Autor Wątek: Necr09 - kolekcja  (Przeczytany 11267 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Necr09

Odp: Necr09 - kolekcja
« Odpowiedź #30 dnia: Nd, 15 Wrzesień 2024, 11:01:13 »

Udało się kupić wszystko co miałem na liście przed festiwalem.
Excalibur po paru pierwszych stronach będzie dla mnie pewnie komiksem numer 1 tego roku; Slaine uznałem, że to ostatni moment żeby wskoczyć i spróbować xD, podobnie Posiadłość od Lostów; Solo Leveling to chyba jedyne co może zrzucić Excalibura z pierwszego miejsca, ale tę historie przeczytałem na tapasie jakieś trzy czy cztery razy już xD; dużo kontynuacji komiksów polskich twórców, oby trzymały poziom poprzednich; parę nowości jak Dzieci Stwórcy, które skutecznie autor zareklamował na spotkaniu z twórcami polish indie; Omnibus Gewnpool chodził za mną od dawna, Batman Fortnite za darmo dodany do zakupu tego omnibusa;

Pierwszy Goran z wrysem:

Generalnie festiwal dla mnie na plus, większość czasu co prawda spędziłem na prelekcjach (wydawcy mangowi, premiery polskiego niezależu, Polish Indie i nowe rajtuzy sprawiedliwości) ale udało mi się spędzić pozytywnie czas.
FGO: 758,469,198

Offline Archie

« Odpowiedź #31 dnia: Pt, 20 Wrzesień 2024, 22:06:03 »
Jak ten Kod Łukasza Bałuta?
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Online Necr09

« Odpowiedź #32 dnia: Pt, 20 Wrzesień 2024, 22:36:56 »
Pytasz o całą serię czy o część 3?

Jeżeli o całą serie to mi się podobała, ciekawie wykreowany świat z ciekawym plot twistem w kolejnych częściach.

Jak tylko o trzecią to trzyma poziom poprzednich części, przy czym tym razem nie masz
Spoiler: PokażUkryj
stricte historii jednej postaci, a raczej przedstawiony cały system polityczny. I zakończenie ma takie, że może się czytelnikom nie spodobać bo mocno "otwarte" jest.

Ja oceniłem sobie na 7,5/10.

Online Necr09

« Odpowiedź #33 dnia: Nd, 27 Październik 2024, 20:55:13 »
Październik:

Miesiąc pod patronatem mangi;
Ze zdjęcia udało mi się przeczytać tylko parę komiksów więc nie będzie za dużego opisu :P
Ziemie Ogona były zaskakująco przeciętne, przez całą historię nie mogłem się wkręcić w losy postaci i miałem z tyłu głowy, że już to widziałem w jakimś filmie;
Pierwszy tom Dragon Ball sagi o Frizerze, dokładnie tak jak zapamiętałem w "Zetce", mocne 8/10;
Frieren 7-8, wreszcie można poznać losy drużyny po anime, tom 7 zaczyna się tam gdzie dzieje się akcja ostatniego, 26 odcinka anime. Jedna z lepszych mang wydawanych na polskim rynku;
Lord Gravestone to bardzo dobrze napisana wariacja o wampirach w XIXw Europie i walce z nimi.
Lodówka pełna głów była mocnym rozczarowaniem. Styl graficzny mocno zniechęcał do zainteresowania się losami głównych bohaterów;
Batman. Biały rycerz... cały ten elseworld to dla mnie najlepsze co powstało z Batmanem od kilku ostatnich lat. Tym razem śledzimy losy dzieci Jokera i ich próby utrzymania przy "życiu" Jokera. Końcówka natomiast zwiastuje pojawienie się jednego z najpopularniejszym herosów DC w następnej ewentualnej pozycji w tym uniwersum;
100 rzeczy... chyba się wyczerpała formuła, kolejny dość przeciętny tom;
o Jokerze się wypowiadałem w innym temacie;
Grand Blue, dla mnie nr1 wydawanej mangi w Polsce, kontynuujemy losy grupki studentów z tytułowego sklepu Grand Blue, tym razem zawędrowali na wesele ulubionej aktorki głosowej jednego z głównych bohaterów. A przy okazji jeszcze jedna niedawno ogłoszona dobra nowina: będzie drugi sezon anime!

reszta pozycji czeka na przeczytanie, bonus dla Egmontu za zrealizowanie zakupu Nawiedzonego Rycerza za 35 zł :D byłby jeszcze tu Slaine najnowszy, ale poszedł się reklamować ¯\_(ツ)_/¯

bonusowo, dotarła do mnie najnowsza figurka do kolekcji:

Jean Bart - Uninhibited Bloodstone z Azur Lane od Wings Inc.

Online Necr09

« Odpowiedź #34 dnia: So, 01 Luty 2025, 15:31:23 »
Zaskakująco spokojny styczeń pod względem zakupów, ledwie 9 pozycji

Futuro Darko najlepszą pozycją ze zdjęcia.

Online Necr09

« Odpowiedź #35 dnia: So, 08 Marzec 2025, 19:44:09 »
Skromniutkie zakupy z Kaiju Manga Festiwal xD

WWW z szybkim szkicem Jean Bart z Azur Lane:

Online Necr09

« Odpowiedź #36 dnia: Wt, 03 Czerwiec 2025, 16:26:02 »
A sobie odświeżę wątek xD

kwietniowo-majowe zakupy:

Ekho równie genialne co poprzednie dawno temu wydane numery. Błonia tajemnicy mają sporą szansę wylądować w polskiej top 3 za ten rok, fantastyczna pozycja. Armię zdobywcy dostały ode mnie 7/10, gdyby druga część była jak pierwsza byłoby wyżej. Hunter Killer podobał mi sie jeszcze bardziej niż Darkness, potrzebowałem takiej komiksowej rozwałki. Drugie Zdziczenie przynajmniej półka niżej niż te pierwsze. Exilium mocno chaotyczne, ale udane science fiction. Sierżant Rock sprawił, że przymoniało mi się pctowe Zombie Army Trilogy, podobny klimat xD. Diabeł... i Ice Cream Man to chyba największe rozczarowania z tego zdjęcia, to drugie tu ktoś na forum pisał jakby było absolutnym arcydziełem, a tu była tylko dobra historia, może się rozkręci dalej. Punk Rock Jesus i Stone w trakcie czytania, obie pozycje niezłe Czwarta siła od @burberryego jeszcze nie zaczęta. I został na koniec Midas, pozycja, której tu być nie powinno, ale się sklep pomylił w zamówieniu xD. Ogólnie niezła historia bo to z zamówienia złożonego w połowie kwietnia, które dotarło w połowie maja dzięki temu, że orlen paczka nie potrafiła dostarczyć do wyznaczonego punktu i sobie zdecydowali, że odeślą do nadawcy xD. Po napisaniu do nadawcy czy mogą na mój koszt wysłać raz jeszcze cywilizowana metodą odpisali, że wyślą bez dodatkowej opłaty xD.

Part 2, koalicja koreańsko-japońska:

Solo Leveling zdecydowanie się wybija na tle pozostałych pozycji, choć o ile pamiętam następny story arc będzie tym najsłabszym. Claymore całkowicie premierowy materiał dla mnie, wreszcie jakieś lore świata przedstawiono, wciąż jedno z najlepszych fantasy na rynku. 100 rzeczy... po słabszych tomikach 9-10 wróciło do formy. Podziemne Tokyo okazało się przyjemnym akcyjniakiem choć trochę jest to oklepany motyw z przeniesieniem klasy uczniów w jakies miejsce i ich walka o przetrwanie.

Swoją drogą powoli zabieram się do poszukania kogoś kto mi przerobi w cywilizowanej stawce mój bieda szkic w coś ładniejszego, jakby ktoś z forum był chętny lub znał kogoś kto się podejmie to zapraszam do kontaktu ;)

Enterprise z Azur Lane i Atalanta z Fate/Grand Order

Online Necr09

« Odpowiedź #37 dnia: Nd, 14 Wrzesień 2025, 10:47:40 »
Aktualka lipcowo-sierpniowa

W lipcu kupiłem 0 komiksów, pierwsza taka sytuacja od listopada 2020 xD

Wszystko ze zdjęcie pochodzi z trzech sierpniowych zamówień. Morgana była świetna do ostatniej części, tam jakby twórcom skończyły się pomysły i się wszystko posypało. Hellspawn ma świetne rysunki. Solo Leveling z najnudniejszym rozdziałem w całej historii imho, w następnym natomiast będzie imho najlepszy. Gurren Lagann zmierza ku końcowi, wiele sie wyjaśniło w ostatnich dwóch tomikach. Podobnie w najnowszym Nawet jeśli rozetniesz mi usta, gdzie był ukazany orgin bohaterki.
Chainsawman wreszcie złapał jakikolwiek poziom bo kilka poprzednich było tragicznych i się serio zastanawiałem czy jest sens dalej to kupować. Dolly Kill Kill się zapowiada na niezłą post-apo mangę. W starciu Swiatów Akwilonu tym razem znacznie lepsze okazały się Ziemie Ogona. Przygody rodziny wayne'ów znów rozczarowują, czyżby dobre były tylko początkowe przygody? Moon Knight był genialny, dokładnie tego oczekiwałem od historii z "Markiem Spectorem". Najnowszy Dragon Ball Super natomiast to spore rozczarowanie, ileż razy można to samo wałkować. Z przeczytanych zostaje na koniec szósta Ziemia niczyja, która tak jak poprzednie jest udaną historią, o ile pamiętam najlepszy pojedyńczy numer z całej ziemii niczyjej powinien być w następnym numerze.

Jeszcze w bonusie dostarczono mi pierwszy z zamówionych fanartów na vgenie:

Washington z Azur Lane

Online Necr09

« Odpowiedź #38 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 20:03:59 »
Emefka!

W tym roku postawiłem na polskie komiksy, jak zresztą widać na zdjęciu :D

Wrysy:

Atalanta jako metalhead od JP Ahonena

Fanart Washington od Dominika Pachciarka w jego Bruździe

Atalanta od Luizy Malinowskiej w jej Dziewiątym Echu

Skyfire od Luizy Malinowskiej w jej Dziewiątych Echu

Wrys od ekipy odpowiadającej za Wydział 7

Atalanta od @turucorpa

Wrys od Mateusza Lenarta w jego Murkalurku

Atalanta od Rafała Szłapy w jego Blerze

Wrys od Dawida Malika w Atticus Crowe & The Voodoo Witch

Atalanta od Łukasza Jagielskiego w jego Dziedzictwie kulturowym

Atalanta od Andrzeja Graniaka w jego trzecim Goranie

Wrys od Jaouena Salaüna na stoisku LiT

Rysunek od Konrada Okońskiego, Atalanta jako Skyfire

i na koniec crème de la crème, Huntress od Seana Murphy'ego

tak, wiem, że jestem monotematyczny z tymi wrysami xDDDD

Online Necr09

« Odpowiedź #39 dnia: Pt, 07 Listopad 2025, 15:53:07 »
Październik:

Po jednym zamówieniu z Atomu i Azylu :)

Fellspyre Chronicles miałem w schowku na Azylu jakieś dwa lata licząc, że Egmont to puści w DC Black Label, ale się znudziłem czekaniem. Manga FGO tomiki 3 i 4 będą czekać, aż dotrą 1 i 2 z Amazonu, akurat jak robiłem zamówienie to wyleciał pierwszy z Azylu. Deadpool/Batman z jedyną prawilną okładką z prawdziwą (#pdk) Huntress, jak dobrze liczę to jest to moja druga zeszytówka od DC w całej kolekcji xD.
Aquaman i Aquaman/Green Arrow nie spodziewam się wersji pl, nawet z Ramem V jako jednym z autorów.
Green Arrow najnowszy run, również bez szans na wersje polskojęzyczną nad czym ubolewam.
I druga sztuka crossovera Batmana z fortnite'm, zabawne, że znów jako darmowy produkt dorzucony do zamówienia.