atomem i zawsze to jest najlepsze sposób na rozwianie wątpliwości.

Offline Kandor

« Odpowiedź #2104 dnia: Pn, 18 Wrzesień 2023, 20:24:29 »
Wiem, czasem coś biorę w Atomie i kontakt jest naprawdę przyzwoity :-)

Offline PabloWu

« Odpowiedź #2105 dnia: Dzisiaj o 11:32:10 »
Wrześniowe skromne zakupy, niezła kompilacja mi wyszła, jestem zadowolony  :)

Online perek82

« Odpowiedź #2106 dnia: Dzisiaj o 12:10:24 »
Kwartalny stos. Hombre się nie utrzymał na półce wystarczająco długo żeby się załapać na zdjęcie.
Sezon polowań **
Dr Jekyll & Mr Hyde *
Locke & key (1-6) ***
Incal *
Blast (1-2) *****