Autor Wątek: marcing - kolekcja  (Przeczytany 59386 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline turucorp

Odp: marcing - kolekcja
« Odpowiedź #240 dnia: Wt, 04 Czerwiec 2024, 07:11:08 »
zobaczyłem tego zombiaka - czyli jak mu się chce to narysuje od serca?

On już po prostu rysuje inaczej niż w S7 czy w 48, zupełnie serio, nie widziałem jego "słabego" wrysu podczas sesji W7 w Warszawie, a podpisywałem każdy zeszyt po nim. Mam wrażenie, że przy wrysach do S7 jeszcze był "zardzewiały" (przyjechał i od razu siadał do rysowania), do tego chyba nie miał pomysłu. Warto sobie zdać sprawę, że wielu rysowników przy wrysach ma opracowanych kilka wzorów, które trzaskają od ręki. To ma niewiele wspólnego z "rysowaniem od serca". Do tego zupełnie inaczej to wygląda, kiedy rysownik nie jest ograniczony za bardzo czasowo, a inaczej, kiedy ma wyliczony czas przy stoliku co do minuty. A tak było z Adlerem, był trzy godziny na KW, dwie podpisywał, zmieniając jedynie stolik, a potem biegł na spotkanie.
A kwestii czytania W7, spoko, tyle, że Budziejewski był w drugim zeszycie (Adler robił okładkę pierwszego i cały czwarty ;) ). Dobra, już nie róbmy tu OT.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline marcing

« Odpowiedź #241 dnia: Wt, 04 Czerwiec 2024, 10:01:40 »
Żałuję że na te wrysy i spotkanie W7/S7 nie mogłem już zostać. Mam nadzieję, że będzie jeszcze okazja.

Offline marcing

« Odpowiedź #242 dnia: Pt, 02 Sierpień 2024, 14:44:17 »
Mały update kolekcji.

Jose Roosevelt z Białogardu. Na festiwalu byłem tylko kilka godzin w sobotę i załapałem się jedynie na podpis, ale dzięki pomocy Kasi Kamieniarz i Marcina Miedzińskiego podpis udało się uzupełnić o rysunek :)

Wilq walczący z Mechagaździną w Zakopanem (plansza z albumu #32) i rysunek A5 z Entombetem wzorowany na jednym z kadrów z Sagi o Entombecie od Bartosza Minkiewicza

Dziadostwo x Łukasz Kowalczuk.

Ilustracja do "Golema" Gustawa Meyrinka zamówiona u Luko Czakowskiego.

Ilustracja do "Cieplarni" Briana Aldissa zamówiona u Ottoicha.

Offline Leyek

« Odpowiedź #243 dnia: Pn, 05 Sierpień 2024, 01:08:06 »

Jakiej to jest mniej więcej wielkości (tekturka głównie)? Bo z jednej strony kusi (Kowalczuk), z drugiej odstrasza cena i niezbyt interesujący mnie temat (Star Wars).

Offline marcing

« Odpowiedź #244 dnia: Pn, 05 Sierpień 2024, 10:16:02 »
18 x 25,5 cm, figurka około 3,5 x 9,5 cm
Ja jestem bardzo zadowolony - dobra wielkość i fajnie jest to zrobione. Postawiłem na półce obok monitora i jeszcze mi się nie opatrzyło :) Jakimś wielkim fanem Star Wars też nie jestem, bardziej Kowalczuka i samego Dziadostwa.

Offline marcing

« Odpowiedź #245 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 13:07:55 »
MFK 2024. W tym roku przejazdem, bo termin wypadł w środku mojego urlopu i ledwo udało mi się wcisnąć Łódź w napięty harmonogram wypoczynkowy ;) Do tego prawie cały festiwal z męczącym przeziębieniem. Zapamiętam na pewno wystawę Tadeusza Baranowskiego i w ogóle pierwszą wizytę w CKiNI EC1 (rok temu jakoś nie znalazłem czasu i wystawę Rosińskiego obejrzałem dopiero w Warszawie). Jak zawsze sporo fajnych rozmów z twórcami i festiwalowymi znajomymi, świetna "strefa" niezalu. Poza tym sam festiwal już zaczyna mi się zacierać w pamięci, Komiksowa Warszawa w tym roku zdecydowanie przebiła MFK.

Zakupy - miały być jak najmniejsze (bo przejazdem), wyszło jak zwykle ;)

Wrysy i dedykacje. Strefę autografów tradycyjnie odpuściłem, niewiele komiksów przywiozłem też tym razem do Łodzi. Trochę dedykacji jedank udało się zdobyć :)

Marc Torices

Paweł Rzodkiewicz i Jakub Kwiatkowski

Irek Konior

Romuald Giulivio i Jakub Rebelka

Marcin Bałczewski i Emanuel Bułgaj

Paweł Garwol

Mateusz Skutnik

Joanna Karpowicz

Wojciech Glanowski

Zofia Karabela

Kamila Król

Andrzej Nowakowski

Anna Krztoń

Kasia Mazur

Jacek Frąś

Piotr Nowacki

OttoIch

i kilka portretów Ratmana w rocznicowej antologii

Blank od Weroniki Dobrowolskiej

Plansza i ilustracja od Piotra Nowackiego (Klops 6 i 7) oraz Królowa Rozmiarów od Krzysztofa Małeckiego

A chwilę po festiwalu dotarł mój egzemplarz "Oka Horusa" z wrysem

« Ostatnia zmiana: Cz, 03 Październik 2024, 15:07:23 wysłana przez marcing »

Offline marcing

« Odpowiedź #246 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 13:55:11 »
Kolejna zamówiona ilustracja do kolekcji. Jedna z moich ulubionych scen z "Mistrza i Małgorzaty" Bułhakowa w interpretacji Krzysztofa Owedyka. Pierwsza wersja, tusz na papierze, nieudana według Krzysztofa. I drugie podejście - farby akrylowe na papierze.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #247 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 16:09:43 »
Fajna ta finalna wersja, ale pierwsza bardziej do mnie przemawia ;)

Offline volker

« Odpowiedź #248 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 16:35:56 »
Druga ma lepszą perspektywę, od razu widać że to na suficie na wiszącym żyrandolu.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #249 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 17:01:56 »
Jasne, ale szaleństwo i dynamika są w pierwotnej wersji.

Offline marcing

« Odpowiedź #250 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 17:30:42 »
Dla mnie druga, ale faktycznie pierwsza też coś w sobie ma. Wydaje mi się jednak trochę za ciemna jak na scenę w pokoju. Od początku też byłem za farbami akrylowymi, ale Krzysztof nie był pewien czy to dobrze wyjdzie, bo wcześniej nie stosował tej techniki na papierze. Druga pójdzie więc na ścianę, ale fajnie mieć obie :)

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #251 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 21:22:02 »
Obie fajne, chociaż na drugiej kot trochę "zalatuje" małpą
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline marcing

« Odpowiedź #252 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 14:24:45 »
"Czarne serce" Łukasza Godlewskiego z dodatkami z Kickstartera.

Oryginalna okładka katalogu wystawy "100 ans de la BD polonaise" od Bereniki Kołomyckiej.

I trochę wrysów z ostatnich dwóch miesięcy.

Offline Leyek

« Odpowiedź #253 dnia: Nd, 08 Grudzień 2024, 11:40:17 »

Ciekawe o ile sekund przegrałem z Tobą tą grafikę z Czarnego serca :) Na szczęście kościotrup, którego wziąłem też jest spoko :)

Offline marcing

« Odpowiedź #254 dnia: Nd, 08 Grudzień 2024, 12:48:34 »
To mi się udało, bo dobrą chwilę się zastanawiałem czy ta ilustracja czy zestaw z ilustracją "Preacher", aż uznałem że jednak wolę całą postać :)
(chociaż mogło też tak być, że ktoś kupił zestaw w czasie kiedy się zastanawiałem i przez to nie miałem już problemu z wyborem ;) )