Autor Wątek: Nowy nabytek zakupowy  (Przeczytany 524258 razy)

Offline Alexandrus888

Odp: Nowy nabytek zakupowy
« Odpowiedź #1710 dnia: Pt, 15 Kwiecień 2022, 20:57:12 »
Też planuję zrobić segregatory, ale kiedy? Nie wiem... Kusi mnie by były bardziej spersonalizowane, jednak - wiadomo - koszta :(
Patent z naprzemiennym układaniem ciekawy, trzeba będzie wypróbować :)

Offline Leyek

« Odpowiedź #1711 dnia: So, 16 Kwiecień 2022, 12:55:14 »
Bardziej niszowe rzeczy z zamówienia z RóbmyDobrze (jeszcze były Departament Prawdy 1 <świetny, aż nie wierzę, że to Tynion pisał> i Dziki Zachód 1) + Przygody pewnego pracownika... i Man:Plus z promki z Gildii + zakładki do preorderów Mandoici (bo chyba nikt ich nie wrzucał, a było miejsce to lepsze to niż narzuta ;) ).

Offline Death

« Odpowiedź #1712 dnia: So, 16 Kwiecień 2022, 15:16:48 »
Szkoda, że nie wydali tego Pasażera ze starą okładką. Była ładniejsza i pasowała do Prywaciarza.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #1713 dnia: So, 16 Kwiecień 2022, 15:20:50 »
Pytałem o to Babczyńskiego. Obie okładki powstały w tym samym czasie. Ta której użyto w dodruku miała tylko inną kolorystykę. Autor postanowił użyć tej wersji ze zmienionymi kolorami ze względu na sytuację za granicą.

Offline Death

« Odpowiedź #1714 dnia: So, 16 Kwiecień 2022, 18:28:42 »
Z jednej strony trochę (ale naprawdę tylko trochę) rozumiem, z drugiej wydanie tego komiksu z tą okładką dokładnie w momencie premiery drugiego zeszytu z okładką pasującą tylko do pierwszego wydania to strzał w stopę. W życiu takiego podejścia nie widziałem.
Pamiętam ten antykwariat w Łodzi, w którym w poniedziałek po festiwalu widziałem Pasażera i strasznie żałowałem później, że go nie wziąłem, bo bardzo mnie zainteresował. Okładka przykuła moją uwagę, a w środku były dodatkowo piękne rysunki, no i historia o statku, strzał idealnie w mój gust. Powodem braku zakupu była mała ilość stron/wysoka cena zaraz po kilkudniowym ostrym wydawaniu hajsu. Normalnie bym kupił od razu, ale to było właśnie w ostatni dzień i trochę próbowałem już ogarnąć zakupoholizm. :D
A ta nowa okładka jest taka sobie. :)

Offline starcek

« Odpowiedź #1715 dnia: Pn, 18 Kwiecień 2022, 19:22:25 »
Te krzywe obwoluty tak mnie wkurzają, że ostatnio wjechało coś takiego. Patrzeć na to mogę niemal bez końca.

Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline kenji

« Odpowiedź #1716 dnia: Pn, 18 Kwiecień 2022, 22:15:36 »
tak wygląda lepszy, komiksowy świat.

W sumie pierwsza lepsza komiksowa księgarnia w Paryżu.

Dwa piętra i .... mnóstwo europejskiego dobra.
gdzieś tam w rogu trochę bohaterów w rajtuzach.

godzina zleciała jak 15 minut...

takie zakupy poczyniłem:

darmowe fotki do pobrania

Ulubiony Sempe - kolejny do kolekcji. I komiks niemy, bo po francusku się jeszcze nie nauczyłem....
« Ostatnia zmiana: Pn, 18 Kwiecień 2022, 22:17:51 wysłana przez kenji »

Offline kenji

« Odpowiedź #1717 dnia: Pn, 18 Kwiecień 2022, 22:21:01 »
Przed wyjazdem krótka wizyta w markecie , a tam:

https imgur com upload

i kolejny zakup komiksu bez dymków, ale w sumie z dymkiem :)

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1718 dnia: Pn, 18 Kwiecień 2022, 23:17:14 »
Donżon i Ogre gods: Petit!  8)

Offline Koora

« Odpowiedź #1719 dnia: Wt, 19 Kwiecień 2022, 10:55:16 »
Oj tak - Ogre gods :) Czekam właśnie na wysyłkę całego pakietu z kickstartera.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1720 dnia: Wt, 19 Kwiecień 2022, 13:01:29 »
@Koora  O proszę, nie wiedziałem, że to Kickstarter. Myśłałem, że Lion Forge / Magnetic normalnie to wydał. W każdym razie czekam na 4ty tom i zastanawiam sie co bedzie dalej w zwiazku ze śmiercią Huberta. :(

Offline Koora

« Odpowiedź #1721 dnia: Wt, 19 Kwiecień 2022, 14:53:59 »
Było na kickstarterze jeszcze w tamtym roku, oczywiście z różnymi dodatkami. Normalnie też można zamówić z tego co widzę (https://the-ogre-gods-saga.backerkit.com/hosted_preorders). Co do dalszego ciągu, to w kampanii opisywali tom czwarty, czyli First born jako finałowy.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1722 dnia: Wt, 19 Kwiecień 2022, 15:08:36 »
Było na kickstarterze jeszcze w tamtym roku, oczywiście z różnymi dodatkami. Normalnie też można zamówić z tego co widzę (https://the-ogre-gods-saga.backerkit.com/hosted_preorders). Co do dalszego ciągu, to w kampanii opisywali tom czwarty, czyli First born jako finałowy.

Normalnie to na pewno, bo pierwszy kupowałem w normalnej dystrybucji jeszcze w 2018 roku. Chyba dokładnie to samo wydanie. Dlatego sie zdziwiłem, że na kikstarterze teraz jest.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1723 dnia: Wt, 19 Kwiecień 2022, 15:51:53 »
godzina zleciała jak 15 minut...

Można się było poczuć jak dziecko w sklepie z zabawkami ;)

Offline LukCook

« Odpowiedź #1724 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 20:18:42 »
Dzisiaj dotarła ostania paczka w tym miesiącu, więc wrzucam podsumowanie kwietniowych zakupów.