Kolejna graficzka sie robi, więc wygrzebałem i upolowałem parę nie komiksów, a książek najróżniejszego sortu, w którym pojawiły się grafiki Szarloty Pawel.
Za Króla Piasta i Chrobotek to książeczki nieco w stylu Koziołka Matołka, czyli sporo ilustracji i ciągła historia. Ciekawostką jest Figlarny wiatr, zbiór wierszy ze sporą ilustracji, i to zarówno czarno-białych jak i kolorowych.
Z serii Zerko mam tylko dwa tomy, trzeciego niestety mi brakuje. Jakby ktoś miał na zbycie go: "Czarna Maska z Al–Dżabaru" i chciał się pozbyć w ludzkiej cenie, chętnie odkupię. Pozostałe pozycje na zdjęciu to książki uzupełnione o ilustracje Szarloty, oraz jej powieść, niestety okładkę do niej zaprojektował ktoś inny, a w środku nie ma żadnych jej rysunków.
Dla dzieci, papier niestety tragiczny, więc obawiam się, że jakby dać to dziecku do pokolorowania, to ze stron nic by nie zostało.
Spore zaskoczenie, szczególnie, jak odbierałem paczkę. Wiersze Tuwima, oczywiście z ilustracjami Pawel. Rozmiar książeczki mikroskopijny, na zdjęciu dla pokazania skali, położona na jednym z tomików Kleksa.
I Uśmiechy Numeru, niestety wciąż paru numerów brakuje (jakby ktoś miał na zbyciu... wiadomo).
Udało mi się dotrzeć do książek o sporcie, niestety tylko jako zdjęcia, zaskoczeniem była jedna pozycja, w której pojawia się Kleks! Brakuje jedynie Zbigniew Koerber: A może szermierka - jakby ktoś miał chociaż zdjęcia tej pozycji, byłbym wdzięczny za udostępnienie.
EDIT: Szermierka już nieaktualna, ogromne ukłony i podziękowania dla kolegi Rodriguesa za cenne znalezisko!