Autor Wątek: Nowy nabytek zakupowy  (Przeczytany 526439 razy)

Offline burberry

Odp: Nowy nabytek zakupowy
« Odpowiedź #1920 dnia: Śr, 11 Styczeń 2023, 11:33:23 »
Ostatnie zakupy:

Offline isteklistek

« Odpowiedź #1921 dnia: Pn, 16 Styczeń 2023, 10:05:50 »
Skromnie. Okładka kupowana w ciemno, trochę ryzyko, ale się opłaciło.

CATWOMAN #50 CVR E INC 1:25 TULA LOTAY CARD STOCK VAR

Online Rodrigues

« Odpowiedź #1922 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 13:01:11 »
Na etsy.com udało mi się nabyć wersję zawierającą pocztówkę z rysografem.

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Online Szekak

« Odpowiedź #1923 dnia: Pt, 20 Styczeń 2023, 16:58:30 »
Zazwyczaj nie wrzucam tego co kupuję, ale dziś jakoś jak się wziąłem za otwieranie pudeł z ostatnich tygodni i jakoś tak mnie naszło, że wrzucę. Nie ma wszystkiego, mniejsze paczuszki jak paczka od Huberta Czajkowskiego z Batorym i Lux in tenebris otwierałem na bierząco i upychałem po kątach, ale jest większość. Nowości + uzupełnienie zaległości.:)

E:
A, jeszcze zapomniałem to wsadzić na kupkę. :D

Mały format, rok wydania 2016, cena okładkowa 140zł. ::)

E2:
Kurde, jeszcze się kupka amerykanów nie załapała.

Jest tego sporo, ale to ostatnie podrygi, w przyszłym roku mocne cięcia, głównie oberwie się superhero i "generycznym fankofonom", których akurat na zdjęciu nie ma, ale też przychodzą w sporych ilościach. ;)
« Ostatnia zmiana: Pt, 20 Styczeń 2023, 17:42:41 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Koora

« Odpowiedź #1924 dnia: Pt, 20 Styczeń 2023, 18:11:23 »
W przyszłym roku powiadasz. Czyli 2023 jeszcze po staremu, do oporu? :)

Online Szekak

« Odpowiedź #1925 dnia: Pt, 20 Styczeń 2023, 18:55:01 »
Oj wiesz o co chodzi.  8)
Piękno jest w oczach patrzącego.

Online bfg

« Odpowiedź #1926 dnia: Nd, 22 Styczeń 2023, 13:55:54 »
Wegiel i Krzem, podzielam wszystkie pozytywne opinie. Ciekawe ze w sumie tak prosty i interesujacy schemat jak pokazywanie przyszlosci w przeskokach jest tak malo eksploatowany. Pewnie znacie jakies przyklady komiksow bo mi do glowy przychodzi, z książek, tylko Wehikuł  Wellesa i Kantyczka dla Lebovitza.
Wieczna Wojna ma jeszcze duże przeskoki czasowe

Online misiokles

« Odpowiedź #1927 dnia: Nd, 22 Styczeń 2023, 14:08:52 »
Między Uniwersal War One a Two też jest.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1928 dnia: Śr, 25 Styczeń 2023, 00:37:53 »
Skromne zamówienie z TaniejKsiązki z weekendu celem otrzymania i wykorzystania kuponu -20 zł :) Jednocześnie Fungae i EoW2 to pierwsze komiksy wydane w 2023, które do mnie dotarły.

Okładka Fungae na żywo jest obłędna.

Offline LukCook

« Odpowiedź #1929 dnia: Cz, 26 Styczeń 2023, 16:13:04 »
Nowe nabytki komiksowe - nadrabianie włoskich i westernowych zaległości.

Manga.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1930 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 22:14:12 »
Wreszcie wyszedł Catamount i przestał blokować Wypadek na polowaniu, który pewnie pierwszy z paczki pójdzie do czytania :)

Offline Saruman

« Odpowiedź #1931 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 11:25:30 »
Moje styczniowe nabytki. Wyszło mocno antropomorficznie. O Donżonie chyba zostało już wszystko napisane / powiedziane - genialny komiks. Został mi jeszcze tylko tom 4 do przeczytania i czekam na kolejne. Usagi Yojimbo jeszcze w folii, czekam na zapowiedziany już dodruk brakujących tomów + Legendy (tych ostatnich zapomniałem wrzucić do koszyka). Zaprenumerowałem też Marvel Origins. Początkowo byłem sceptyczny w kwestii tej kolekcji, w końcu mówimy tu o 60 letnich komiksach. Dużo osób pisało ramoty, ramoty... Po lekturze pierwszych trzech tomów stwierdzam, że bardzo mi się podoba ten starszy styl komiksowy. I mówię tu zarówno o kresce jak i sposobie prowadzenia historii. Pomijam już to, że poznawanie pierwszych przygód z ulubionymi bohaterami (i czarnymi charakterami) są przyjemnością samą w sobie, dla mnie to po prostu dobre komiksy.

Manga. Kolejne tomy One Piece - szybko znikają ze sklepów, więc wziąłem od razu trochę więcej (po wcześniejszym researchu - tak, żeby nie zostać w połowie story arc'a). Na koniec cieniutki Blame! NOiSE.

Online PabloWu

« Odpowiedź #1932 dnia: Nd, 05 Luty 2023, 10:07:21 »
 7 kilo towaru,  1362 strony, będzie się działo :)

Offline Konrad

« Odpowiedź #1933 dnia: Nd, 05 Luty 2023, 18:38:10 »
Styczniowe zakupy, jak zwykle na początku roku jest trochę skromniej:

Wielka szkoda, że Kodi i Fungae nie zostały wydane w większym formacie (twarda oprawa w tym drugim też by się przydała), bo zdecydowanie na to zasługiwały.
Wypadek na polowaniu jest tak dobry, że już teraz jestem praktycznie pewien, że znajdzie się w moim TOP10 2023 roku.
Fajnie też, że wreszcie ktoś wydał zachwalaną w wielu miejscach Nimonę, ciekawe czy to będzie jednorazowy strzał tego wydawcy książkowego, czy może pierwszy z wielu (chciałbym Lumberjanes, ale tam jest aż 20 tomów po około 112 stron, pewnie dałoby się to zrobić w 10 podwójnych, ale to i tak byłoby duże ryzyko dla każdego wydawcy).

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1934 dnia: Nd, 05 Luty 2023, 18:52:16 »
Wielka szkoda, że Kodi i Fungae nie zostały wydane w większym formacie (twarda oprawa w tym drugim też by się przydała), bo zdecydowanie na to zasługiwały.

No widzisz, kwestia gustu. Mi się bardzo podoba wydanie Fungae i bardzo bym nie chciał żeby było w większym formacie i z twardą okładką :)