Autor Wątek: Nowy nabytek zakupowy  (Przeczytany 441227 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PabloWu

Odp: Nowy nabytek zakupowy
« Odpowiedź #2250 dnia: Pt, 21 Czerwiec 2024, 20:26:31 »
Szkoda, że już żaden wydawca nie podejmie się wznowić Largo w normalnym formacie.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #2251 dnia: Nd, 23 Czerwiec 2024, 16:09:34 »

Przyznaję że jestem jednym z tych co przyczyniają się do psucia rynku i zamówiłem Shane w przedsprzedaży. A że średnio lubię psuć to żeby trochę podreperować komiksowy rynek dobrałem  co nieco do darmowej wysyłki :
Jeremiah- bo dawno nie kupowałem nowych przygód tych post-apo gagatków,
Miasto- tematyka plus Gimenez na czarno-biało, to musi się udać,
Tango - bo Wąż i Kojot był świetny i brakuje mi sensacyjnych komiksów na rynku,

Pozdro.

Online rapr

« Odpowiedź #2252 dnia: Nd, 23 Czerwiec 2024, 16:29:58 »

Tango - bo Wąż i Kojot był świetny i brakuje mi sensacyjnych komiksów na rynku,

Tango to świetny komiks! Nie jest to traktat filozoficzny, po którym nic w Twoim życiu nie będzie takie same, ale jest to świetna sensacja, narysowana w bardzo przyjemny sposób i z rewelacyjnymi kolorami. Trzymam kciuki za drugi integral etym roku, LiT czeka na październikowe wydanie we Francji. Trochę przypomina mi serial Tożsamość Szpiega (burn notice), głównie ze względu na relacje głównych bohaterów.
Podzielam zdanie o komiksach sensacyjnych, jest ich wyjątkowo mało :(
« Ostatnia zmiana: Nd, 23 Czerwiec 2024, 16:33:10 wysłana przez rapr »

Offline LukCook

« Odpowiedź #2253 dnia: Cz, 27 Czerwiec 2024, 15:52:02 »
Zakupy czerwcowe, dużo świetnych tytułów. Bibliomulica poprawiła mi humor i polecam każdemu, jestem w trakcie Hombre 2, jest super  :)

Wersje okładek:

Offline perek82

« Odpowiedź #2254 dnia: So, 29 Czerwiec 2024, 15:11:07 »
Ostatni kwartał przyniósł aż 2 stosy. Postanowiłem wejść na niezbadane terytoria:

I znacznie wyższy stos:

Na górze leży Love robot, na który polowałem parę ładnych miesięcy a nagle pojawił się ich wysyp. Był też kolejny Wydział 7.
Do zdjęcia nie doczekały Dieter Lumpen i Jason (Low Moon).
Niestety większość jeszcze nie przeczytane. Mam też kilka sztuk zaległych z poprzedniego kwartału. A niestety nie dam rady wziąć nic na urlop. 4 osoby i pies w niewielkim aucie i z czegoś trzeba zrezygnować.
Dylan Dog 666 **
Antresolka Profesorka Nerwosolka ***
Julia. Z archiwum spraw kryminalnych (5) ***
Wydział 7 (14) **
Stray bullets (über alles edition) *

Offline michał81

« Odpowiedź #2255 dnia: So, 29 Czerwiec 2024, 16:49:33 »
Na górze leży Love robot, na który polowałem parę ładnych miesięcy a nagle pojawił się ich wysyp.
Dlatego, że odnaleziono niespodziewanie cały nakład, który leżakował gdzie w jakieś piwnicy i znalazca skontaktował się z twórcą i nawet można było wyrwać komiksy z podpisem. Na facebooku była opisana cała akcja. Stąd teraz ten wysyp.

Offline komiks

« Odpowiedź #2256 dnia: So, 29 Czerwiec 2024, 17:13:50 »

Offline Juby

« Odpowiedź #2257 dnia: Pn, 01 Lipiec 2024, 11:46:16 »
czerwiec

Po Ptakach Nocy od Gail Simone postanowiłem nadrobić resztę komiksów z tymi superbohaterkami wydanymi w naszym kraju i udało mi się zdobyć oba tomy z kolekcji Hachette w cenie okładkowej z olx (pierwszy już przeczytany i był całkiem spoko). Drugi tom Gun Honey brałem obowiązkowo po przeczytaniu pierwszego (może dzisiaj do niego przysiądę) i jeśli będzie równie udany, to liczę że Egmont w przyszłym roku pójdzie za ciosem i wyda Heat Seeker: A Gun Honey Series, a później najnowsze Gun Honey Collision Course. No i w końcu kolejny tom Dragon Balla w kolorze (4 m-ce czekania! JPF, get your shit together, bo do końca dekady to będziecie wydawać) :P

Jak tak zerkam na zapowiedzi interesujących mnie tytułów/ serii/ postaci, to nie widzę obecnie żadnej nowości do września, którą byłbym zainteresowany (a tę wrześniową może dostanę w prezencie na imieniny). Być może czeka mnie więc przerwa w zakupach komiksów aż do Black Friday, chyba że Gildia wcześniej zrobi jakąś fajną wyprzedaż (rabaty 37-41%), lub trafię na jakąś bombową ofertę na olx/allegro i nadrobię komiksy, które już były wydane, ale z jakichś powodów nie mam ich jeszcze w kolekcji.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

Offline kostuch

« Odpowiedź #2258 dnia: Wt, 02 Lipiec 2024, 16:30:24 »
W koncu sie doczekalem

Jak widac po fotce bzg odpalili tryb IQ200 i dali krzywe grzbiety wiec po przeczytaniu komiksy sie wyprostuja  ;)

Offline Konrad

« Odpowiedź #2259 dnia: Nd, 28 Lipiec 2024, 15:03:44 »
Trochę mi ostatnio brakuje czasu na forum, ale wreszcie wrzucam czerwcowe zakupy.
Miał być spokojniejszy miesiąc, ale Inpost Pay cały czas zasypuje tymi kuponami, więc aż żal nie korzystać.

Offline Konrad

« Odpowiedź #2260 dnia: Cz, 15 Sierpień 2024, 16:46:38 »
Lipcowe zakupy:

Inpost Pay dalej rozpieszcza kuponami, więc oprócz nowości tym razem nadrobiłem sobie całe Sandman Uniwersum, Trolle z Troy czy Księcia nocy.

Offline komiks

« Odpowiedź #2261 dnia: Śr, 21 Sierpień 2024, 12:13:57 »

Offline xanar

« Odpowiedź #2262 dnia: Śr, 21 Sierpień 2024, 12:22:58 »
Trochę duże  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline komiks

« Odpowiedź #2263 dnia: Śr, 21 Sierpień 2024, 12:39:41 »
Jest problem gdzie to położyć, żeby było dobre światło. W ręku trzymać się nie da, bo jest zagrożenie, że się wysmyknie. Jednak w czerni i bieli ten komiks wygląda dużo lepiej niż kolorowy od Egmontu. Może Egmont wyda to w serii Batman Noir. Black & White, byłoby fajnie.
« Ostatnia zmiana: Śr, 21 Sierpień 2024, 12:41:37 wysłana przez Zwirek »

Offline xanar

« Odpowiedź #2264 dnia: Śr, 21 Sierpień 2024, 13:03:12 »
Ja mam w absolucie, tam są dwie wersje kolorystyczne, osobiście mam problem z wersjami bez kolorów, bo połowy nie widzę w porównaniu do wersji pokolorowanych.
Twój komiks jest lepszy niż mój