Autor Wątek: Nowy nabytek zakupowy  (Przeczytany 458909 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lyricstof

Odp: Nowy nabytek zakupowy
« Odpowiedź #1620 dnia: Nd, 02 Styczeń 2022, 16:26:54 »
No to ja też moje niszowe, ostatnie. Proszę bardzo. I na dowód, że mam najnowszego Spórnę.  ;D

I w końcu zin Medzińskiego wpadł i "Rusałka".  8)

People are like the sea, sometimes gentle and friendly, sometimes stormy and treacherous. First of all, it's just water.

Offline kenji

« Odpowiedź #1621 dnia: Wt, 04 Styczeń 2022, 17:15:02 »
Nie wiem co o tym myśleć. Są tu setki komiksów, a jak policzyłem mamy wspólnych 13 zakupów. Na codzień nie dostrzegam że polski rynek pozwala komiksiarzom na tak spersonalizowane zakupy.

A ja całkowicie odwrotnie. Myśle ze mam 80 % z tego co na zdjęciach. Resztę albo chce kupić albo już sprzedałem. Chyba 5% z całości całkowicie mnie nie interesuje. Tak wiec gusta podobne

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1622 dnia: Śr, 05 Styczeń 2022, 00:32:48 »
Grudzień 2021 – raport z biblioteczki

Przybyło czterdzieści osiem, bo dotarły opóźnione zamówienia z listopada: komiksy – 26, książki – 22 (w tym fantastyka siedemnaście). Do tego przybyły trzy duble – dwa komisy i jedna książka.

Tu więcej:
https://seczytam.blogspot.com/2022/01/grudzien-2021-raport-z-biblioteczki.html

Dwa duble to od Graphosa - z ładnym wrysem:

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1623 dnia: Śr, 05 Styczeń 2022, 16:57:06 »
Mimo, że do Łodzi mi nie po drodze, wydawca tych antologii - Dom Literatury w Łodzi zgodził się wysłać mi je paczkomatem tylko za koszty wysyłki, więc mam i ja.

Offline Edgar

« Odpowiedź #1624 dnia: Śr, 05 Styczeń 2022, 17:13:38 »
No patrz. Ja byłem w zeszłym tygodniu osobiście (w końcu, po ponad miesiącu "zbierania się") i Moniuszki już nie było. Pewnie ostatni egzemplarz wysłali do Ciebie. :)
Resztę mam. Jestem pod wrażeniem wydania. Zacząłem od Norwida. Czarne elementy druku są delikatnie wypukłe. Fajny efekt.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1625 dnia: Śr, 05 Styczeń 2022, 17:16:03 »
No patrz. Ja byłem w zeszłym tygodniu osobiście (w końcu, po ponad miesiącu "zbierania się") i Moniuszki już nie było. Pewnie ostatni egzemplarz wysłali do Ciebie. :)
Resztę mam. Jestem pod wrażeniem wydania. Zacząłem od Norwida. Czarne elementy druku są delikatnie wypukłe. Fajny efekt.

O, to ja też zamawiałem po Świętach dopiero, może faktycznie miałem farta. I faktycznie super są wydane te antologie, też zwróciłem uwagę na zmienną fakturę wydruku i świetny papier.
« Ostatnia zmiana: Śr, 05 Styczeń 2022, 17:20:49 wysłana przez ukaszm84 »

Offline Jaxx

« Odpowiedź #1626 dnia: Śr, 05 Styczeń 2022, 19:37:42 »
Mimo, że do Łodzi mi nie po drodze, wydawca tych antologii - Dom Literatury w Łodzi zgodził się wysłać mi je paczkomatem tylko za koszty wysyłki, więc mam i ja.

Zrobiłem tak samo i dostałem wczoraj identyczny komplecik :) Bardzo podoba mi się Lem - duży format, grubość, papier. Świetne wydania!

Ja poprosiłem o wysyłkę zaraz przed świętami i w pierwszym dniu po świętach odpisali, że mają te 4 ze zdjęcia ukaszam84 i prześlą mi je zaraz po Nowym Roku (po opłaceniu kosztów wysyłki), ale że Conrad już im się niestety skończył (kierpic natomiast miał farta i jeszcze się na niego załapał :) ). Na moje pytanie, czy do Nowego Roku nie skończy się któryś z tych 4 tytułów, odpowiedzieli, że tych mają jeszcze po 120 sztuk i mogę być spokojny. Więc albo się przeliczyli, albo ten Moniuszko jeszcze im gdzieś zalega, więc może przejdź się ponownie - albo napisz do nich z pytaniem, czy na pewno nie ma. 

Offline mgmb

« Odpowiedź #1627 dnia: Śr, 05 Styczeń 2022, 22:13:37 »
Dzień dobry, napiszę tutaj i ewentualnie proszę przekazywać,
papierowo pozostał nam: Lem, Norwid, Moniuszki i 1981
można je za darmo odebrać w Domu Literatury (Roosevelta 17), brak Moniuszki może wynikał z tego, że składujemy go w innym pokoju niż reszta :)
można także poprosić o przesłanie paczkomatem - taka opcja to 12,99 zł - koszt kuriera
zainteresowanych proszę o maila na marcin.balczewski@dom-literatury.pl

mam też kilka autorskich Aquaworldów za 30 zł, ale na Gildi możecie nabyć je taniej :)
(i autoreklama - możecie w necie znaleźć mój i Wojtka Zielińskiego Sowiet Zombi - wersja online, papier będzie pod koniec roku)

mam też nadzieję, że w tym roku wydamy kilka nowych antologii, prosiliśmy o dofinansowanie na projekty o Mickiewiczu, Konopnickiej, Mackiewiczu o Wybickim, zobaczymy co z tego wyjdzie

pzdr
MB
« Ostatnia zmiana: Śr, 05 Styczeń 2022, 22:23:17 wysłana przez mgmb »
2021 Aquaworld 2021 Komiksologos Pandemia 2022 Przygody Stacha i Janka. Skarb Amazonki 2022 Szczyl 1. Wschodnia wieża 2023 Marsz 2023 Przygody Stacha i Janka. Krwawy Lotos

Offline Jaxx

« Odpowiedź #1628 dnia: Śr, 05 Styczeń 2022, 22:29:15 »
To ja skorzystam z okazji i podpytam: a czy Piłsudski i Tuwim były w papierze czy tylko cyfrowo?

No i raz jeszcze: pięknie dziękuję za wysyłkę :) Trzymam też kciuki za powodzenie w wydaniu kolejnych antologii - mam nadzieję, że uda się ich wydać jak najwięcej.

Offline mgmb

« Odpowiedź #1629 dnia: Śr, 05 Styczeń 2022, 22:42:12 »
Tuwim i Piłsudski były w papierze, tylko Tuwima wydaliśmy w 2013 roku, więc już dość dawno, a Piłsudskiego nakład był poniżej 80 sztuk. Conrad skończył nam się w grudniu.
2021 Aquaworld 2021 Komiksologos Pandemia 2022 Przygody Stacha i Janka. Skarb Amazonki 2022 Szczyl 1. Wschodnia wieża 2023 Marsz 2023 Przygody Stacha i Janka. Krwawy Lotos

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1630 dnia: Pn, 10 Styczeń 2022, 14:49:02 »
(i autoreklama - możecie w necie znaleźć mój i Wojtka Zielińskiego Sowiet Zombi - wersja online, papier będzie pod koniec roku)

Po szybkim rekonesansie:
Na stronie Virtualo można kupić komiks i podejrzeć 2 przykładowe plansze w PDF
https://virtualo.pl/ebook/sowiet-zombi-dwupak-szit-i360315/

Offline mgmb

« Odpowiedź #1631 dnia: Wt, 11 Styczeń 2022, 01:53:33 »
tak, teraz jest w pdf, Wojtek jeszcze 2 historie z innymi scenarzystami narysuje i pod koniec zostanie w papierze jako integral całość wydana

Offline marcing

« Odpowiedź #1632 dnia: Śr, 12 Styczeń 2022, 17:54:42 »
Pierwszy komiks kupiony i odebrany w tym roku - Bazgrolle Totalnie.
Totalnie i na bogato :) - komiks szyty, twarda oprawa soft touch z lakierowanymi elementami, powiększony format (w stosunku do standardowych zinów z Bazgrolli). Wydanie limitowane do 200 egz., ręcznie numerowane (+ pieczątka - suchy tłok). Druk czarno-biały (i szarości) na ofsecie, kolorowa galeria okładek.
W środku jedna dłuższa fabuła zebrana ze Spoconych, Qrczango Bizarro World, Bazmaga i trzech ostatnich zinów - The Movie, Zło musi być jeszcze większe, Game Over.
Opis na FB: https://www.facebook.com/WydawnictwoBazgrolle/posts/317949640336347

Offline starcek

« Odpowiedź #1633 dnia: Cz, 13 Styczeń 2022, 18:53:30 »
Wydanie jest zacne.

A jeszcze można było zamówić Kartę Prawdziwego Członka (z instrukcją aktywacji). Pełna profeska.

Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1634 dnia: Cz, 13 Styczeń 2022, 23:26:35 »
Nikt się nie chwali takimi pięknymi kolorowymi rysunkami (a moje przyszły już ponad tydzień temu) to zacznę ;)

Porównanie z kadrami w komiksie (na żywo różnica jest jeszcze większa, w druku kolory przekłamane a paleta barw spłaszczona):