Autor Wątek: Nowy nabytek zakupowy  (Przeczytany 527361 razy)

Offline burberry

Odp: Nowy nabytek zakupowy
« Odpowiedź #1995 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 14:42:52 »
skromny nabytek komiksowy  ;)

Offline PabloWu

« Odpowiedź #1996 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 11:34:17 »
Komiksy i książki których bym nigdy nie kupił gdyby nie atrakcyjna cena,
no może poza DMZ i Tetrisem.

Po "Loterii" spodziewałem się więcej, historia  mocarna ale wykonanie jakieś takie mdłe i pomimo świetnej tematyki brakowało większych emocji przy lekturze.

"Tetris"  nawet spoko, dużo ciekawostek o najsłynniejszej grze świata , środek trochę zamulił i gubiłem kto gdzie i po co leci ale całość oceniam na plus, kawał porządnie zrealizowanej gamingowej historii , polecam, za 8 ziko grzech nie sprawdzić.

Offline gashu

« Odpowiedź #1997 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 13:31:23 »
Wciśnij Reset… Świetna książka.

Offline Saruman

« Odpowiedź #1998 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 19:43:09 »
Marcowe zakupy

Offline Kadet

« Odpowiedź #1999 dnia: Wt, 18 Kwiecień 2023, 21:38:31 »
Co prawda to nie komiks, ale mam nadzieję, że zostanie mi wybaczone :) Dziś w Pepco znalazłem takie coś:

Zakup był motywowany tym, że jakiś czas temu dorwałem z drugiej ręki w bardzo atrakcyjnej cenie ten skarb:

i przypomniałem sobie, jak mistrzowskie potrafią być te kreskówki :)

« Ostatnia zmiana: Wt, 18 Kwiecień 2023, 21:40:18 wysłana przez Kadet »
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #2000 dnia: Śr, 19 Kwiecień 2023, 10:39:52 »
Ale to wyrównanie cyfr na grzbietach DVD wygląda strasznie.

Nesumi

• Gość
« Odpowiedź #2001 dnia: Śr, 19 Kwiecień 2023, 13:22:12 »
Jakie wyrównanie?

sum41

• Gość
« Odpowiedź #2002 dnia: Śr, 19 Kwiecień 2023, 14:50:08 »
Koszulka dla ciebie czy tylko dla dzieci byly rozmiary bo w necie niemoge znalesc infa a bym se sprawil?

Offline Kadet

« Odpowiedź #2003 dnia: Śr, 19 Kwiecień 2023, 17:31:59 »
Koszulka dla ciebie czy tylko dla dzieci byly rozmiary bo w necie niemoge znalesc infa a bym se sprawil?

Rozmiar dorosły, z tym, że w moim Pepco były już tylko S i M.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Kadet

« Odpowiedź #2004 dnia: Śr, 19 Kwiecień 2023, 20:10:31 »
Ale to wyrównanie cyfr na grzbietach DVD wygląda strasznie.

Sorki za post pod postem, ale już nie mogę edytować poprzedniego.

Po części ta nierówność wynika z tego, że często wyciągam okładki z DVD - są na nich spisy zawartości każdej płyty i wygodniej jest wysunąć kartkę niż wyciągać dwie do czterech płyt za każdym razem.

Tak to wygląda po wyrównaniu:

Ale faktycznie widać, że od piątego tomu zmienili czcionkę napisu, a szósty ma numer w ogóle niżej. Jednak tu do gry wchodzi to eleganckie pudełko, w którym zamykamy wszystkie DVD i... co z oczu, to z serca :)

Jeśli chodzi o kompletowanie Looney Tunes na płytach, to to wydanie stanowi chyba największą grupę dostępnych kreskówek - więcej jest opisane tutaj, ale nie wiem, czy ta strona jest aktualizowana:

https://frdmtoplay.com/maximizing-bugs-bunny/

Oczywiście trzeba brać pod uwagę, że to jest wydanie bez polskiej wersji językowej, a angielskie dialogi czasem trudno zrozumieć na słuch, jak się nie jest native'em, ale jest też opcja napisów angielskich - kiedy sobie włączę, już raczej nic mi nie umyka. I mogę śledzić genialną pracę oryginalnych podkładaczy głosu :)

Dziękuję z całego serca!

Offline pablomas

« Odpowiedź #2005 dnia: Wt, 25 Kwiecień 2023, 20:14:36 »
Co prawda to nie komiks, ale mam nadzieję, że zostanie mi wybaczone :) Dziś w Pepco znalazłem takie coś:

Zakup był motywowany tym, że jakiś czas temu dorwałem z drugiej ręki w bardzo atrakcyjnej cenie ten skarb:

i przypomniałem sobie, jak mistrzowskie potrafią być te kreskówki :)
A ja taką 🙂

Offline PabloWu

« Odpowiedź #2006 dnia: Śr, 26 Kwiecień 2023, 16:43:23 »
Muszę się pochwalić, właśnie dotarła nagroda za kreatywność w wielkanocnym konkursie na stworzenie Trójpalczastej Dłoni z Ciasta : oryginalna plansza i komiks z wrysem.
 Pięknie się ten kwiecień kończy   8)

Offline Midar

« Odpowiedź #2007 dnia: Śr, 26 Kwiecień 2023, 17:33:23 »
Muszę się pochwalić, właśnie dotarła nagroda za kreatywność w wielkanocnym konkursie na stworzenie Trójpalczastej Dłoni z Ciasta : oryginalna plansza i komiks z wrysem.
 Pięknie się ten kwiecień kończy   8)
Brawo! Gratulacje!

Offline Leyek

« Odpowiedź #2008 dnia: Śr, 26 Kwiecień 2023, 17:43:29 »
Gratki. Pokaż jeszcze swoją Trójpalczastą... :)

Offline PabloWu

« Odpowiedź #2009 dnia: Śr, 26 Kwiecień 2023, 18:06:22 »
Gratki. Pokaż jeszcze swoją Trójpalczastą... :)

Generalnie to wyszła tak sobie bo rozwalała mi się non stop , za to z pomysłu nawiązania do zeszytu " Pod osłoną AGD" i triumfującej Trójpalczastej nad Wilqiem to już jestem dumny 8)
Generalnie nawet jakbym nic nie wygrał to i tak warto było się poświęcić chociażby dla min domowników na zasadzie " co ty człowieku odpindalasz"  :D